View Full Version : Knutekål? Fortell alt om den!


Imse
25-08-10, 22:58
Jeg kjøpte knutekål nå for å lage røsti av etter en oppskrift som ligger her inne og så en tråd der Trillian sa hun lager mos av den og noen knasker den rå.

Så nå lurer jeg på hvordan man lager mos og også andre bruksområder. Nå har jeg skjønt at kålen ikke kan lagres langt utover vinteren, så da vil jeg gjerne spise masse av den nå og heller spise andre ting siden. Akkurat nå sitter jeg og knasker noen biter rå og jeg kan bare ikke vente med å prøve de til dip.

arnakristin
25-08-10, 23:45
Hei,

Knutekål (Engelsk: Kohlrabi (German Turnip), norsk kålrabi=swede)
I matlaging vert ho brukt om lag som kålrot. http://nn.wikipedia.org/wiki/Knutekål (http://nn.wikipedia.org/wiki/Knutekål)


Knutekål (monj) er den mest spiste grønnsaken i Kashmir, serveres 3-4 ganger i uken.
Kan spises rå eller kokt. http://en.wikipedia.org/wiki/Kohlrabi (http://en.wikipedia.org/wiki/Kohlrabi)


Bruksområde
Knutekål må skrelles før bruk og brukes på de fleste områder som kålrot. Den er god smørdampet eller som stuing med litt muskat i. Smaken på knutekål er mildere enn kålrot og det kan derfor ved koking lønne seg å tilsette krydder eller buljong i kokevannet. Knutekål kan også brukes i wok, raspet som råkost eller som snacks delt i staver sammen med dip.
http://www.frukt.no/artikkel.aspx?artid=15665&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1090&mnu4id=1094 (http://www.frukt.no/artikkel.aspx?artid=15665&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1090&mnu4id=1094)


Oppbevaring:
Knutekål skal oppbevares kjølig, så langt ned mot 0 °C som mulig. Lagringsevnen er dårligere enn kålrot, men høy luftfuktighet gir knutekål holdbarhet i flere uker. Den kan gjerne pakkes i film.
http://www.meny.no/Frukt-og-gronnsaker/Gronnsaker/Kal/Knutekal/ (http://www.meny.no/Frukt-og-gronnsaker/Gronnsaker/Kal/Knutekal/)


Knutekålmos, http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/02/knutekalmos.html (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/02/knutekalmos.html)

Carisma
29-08-10, 01:09
Jeg testet engang å lage potetgull av knutekål (frityrstekt). Det gikk overraskende bra :rolleyes:

Imse
29-08-10, 15:18
Jeg laget gratinert knutekål fredag kveld, på samme måte jeg lager gratinerte poteter og dette var det eneste som kunne ligne på smaken til gratinert potet. Gratinert blomkål mm er og blir gratinert blomkål. Men gratinert knutekål var virkelig snadder. Det ble nok noen karber da, fordi jeg brukte 200g + fløte( den målte jeg ikke opp).

Kanutten
30-11-10, 19:57
Kjøpte knutekål i dag. Tenkte jeg skulle prøve lage baccalao med knutekål mellom lagene istedet for poteter.. Er enig med deg som sier at blomkål ER og BLIR blomkål.. :o Jeg fant tidligere ut at stengelen på brokkoli ikke smaker sååå mye brokkoli som bukettene gjør, men i likhet med flere her på lavkarbo er jeg temmelig lei av både blomkål og brokkoli... :(

Imse
30-11-10, 20:20
Knutekål er godt ja. Veldig godt å knaske som man før ville valgt gulrot eller kålrot.

Ellers går det i strimlet rødkål her for tiden, veldig godt, knasende og ikke så verst på karboinnholdet.

Karissima
30-11-10, 21:17
Kjøpte knutekål i dag. Tenkte jeg skulle prøve lage baccalao med knutekål mellom lagene istedet for poteter..
Hadde vært fint å høre hvordan det ble . Har nemlig 2 pk med baccalao i fryseren som bør brukes snart men hva er egentlig knutekål :rodme:

Fant ut av det

Kanutten
30-11-10, 21:20
Hadde vært fint å høre hvordan det ble . Har nemlig 2 pk med baccalao i fryseren som bør brukes snart men hva er egentlig knutekål :rodme:

Fant ut av det da

http://matvareguiden.no/bilder/Knutekaal.jpg

HER (http://matvareguiden.no/matvare5367.asp) står litt...

Karissima
30-11-10, 21:24
http://matvareguiden.no/bilder/Knutekaal.jpg

HER (http://matvareguiden.no/matvare5367.asp) står litt...
Takk :D

krokodillen
29-06-11, 18:56
Jeg laget gratinert knutekål fredag kveld, på samme måte jeg lager gratinerte poteter og dette var det eneste som kunne ligne på smaken til gratinert potet. Gratinert blomkål mm er og blir gratinert blomkål. Men gratinert knutekål var virkelig snadder. Det ble nok noen karber da, fordi jeg brukte 200g + fløte( den målte jeg ikke opp).

DET skal jeg prøve! Gratinert potet er snadder, og jeg har en knutekål i kjøleskapet.

Okie
05-08-11, 21:21
Snublet over knutekål i dag når vi var en tur til Larvik for grønnsaker. Aldri hørt om den før. Var smaksprøver å fy den var GOD!!! og så søt den smakte. Jublet da jeg kom hjem og fant ut at karbo ikke er ille heller:D

Hurra må kjøpe fler!

Kanutten
05-08-11, 21:45
Knutekål er knallgodt!:sikle:

Okie
06-08-11, 08:08
Knutekål er knallgodt!:sikle:

Jepp, tror den har blitt favoritten min :-)
Har foreløpig bare smakt den rå. Mister noe av smaken når den er oppvarmet leser jeg. Blir den mer anonym da? (altså smaker nesten ikke noe)

marjusen
06-08-11, 12:34
Er dette sesongprodukt? Er den lett å få tak i?

ani-dalh
28-08-11, 13:05
Nå ble jeg virkelig glad, har i alle år elsket knyekål. Skal absolutt på torget i morgen for å shoppe

Tidl. medlem
28-08-11, 19:44
Knutekål er sesongprodukt. Nå på slutten av sesongen er den litt vanskeligere å få tak i. Fås kjøpt på torget og i matvarebutikker med godt utvalg. Den finnes både i rød-lillafarge og som grønn-hvit.

Jo lavere, jo bedre. Er den høyere enn den er brei så dropp å kjøp den, da har den vokst for sakte og er ikke så god.

Det smaker som en blanding av vannmelon og kålrot. Den hvite er saftigst og den røde har mest smak. Begge kan spises og tilberedes både varme og kalde, men den hvite er best rå; Råkostsalat, vanlig salat, i taco, snacks med eller uten dip etc. Den røde er best oppvarmet; Kokt, i wok, som mos etc.