View Full Version : Kyllingkjøttboller i carrisaus. Tilbehør?


swimzy
29-08-10, 16:01
Hei alle sammen!

Jeg tenkte jeg skulle lage kyllingkjøttboller til middag idag, med carrisaus. Men vanligvis har jeg ris som tilbehør, hva kan jeg bytte ut med det?? Hva passer godt til carrysaus??

Carrysausen lages forresten bare slik:
løk og hvitløk surrer litt i en kjele med litt olje. La surre i noen minutter. Tilsett så ønsket mengde karripulver, tilsett kyllingbuljon og la det koke seg tykt. Det er lavkarbovennlig ikke sant??

CosiFanTutta
29-08-10, 16:17
Du kan bytte risen ut med blomkålris. Det er mange oppskrifter her inne. Jeg lager den slik :
Sjarlottløk, hvit og gulløk myknes i stekepannen i smør. Revet blomkål tilsettes, krydrer med chili, pepper og muskat. Jeg har litt fløte med buljong i og liker at det er litt motstand i blomkålrisen. Den står kanskje i 4 minutter. Nyyydelig!

Currysausen virket god og enkel!

swimzy
29-08-10, 16:32
hva med når jeg ikke har blomkål i hus? Brukte siste opp igår!

Gerd
29-08-10, 16:35
Hva har du i hus da?

swimzy
29-08-10, 16:35
Kan jeg for eksempel bruke paprika og mer løk som tilbehør kanskje??

swimzy
29-08-10, 16:36
Har masse paprika, løk, hvitløk, vårløk og en slik frosenblanding med blomkål,brokoli og gulrøtter

swimzy
29-08-10, 16:37
Har masse paprika, løk, hvitløk, vårløk og en slik frosenblanding med blomkål,brokoli, og gulrøtter
og squasje

Gerd
29-08-10, 16:38
Da hadde jeg tatt frossenblandingen, stekt det i smør/olje i stekepanna, hatt på litt salt, pepper... Kanskje litt tørka persille....
Så hatt på en bitteliten skvett vann, satt på lokk og latt det kose seg til det er så gjennomdampa du ønsker :ja:

swimzy
29-08-10, 16:39
Da hadde jeg tatt frossenblandingen, stekt det i smør/olje i stekepanna, hatt på litt salt, pepper... Kanskje litt tørka persille....
Så hatt på en bitteliten skvett vann, satt på lokk og latt det kose seg til det er så gjennomdampa du ønsker :ja:

Ja, det hørtes godt ut, takk for tipset, det skal jeg gjøre :D