Jeg er veldig glad i fårikål, og aller helst kjøttet. Så jeg kjøper gjerne inn en del kjøtt når jeg først kjøper inn.
Meeen.. Når jeg har spist fårikål noen ganger er jeg liksom ferdig med det. Men må jo være noe annet jeg kan bruke kjøttet til også?
Må vel kunne gå an å lage noko "sosakjøt"-aktig? Eller ein versjon av det ein kallar stoofvlees på nederlandsk (noko slik som "stua kjøt").
Fres/brun kjøtet i smør,sett til side og steik løk i smør. 1kg kjøt, bruk 2 store løkar. Tilsett nok vatn til å dekke kjøt/løk. Ha gjerne i litt buljong. La det småkoke og kose seg på svak varme minst eit par timar. Løken kokar ut i buljongen og lagar god saus. Kan etast med brekkbønner, rosenkål, kva som helst. Salt og pepre etter smak. Kanskje litt kvitløk?
Stoofvlees blir vanlegvis laga med storfekjøt eller hest, men eg vil tru det fungerer med lam også.
Photobscura
30-08-10, 21:01
Skjær opp i grytekjøttbiter og lag indisk gryte med "jukseris" til (revet og stekt blomkål) til, f.eks!
lapskauslignende mat? Betasuppe? Du kan vel også dele det opp og bruke som kebabkjøtt? Er det ikke lammekjøtt som er brukt i kebab sånn opprinnelig?
Jeg elsker lammekjøtt, og fant fårikålkjøtt som ikke var så klumpete for litt siden, men mere som kotelettstykker. Steker de i panna, med stekte grønnsaker eller salat til. Kjempegost det.....men krever nok litt kvalitet på lammekjøttet.
Lammefrikasse!! Enten med dillsaus eller karrisaus - begge deler er kjempegodt!
Takk for gode tips :-) Da blir det litt eksperimenter for meg i høst skjønner jeg ;-)
Jeg synes det blir kjempegod smak både på lammekjøttet og kraften hvis jeg koker det sammen med noen oppkuttede neper.