View Full Version : Knuse linfrø med stavmikser?
Skulle altså prøve å knuse frøene sånn at jeg kan lage knekkebrød i kveld/i morgen, men når jeg prøver så fyker de bare til alle kanter!
Har denne modellen: http://www.ecohamster.co.uk/images/HB615.jpg
Bruker den i en millilitermåler som fulgte med, med kapasitet på over 700 ml, men det går jo ikke! Blir jo frø-kjøkken her om jeg fortsetter sånn, og i den større blenderen vi har knuses de ikke. :nei:
Håper på raskt svar da - muligens bare min hjerne som er avslått såpass sent på kvelden...
Og forresten - har ikke noe lokk som skal settes på - synes forsåvidt det er litt rart i seg selv... :confused:
Jeg var i Sverige i dag, og der kjøpte jeg knuste linfrø. Var ikke kjempedyrt, og fant det på vanlig butikk. Jeg er helt ny på dette, så jeg har ikke sjekket i Norge. :)
Jeg var i Sverige i dag, og der kjøpte jeg knuste linfrø. Var ikke kjempedyrt, og fant det på vanlig butikk. Jeg er helt ny på dette, så jeg har ikke sjekket i Norge. :)
Ja, vet det finnes knuste linfrø (de har det i Norge, ja ;)), men hadde jo tenkt mer teknikk på å knuse de med stavmikser... :)
Nei, nei, du må ha en sånn bolle som dette:
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBX1Damn3M59uJRkr7Uuxn0Vg4JQj3k FTD2gMJBp5A8VsV6jA&t=1&usg=__Pg8KuNR0_lBixHIQshpbkn_43zc=
Nytter ikke med bare mikseren!
Nei, nei, du må ha en sånn bolle som dette:
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBX1Damn3M59uJRkr7Uuxn0Vg4JQj3k FTD2gMJBp5A8VsV6jA&t=1&usg=__Pg8KuNR0_lBixHIQshpbkn_43zc=
Nytter ikke med bare mikseren!
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41HWN4NDC3L._SL500_AA300_.jpg
Jeg har hele den greia her da... noe bedre det? :smile:
For jeg har prøvd å bruke den store mikseren, men da "unngår" bare frøene knivene... :o
Jeg vet ikke om det går med linfrø, men hvis man skal knuse/male noe med stavmikser og ikke har blender, så gjør man følgende:
Ta en plastpose, lag et hull som er stort nok til å få den smaleste enden av stavmikesren igjennom. Sett da knivdelen ned i bollen, og tre plastposen over bollen. Prøv å få det stramt eller bruk et strikk rundt kanten av bollen for å holde plastposen på plass.
Da er det bare å sette på motordelen og knuse i vei, uten å "spraymale" kjøkkenet.
Biggie Small
01-09-10, 03:42
Skulle altså prøve å knuse frøene sånn at jeg kan lage knekkebrød i kveld/i morgen, men når jeg prøver så fyker de bare til alle kanter!
Har denne modellen: http://www.ecohamster.co.uk/images/HB615.jpg
Bruker den i en millilitermåler som fulgte med, med kapasitet på over 700 ml, men det går jo ikke! Blir jo frø-kjøkken her om jeg fortsetter sånn, og i den større blenderen vi har knuses de ikke. :nei:
Håper på raskt svar da - muligens bare min hjerne som er avslått såpass sent på kvelden...
Og forresten - har ikke noe lokk som skal settes på - synes forsåvidt det er litt rart i seg selv... :confused:
Mye greiere å kjøpe seg en kaffekvern til 200-300 kroner. Den har lokk og tar som regel mer enn nok til det du skal ha det til. Uovertruffen som "melmaker" av all slags frø og kjapt, kun 10-20 sek.
http://www.elkjop.no/product/hus-hjem/kaffe-espresso/F2034210/krups-kaffekvern
http://www.elkjop.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-elkjop-Site/store/no_NO/products61/160x160/f/20/34/f2034210.jpg
Triks for best resultat er å puls-kjøre kverna 5-10 sek. og "shake" den så frøene hopper opp og ned i kverna.
mvh
BiggieS
Ferskenbeinet
01-09-10, 08:42
Jeg bruker og stavmixer uten problemer.
Med den gamle stavmixeren var det derimot litt verre. Om det er andre ting som skal knuses i samme røra, feks mandler så følte jeg det var bedre å knuse begge deler samtidig. Da får en mer i bollen og det holder seg bedre på plass!
Julie-x: Hehe.. det funker ikke med den høye uten lokk nei, det fikk jeg også erfare når jeg skulle prøve. Men jeg har akkurat samme stavmikser sett som deg, og har knust i den lukkede beholderen flere ganger.. men aldri under 110 gr. Nå vet jeg ikke hva det skal være i den oppskrifta du holder på å prøve nå.. men prøv en gang til. Men det må kjøre en stund før alt blir knust.
Jeg bruker stavmikser og et smalt, avlangt dl-mål, og surrer et håndkle rundt toppen. Går kjempefint:)
Hold den litt på skeiva, ha litt fleire frø oppi. Då vil gravitasjonen dra dei mot eine kanten med frø og knivene vil alltid treffa. det tar sjølvsagt litt tid. Bolla på vera 100% tørr også.
Festina lente
02-09-10, 23:57
Skulle altså prøve å knuse frøene sånn at jeg kan lage knekkebrød i kveld/i morgen, men når jeg prøver så fyker de bare til alle kanter!
:o hm..... litt dumt spørsmål fra en lite kokekyndig..... men hvorfor må du knuse linfrøene? Jeg lager knekkebrød uten å knuse dem. Er det galt?:confused:
:o hm..... litt dumt spørsmål fra en lite kokekyndig..... men hvorfor må du knuse linfrøene? Jeg lager knekkebrød uten å knuse dem. Er det galt?:confused:
Nei, det vil jeg absolutt ikke si! Erfarte selv i dag at å bake Lollypop-brødet (bare for å ha et eksempel) uten å knuse frøene går helt fint, ihvertfall for meg og min stekeovn. Så om du får et bra resultat med hele linfrø, er det bare å fortsette som før. ;) :D
I microbrød på 2 minutter (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27631&highlight=mikrobr%F8d) skal du bruke "mel" lagd av frø. Jeg har kjøpt kaffekvern, som vist lengre oppe i tråden. Kverna er jeg kjempe fornøyd med. Forresten er brødet og godt.:)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.