chikelu420
02-09-10, 09:06
Har 5 bokser med kokosmelk stående, og har kjempelyst på indisk mat i morgen. Kjenner noen til en ketolysevennlig oppskrift på dette? :o Har kylling, nesten alt man 'trenger' av krydder (til indisk) og denne kokosmelken da. Som bare inneholder 2 kh per 100, noe som jo var veldig gledelig :D
Ferskenbeinet
02-09-10, 09:13
Denne feks?
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=34322&highlight=kokosmelk
Denne er Aeryth sin, og den er utrolig god! Hele familien spiste godt til middag den dagen, ja!:sikle::sikle::sikle:
Bali kyllingsuppe/gryte
4 kyllingfiléter (eller ca 5-600g kylling)
1 løk
1 paprika
2 bokser kokosmelk (helst den fete du finner i innvandrerbutikker)
Gjerne litt baconfett (jeg sparer på baconfettet fra steking og bruker det i sauser og supper)
Litt raspet ingefær (noen cm)
Karri
Pepper
Noen fedd hvitløk (alt etter hvor glad du er i det. Jeg er veldig glad i det og brukte 6 fedd)
2 ts chilipasta (sambal oelek)
eventuelt noen spiseskjeer Cocosa Extra Virgin når gryten/suppen er ferdig kokt. La smelte og rør godt.
Stek kylling og finhakket løk. Kutt opp kylling og finhakk paprika. Bland alt (bortsett fra kylling og Cocosa) sammen i en gryte og kok opp. Eventuelt vann i hvis du vil ha den tynnere. Tilsett kylling i biter i slutten av koketiden. Ferdig.
Jeg liker godt rå løk, så jeg stekte bare halvparten av løken og halvparten av paprikaen. Kjente ikke noe til at løken var rå. Men så hadde jeg veldig små biter av både løk og paprika. Har en grønnsakskutter som er fiiin til slikt. :snill:
http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=7258&stc=1&thumb=1&d=1281806642 (http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=7258&d=1281806642)
chikelu420
02-09-10, 12:06
Takk for svar, begge to! Er bali-retten til 4 personer? Da blir det indisk i morgen - deilig! :)
Jeg laget en litt midre porsjon enn oppskriften og det holdt til oss. Neste gang skal jeg lage en stor porsjon og ha til /frokostlunsj noen dager også!:sikle:
Indisk kylling tandoori
6 stk. kyllinglår naturell , evt. hel kylling delt i serveringsstykker
Marinade:
1 dl tjukk kokoskrem
1 båt hvitløk
1 ss finhakket frisk ingefær
1 ts pepper
1 ss chilipulver
1 ts garam masala
1 ss olje
saften av ½ stk. sitron
(2 ss knuste cashewnøtter)
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
Fjern skinnet fra kyllingen og skjær dype snitt i kjøttet.
Bland alle ingrediensene til marinaden i en plastpose og legg i kyllingbitene.
La kjøttet ligge kjølig natten over.
Legg kjøttet i en ildfast form og stek midt i stekeovnen ved 220 °C i ca. 30 minutter til kjøttet er gjennomstekt
Jeg dropper alltid nøttene ;)
kan jeg bruke kokosmelk på lindberg?
Her er mitt bidrag, denne er kjempegod, rask og enkel å lage.
En knoll ingefær, skrelles og rives.
To hvitløk uten fedd, hakkes.
1/2 ts malt nellik
1/2 ts kardemomme
1 ts koriander
1 ts gurkemeie
2 ss kokosmasse
En yoghurt naturell (ca 2 dl)
Alt blandes.
700 g kyllingfilet deles i biter og blandes med marinaden og la stå i en time.
Hakk en stor løk og en del sopp og stek dette sammen.
Ha i en gryte sammen med en boks hakka tomater.
Stek kyllingen kjapt og ha den i gryta. La gryta putre i 20 minutter. Ha i en boks med kokosnøttmelk mot slutten av koketiden.