View Full Version : Linfrø og omega 3


-marie-
02-09-10, 20:12
Leste en gang på nettet (finner selvfølgelig ikke igjen hvor) at hvis man knuser linfrø så vil fettsyrene bli harske ganske så med en gang, ergo det er lite vits i å kjøpe ferdig knuste linfrø på helsekosten for da vil de gode omega 3'ene være harske.

Noen som vet om dette medfører riktighet? Spør i lys av 'det perfekte ketolysebrødet oppskriften' som jeg prøver meg på i dag :rolleyes:

-marie-
03-09-10, 20:37
Ingen??

Alkazelters
05-09-10, 00:00
Jeg tror, at uansett så vil de knuste linfrøenes omega3-fettsyrer bli ødelagt når du steker brødet. Hele frø kan tåle varmen fordi skallet fungerer beskyttende.

-marie-
05-09-10, 11:16
Det har du sikkert rett i Alkazelters :) Så da tror jeg at fortsetter med hele frø...

Men hvorfor velger da folk å knuse frøene før de benyttes i mat?