View Full Version : MedisterDEIG mulig å få tak i?
Jeg har såååååååå lyst på medisterkaker, men må da event. lage dette selv. Har funnet noen oppskrifter jeg vil prøve, men medisterdeig er ikke lett å få tak i eller?
Er det noen som aner om det er mulig på Gjøvik, event Toten?
Mvh
Marius
Jeg kjøper hos slakteren.
Ellers har jeg sett det i frysen på mega og rema 1000.
Yepp....
På Østre Toten slakteri på Skreia :D Ring og snakk med den hyggelige slaktermannen, han lager på bestilling :) Tror du tilogmed kan be om en høyere andel fett i medisterdeigen :D
Det som er i frysere på butikkene er som oftest farse, ikke deig.
Men gilde har svinekjøttdeig, bruke den :ja:
Det som er i frysere på butikkene er som oftest farse, ikke deig.
Men gilde har svinekjøttdeig, bruke den :ja:
Ah, går det ann? Kun svinekjøttdeig med krydderblandingen jeg fant og egg? Eller burde jeg spe den med annet kjøtt også?
Liker best så fine medisterkaker som mulig:) Hurra om det går fint med svinekjøttdeigen fra Gilde da:D
Aldri sett medisterdeig i butikkene annet enn ved juletider. Medisterfarse får man derimot hele året og den må man holde seg langt unna.
Men jeg får de på meny til å male for meg, jeg ringer og bestiller 2-3kilo og henter en dag eller 3 senere. Ikke noe er som hjemmelagede medisterkaker!
Yepp....
På Østre Toten slakteri på Skreia :D Ring og snakk med den hyggelige slaktermannen, han lager på bestilling :) Tror du tilogmed kan be om en høyere andel fett i medisterdeigen :D
Aahh, konge. Har ikke nr dit vel? Husker du prisen pr kg? Hehe, mange spm dette men;)
Men jeg får de på meny til å male for meg, jeg ringer og bestiller 2-3kilo og henter en dag eller 3 senere. Ikke noe er som hjemmelagede medisterkaker!
For ikke å gjøre noe dumt her, hva spør du om da? Kan dere male opp 3 kilo med .... <- hva slags kjøtt?? hehehe
Marius
Ah, går det ann? Kun svinekjøttdeig med krydderblandingen jeg fant og egg? Eller burde jeg spe den med annet kjøtt også?
Liker best så fine medisterkaker som mulig:) Hurra om det går fint med svinekjøttdeigen fra Gilde da:D
Jeg bruker den, tilsetter egg, litt ekstra mykt smør, salt, pepper, gjerne en fløteskvett og ev. andre urter smaksløkene ønsker ;) Elter det sammen til en seig masse og steker. NAM! :D
For ikke å gjøre noe dumt her, hva spør du om da? Kan dere male opp 3 kilo med .... <- hva slags kjøtt?? hehehe
Marius
Svinekjøtt ;)
Ah, går det ann? Kun svinekjøttdeig med krydderblandingen jeg fant og egg? Eller burde jeg spe den med annet kjøtt også?
Liker best så fine medisterkaker som mulig:) Hurra om det går fint med svinekjøttdeigen fra Gilde da:D
Det går jo, men det blir litt lite fett. Men tilsett fløte og mos kjøttet litt ekstra med stavmikser. Jeg liker også den fine konsistensen på medisterkaker.
Det er absolutt best med medisterdeig fremfor svinekjøttdeig. Det er også noen butikker som har spekk i fryseren, gå rundt og kikk, kanskje du kan finne en klump med spekk, da kan du kjøre spekk sammen med medisterdeig i feks food prosessor.
Hurra hurra:D Dette blir godt altså.
Da skal jeg ta meg en runde etter jobb idag og se hva jeg finner.
Aahh, konge. Har ikke nr dit vel? Husker du prisen pr kg? Hehe, mange spm dette men;)
61 16 42 46
Husker ikke helt prisen... mener det ble ca 450 kr for 5 kg, men ikke sikker.... Ring og snakk med med Arild du ;)
Edit: han har forøvrig spekk også ... :)
Nam nam, sjekk denne oppskriften her da:
0,5 kg medisterdeig
2 ts salt
2 ts potetmel (Tenkte å bytte ut dette med egg)
0,5 ts ingefær, tørket
0,5 ts muskat
1 dl melk (Bytte ut med fløte)
ribbefett eller smør til steking
pepper
FREMGANGSMÅTE
Kna medisterdeigen godt sammen med salt. Den skal bli ganske seig. Ha i egg, ingefær og muskat og bland det godt inn. Spe med fløte; ha i litt og litt og kna til det blir en jevn farse.
Form kaker. Det er lettere med våte hender. Stek kakene i smør eller ribbefett ca 7 minutter på hver side med på middels varme.
På rema her har de medisterdeig og ikke farse fra nordfjord.
På rema her har de medisterdeig og ikke farse fra nordfjord.
Rosa 500g. pakke? Er farse. :ja: Har sjekket, da dette ble tatt opp en annen tråd. http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=920002&highlight=medisterdeig#post920002
På rema her har de medisterdeig og ikke farse fra nordfjord.
Jeg er som Gerd ikke sikker på det, men mulig de er av få butikker som har den?
For andre rema har kun enten fersk medisterfarse i gjennomsiktige bokser eller frosne pølser. Jeg har flere ganger spurt etter ekte medisterdeig og blitt henvist til den pølsa og måttet forklare den store og viktige forskjellen og de har sjekket for meg og rema har ikke medisterdeig, kun farse fra nordfjord.
Da skal jeg ta meg en runde etter jobb idag og se hva jeg finner.
Nå har jeg ikke vært på CC på mange år, men matbutikken der skal vel ha ganske bra utvalg? Kanskje de kan lage på bestilling om ikke annet. Og de fleste der oppe har vel avtale med Totenkjøtt (det har til og med butikka på Hadeland) så de kan vel bestille derfra om de ikke maler selv.
Jeg er ihuga bypatriot og ville ihvertfall spurt på Gjøvik før jeg dro til østre toten ;)
Arild Kristiansen er jo verdt ett forsøk?
Eller på Wiggos mat?
Og som nevnt CC kan på en god dag gidde å hjelpe deg :rolleyes:
Var innom CC mat i dag, men dem hadde ikke. Tok kun inn til jul, så der ble jeg henvist til svinekjøttdeig.
Skal høre på Wiggos i morra, kanskje dem har eller skaffer.
Marius
Sendte mail til Ica, og fikk dette svaret i dag:
Hei!
Vi har fått tilbakemelding fra produktansvarlig hos oss og han sier at du kan kontakte butikken og spørre om de kan bestille opp til deg. Telefonnummeret til butikken er 61146770.
Vennlig hilsen
ICA Kundekontakt
Solveig Slattum
Så da kan det jo være at dem bestiller opp til meg:)
Men nå skal jeg prøve av svin og karb.deig først.
Marius
Vet du, i dag fant jeg spekk langt ned i en frysedisk på mega, fra gilde. Kanskje du finner det i noen av dine butikker i nærheten? Litt langt å reise til Trysil bare for litt spekk:lol:
Spekk+ kjøttdeig gir gode feite kjøttkaker.
Vet du, i dag fant jeg spekk langt ned i en frysedisk på mega, fra gilde. Kanskje du finner det i noen av dine butikker i nærheten? Litt langt å reise til Trysil bare for litt spekk:lol:
Spekk+ kjøttdeig gir gode feite kjøttkaker.
Hihi, kanskje du kan sende meg litt spekk i posten?? Tenkte jeg sku reise innom butikken og se litt. Men dagene blir AAALT for korte. Har ei lita ei hjemme på 7 måneder som legger seg tidelig. Må prøve å leke litt med hun også så mye som mulig;)
Jeg har en del spekk på sideflesket (lovehandles) mitt jeg kunne skjært av, men litt drøyt det og.. Hahaha, tror det er trått gitt.
ville ihvertfall spurt på Gjøvik før jeg dro til østre toten ;)
Itt'no gæli me Toten da væ! Je har vøri hær't villtotning utti ytter-Kolbu hælve oppvæksten! :D
Itt'no gæli me Toten da væ! Je har vøri hær't villtotning utti ytter-Kolbu hælve oppvæksten! :D
:lol::lol::lol::lol:
Usannsynlig flott!!!!!!!!!!!!!
Fruitdrops
23-09-10, 00:42
Sverige xD
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.