Tenkte jeg skulle prøve meg på denne (http://www.tine.no/7974.cms?dagens=1&source=nettavisen) suppa i dag! :sikle:
http://www.tine.no/imageresize/61669_550_500_c_10.jpg
Den så sykt god ut:sikle:
Den ser rågod ut! Men jeg har alltid lurt på; hva i himmelens navn er grunnen til at de kaller den HOT? Hva er hot i den? Jeg leser og leser men finner ingenting hot i den oppskriften?
Den ser rågod ut! Men jeg har alltid lurt på; hva i himmelens navn er grunnen til at de kaller den HOT? Hva er hot i den? Jeg leser og leser men finner ingenting hot i den oppskriften?
1 ss karry kanskje? For noen blir det kanskje litt HOT:D
Men karri er da ikke sterkt? Det finnes jo sånne hotte karripastaer, men dette var vel snakk om vanlig gul karri, går jeg ut fra? Folk er jammen forskjellige, hehe.
Etter det jeg har forstått er karri en felles betegnelse på forskjellige krydderblandinger. Ifølge wikipedia inneholder disse gurkemeie, pepper, koriander, cayennepepper, muskat, ingefær, kanel, kryddernellik, sennep, spisskummen m.fl. Det skal visstnok finnes masse oppskrifter på karri.
Jeg laga denne suppa for et par dager siden, og jeg brukte en type karri som jeg kjøper i 100 grams (?) poser på en tebutikk her i byen. Den er kanskje litt sterkere enn den man kjøper i vanlige krydderglass. Mannen min mente suppa var litt sterk, men han er litt vàr for krydder.
åhhh, dette så digg ut. må testes :hungry:
Suppa var knallgod! Men ikke så særlig hot... :p
Da blir det mer karry... når jeg får testa, men ting tar tid:rolleyes:
ser at det er eple i den... får litt dårlig samvittighet jeg da:o
og hva med buljongterninger?