meme
30-09-10, 20:53
Hei!
Jeg er ny her, og har lest en del, men ikke funnet noe om akkurat det jeg lurer på. Det kan hende noen har diskutert dette før, i så fall beklager jeg at jeg har oversett det.
For min del er saken at jeg ønsker å gå over til et kosthold med mindre karbohydrater av andre grunner enn vektreduksjon. Jeg har problemer med eksem, akne og tretthet, som jeg håper at kan forbedres med et kosthold med mindre karbohydrater.
Jeg har vært hos en privatpraktiserende hudlege som har anbefalt meg dette, men han mener at jeg ikke skal begynne på noen "totalavholds" livsstil, fordi det kan være vanskelig å gjennomføre og fordi jeg ikke har behov for det. Jeg er forsåvidt der selv også, i denne omgang (kan jo tenkes at jeg endrer holdning til dette etter hvert).
Det jeg har fått anbefalt er følgende:
- Minimum 2 fiskemåltider i uka
- Ikke spise poteter
- Ikke spise brunost, syltetøy og annet søtt pålegg
- Spise Fedonbrød eller Omega2-brød i stedet for vanlig brød
- Spise mer grønnsaker og mindre frukt (jeg har ofte spist ca. 3 frukt om dagen og kanskje en porsjon grønnsaker, men har nå fått med meg at det ikke er å anbefale)
- Unngå lettprodukter
- Redusere sukkerbruken til en dag i uka (godteri/kjeks/osv)
- Unngå å drikke brus
Ja, det var det jeg kom på nå i alle fall....
Etter at jeg fikk anbefalt dette, begynte jeg å google en del, og ble nesten litt forvirret av alle kostholdsfilosofiene, GI, karbo, osv, osv...
Tenkte derfor høre med dere erfarne her inne hva dere anbefaler. Tar i mot alle kommentarer og råd med takk!
Jeg er som sagt ikke interessert i å gå ned i vekt (2-3 kg hadde ikke skadet meg altså, men utover det har jeg ikke mye ekstra fett på kroppen tror jeg).
Og jeg er bl.a. usikker på om jeg bør unngå ting som kokte gulrøtter, mais, o.l. pga. karboinnholdet... Når jeg altså ikke skal på noen hard kostomlegging, men selvfølgelig ønsker jeg å unngå karbo-bombene (eller "gift" som legen min kaller f.eks. pølsebrød og andre hvite bakverk for).
Jeg er ny her, og har lest en del, men ikke funnet noe om akkurat det jeg lurer på. Det kan hende noen har diskutert dette før, i så fall beklager jeg at jeg har oversett det.
For min del er saken at jeg ønsker å gå over til et kosthold med mindre karbohydrater av andre grunner enn vektreduksjon. Jeg har problemer med eksem, akne og tretthet, som jeg håper at kan forbedres med et kosthold med mindre karbohydrater.
Jeg har vært hos en privatpraktiserende hudlege som har anbefalt meg dette, men han mener at jeg ikke skal begynne på noen "totalavholds" livsstil, fordi det kan være vanskelig å gjennomføre og fordi jeg ikke har behov for det. Jeg er forsåvidt der selv også, i denne omgang (kan jo tenkes at jeg endrer holdning til dette etter hvert).
Det jeg har fått anbefalt er følgende:
- Minimum 2 fiskemåltider i uka
- Ikke spise poteter
- Ikke spise brunost, syltetøy og annet søtt pålegg
- Spise Fedonbrød eller Omega2-brød i stedet for vanlig brød
- Spise mer grønnsaker og mindre frukt (jeg har ofte spist ca. 3 frukt om dagen og kanskje en porsjon grønnsaker, men har nå fått med meg at det ikke er å anbefale)
- Unngå lettprodukter
- Redusere sukkerbruken til en dag i uka (godteri/kjeks/osv)
- Unngå å drikke brus
Ja, det var det jeg kom på nå i alle fall....
Etter at jeg fikk anbefalt dette, begynte jeg å google en del, og ble nesten litt forvirret av alle kostholdsfilosofiene, GI, karbo, osv, osv...
Tenkte derfor høre med dere erfarne her inne hva dere anbefaler. Tar i mot alle kommentarer og råd med takk!
Jeg er som sagt ikke interessert i å gå ned i vekt (2-3 kg hadde ikke skadet meg altså, men utover det har jeg ikke mye ekstra fett på kroppen tror jeg).
Og jeg er bl.a. usikker på om jeg bør unngå ting som kokte gulrøtter, mais, o.l. pga. karboinnholdet... Når jeg altså ikke skal på noen hard kostomlegging, men selvfølgelig ønsker jeg å unngå karbo-bombene (eller "gift" som legen min kaller f.eks. pølsebrød og andre hvite bakverk for).