View Full Version : Angående fett
Om jeg lager en omelett med bacon, cheddar ost, egg og fløte.
Trenger jeg da MER fett ved siden av?
Er så usikker på dette med fettet.
Ferskenbeinet
06-10-10, 12:58
Det hørtes nok ut, blir du raskt sulten igjen etterpå så burde du nok hatt litt mer...
For å sitere Guru- Gerd: Når man tror man har fått nok fett, så tar man litt til!!!:D
Steker du i meierismør feks?
For å sitere Guru- Gerd: Når man tror man har fått nok fett, så tar man litt til!!!:D
Steker du i meierismør feks?
Jada, steiker all mat i meierismør :)
Jeg er mett i MANGE timer som regel.
Er ikke alltid jeg orker det tredje måltidet.
Nå skal det sies at jeg ikke spiser før i 11 tiden på dagen. så blir det middag i 17 tiden og da er jeg som regel mett til dagen etter.
Men i går kom det litt baconsnacks frem på kvelden.
Hadde laks med jukseris og litt creme fraiche
LenaBeatrice
06-10-10, 13:57
Egg alene har en fettprosent på 64 (Protein 35).
Egg stekt i smør har en fettprosent på 71 (protein 29).
Så det skal ikke så mye fett til før man har fått "nok", litt avhengig av hvor høy fettprosent man vil ha :-)
ada-emilie
06-10-10, 13:57
Får man ikke en følelse av at det er nok? Eller skjer det lettest ved tilsatt, og ikke skjult, fett? Når jeg har spist en halv stor avokado og i tillegg 5 ml olje i samme måltid er det helt på grensen av hva jeg makter å ta inn.
Dersom du er mett lenge etter maten, får du i deg nok fett, vil jeg tro!:)
Men pass på ved nettopp måltider som laks med blomkål. Er ikke mye fett der, selv om fiskern er såkalt fet!
Smeltet smør, eggesmør, hollandasiesaus etc er fint ved siden av!
LenaBeatrice
06-10-10, 14:04
Får man ikke en følelse av at det er nok? Eller skjer det lettest ved tilsatt, og ikke skjult, fett? Når jeg har spist en halv stor avokado og i tillegg 5 ml olje i samme måltid er det helt på grensen av hva jeg makter å ta inn.
Spiser du avocado til maten er det kanskje ikke nødvendig å ta olje til maten i tillegg?
Avocado, uten sten og skall har en fettprosent på 95 :-)
Går fint å legge til en god del proteiner der også, uten at det blir for lav fettprosent.
Hadde laks med jukseris og litt creme fraiche
Jeg spiste også laks med jukseris til middag i går :D Namnam!! Hadde hjemmelage hollandesaus i tillegg, og en stor dæsj seterrømme. Følte det blei bra med fett da;)
Egg alene har en fettprosent på 64 (Protein 35).
Egg stekt i smør har en fettprosent på 71 (protein 29).
Så det skal ikke så mye fett til før man har fått "nok", litt avhengig av hvor høy fettprosent man vil ha :-)
Nei? Stekt egg har ca 15% fett, vel? Eller mener du noe annet når du skriver fettprosent?
(Ref matvareguiden: http://www.matvareguiden.no/matvare4703.asp)
Mulig hun mener energi%, som jo er det som teller!;)
LenaBeatrice
06-10-10, 14:53
jvb: Jepp, jeg mener energiprosent, det burde jeg ha skrevet :-)
Du sikter til gram.
jvb: Jepp, jeg mener energiprosent, det burde jeg ha skrevet :-)
Da er jeg med :) Skulle ønske jeg klarte å spise egg igjen, men fikk i meg dårlig i egg i kantina på jobb - nå brekker jeg meg bare av tanken på (kokt) egg...
LenaBeatrice
06-10-10, 15:05
Da er jeg med :) Skulle ønske jeg klarte å spise egg igjen, men fikk i meg dårlig i egg i kantina på jobb - nå brekker jeg meg bare av tanken på (kokt) egg...
Kanskje prøve egg på en ny måte?
Hva med eggemuffins...?
Har ikke laget det selv, og husker ikke hvor jeg har sett oppskrift, men man lager altså en røre av egg (og noe annet) og steker i muffinsformer.
Kanskje prøve egg på en ny måte?
Hva med eggemuffins...?
Har ikke laget det selv, og husker ikke hvor jeg har sett oppskrift, men man lager altså en røre av egg (og noe annet) og steker i muffinsformer.
Porsjonsomelett! (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=35999)
Er det disse du mener, Dreamy?
LenaBeatrice
06-10-10, 15:44
Kitt: ja se der ja, kan godt være der jeg så det :-)
Tror jeg må lage meg noen, og dette må jo være super matpakkemat til store og små :-)
Porsjonsomelett! (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=35999)
Er det disse du mener, Dreamy?
TAKK for masse svar:):)
Dreamy. Jeg er fast leser av bloggen din og du er min stoooore inspirasjon. Så er det sagt:p
Jeg lager eggemuffinst med spinat og litt løk.
Var en oppskrift som stod i southbeach boka. Gikk på det for en god stund siden og da gikk jeg bare ned 2 kilo. Mannen 10. Så det så!!!
Men i allefall,
Egg
fløte
salt
pepper
spinat
løk
ost
Også stekes i ovnen på 180 gr i ca 20 min eller til de er stive
Spiser du avocado til maten er det kanskje ikke nødvendig å ta olje til maten i tillegg?
Avocado, uten sten og skall har en fettprosent på 95 :-)
Går fint å legge til en god del proteiner der også, uten at det blir for lav fettprosent.
Jeg har et litt urelatert spørsmål om Avocado. Leste i GI-Null! i går at det er 4 g karbohydrater i 100g Avocado (eller var det 6). Men i matvaretabellen står det 0,5. Hva er rett?
LenaBeatrice
06-10-10, 17:26
Jeg har et litt urelatert spørsmål om Avocado. Leste i GI-Null! i går at det er 4 g karbohydrater i 100g Avocado (eller var det 6). Men i matvaretabellen står det 0,5. Hva er rett?
Jeg har alltid regnet med 0,5.....4 var nytt for meg :confused:
Dere andre?
Kanskje svenskene har mer karborike avocadoer enn oss?
ada-emilie
06-10-10, 17:57
Det er to typer avokado. Den med glatt skall har mer karbo.
Hmm. Okei. Da må vi kjøpe de ruglete da..
:ja: Det er faktisk viktig.
Det finnes minst to typer avocado i butikken. Den grønne med glatt litt tynnere skall, og den som er mer grønn/brun/svart med litt tykkere knudrete skall. Den sistnevnte heter Hass Avocado/California Avocado, og inneholder av en eller annen grunn mye mindre karbohydrater enn den grønne, som er fra Florida ! Så hold dere til den brun/grønne. Det er også den det finnes mest av hos oss.
Her er næringsinnhold på de forskjellige typene (pr avocado uten stein, standard størrelse). Legger på bilde og, slik at dere kan se forskjellen !
HASS - CALIFORNIA
http://lancaster.unl.edu/food/avocado.jpg
Total: 279 Fat:27 239 89% Sat:4 38 14% Poly:3 30 11% Mono:17 150 56%Carbs:13 17 6% Fiber:9 0 0%Protein:3 14 5%Alcohol:0 0 0%
279 kalorier - 89 % fett 5 % protein og 4 net karber !
NASS - FLORIDA
http://www.nass.usda.gov/fl/gif/bacon.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/Avocado.jpeg
Total: 489 Fat:47 419 89% Sat:7 67 14% Poly:6 53 11% Mono:29 263 56%Carbs:22 29 6% Fiber:15 0 0%Protein:6 24 5%Alcohol:0 0 0%
489 kalorier - 89 % fett 5 % protein og 7 net karber !
Hmm. Okei. Da må vi kjøpe de ruglete da..
Litt klokere nå?
Litt klokere nå?
Ja. Takk :) Men er det noe smaksforskjell? Jeg har aldri tenkt på at det er to forskjellige typer.
Jeg syns den grønne har litt skarpere smak. Liker den brune best!:)
:) Jeg hadde den brune/knudrete typen i kjøleskapet :)
ada-emilie
07-10-10, 15:20
Spiser du avocado til maten er det kanskje ikke nødvendig å ta olje til maten i tillegg?
Avocado, uten sten og skall har en fettprosent på 95 :-)
Går fint å legge til en god del proteiner der også, uten at det blir for lav fettprosent.
Jeg spiste ikke bare fettet. Masse grønnsaker og tunfisk også.
Jeg har aldri sett avocado med glatt skall en gang. :confused: Men nå ble jeg nysgjerrig og det er fare for at jeg kommer til å teste den andre bare for å ha smakt den. :geip:
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.