Opheliia
11-10-10, 10:57
Jeg vet ikke helt om jeg kan kalle dette et spørsmål, det er vel mer ett "tenke høyt" innlegg som kanskje kan få noen "svar"?:p
Sukkersykdommer og hjerteproblemer økte jo drastisk på spesielt 60,70,80 og 90-tallet. Den tendensen startet alt på 1950 tallet, men det var hovedsaklig tiårene etter hvor man kan se at samfunnet nå er på vei til å bli syke. Jeg har ikke noen statistikk å linke til, da det er hentet fra ei bok jeg har som pensum på skolen (Sykepleierens ernæringsbok). Det som er litt morsomt å tenke på da er jo at før 50-tallet spiste folk smør, egg og bacon til frokost og brydde seg ikke om hvilken type fett de fikk i seg. Det var først på 50-tallet at en startet å tenke på fett og karbohydratmengden økte bektraktelig i det norske kostholdet (mer sukker, en spiste mye mer godteri og slikt blant annet).
Hadde ikke det skjedd på 50-tallet ville kanskje ikke samfunnet hatt så store problemer med overvekt, diabetes, kreft og hjerteproblemer?
*undrer*
Sukkersykdommer og hjerteproblemer økte jo drastisk på spesielt 60,70,80 og 90-tallet. Den tendensen startet alt på 1950 tallet, men det var hovedsaklig tiårene etter hvor man kan se at samfunnet nå er på vei til å bli syke. Jeg har ikke noen statistikk å linke til, da det er hentet fra ei bok jeg har som pensum på skolen (Sykepleierens ernæringsbok). Det som er litt morsomt å tenke på da er jo at før 50-tallet spiste folk smør, egg og bacon til frokost og brydde seg ikke om hvilken type fett de fikk i seg. Det var først på 50-tallet at en startet å tenke på fett og karbohydratmengden økte bektraktelig i det norske kostholdet (mer sukker, en spiste mye mer godteri og slikt blant annet).
Hadde ikke det skjedd på 50-tallet ville kanskje ikke samfunnet hatt så store problemer med overvekt, diabetes, kreft og hjerteproblemer?
*undrer*