Julie
12-10-10, 20:28
Hei alle sammen. :)
Gikk i går over på Atkins Vedvarende Vekttap, og skal da opp fra 15 til 20 gram karbohydrater. Problemet er at jeg sliter med å få i meg nok grønnsaker - jeg har aldri vært noe særlig til å spise grønnsaker, og så liker jeg liksom ikke så veldig "avanserte" grønnsaker - går liksom på brokkoli og blomkål.
Mamma kjøpte i dag inn sjampinjong, og det tror jeg skal gå bra, men man må jo ha i seg skikkelig mye grønnsaker for å få i seg 20 gram kh hver dag - eller??? Spiste jo 300 gram brokkoli til middag i dag, og det er jo bare 5.-noe g kh!
Skulle gjerne hatt noen tips om grønnsaker som kan spises rå, som jeg for eksempel kan knaske på uten å være nødt til å steke/koke mat. Prøver jo å få i meg litt salat (isberg) til frokost, men det blir liksom aldri mer enn 40 gram...
Jeg har også slitt med å få i meg nok fett, men fikk både i går og i dag til mellom 150 og 160 gram. Men - og jeg VET at jeg ikke skal stresse med dette, men man får jo litt ettertanker likevel - så ligger jeg jo på rundt 2000 kalorier, og er ikke det litt vel mye for meg som egentlig er såpass lite aktiv? Jeg har begynt med trening nå og tenker at det blir kanskje 4 ganger i uken etterhvert (30 minutter intervalltrening og 30-40 minutter styrketrening). Har jo før ligget mellom 1500 og 1800 kalorier, og da gikk jeg ned...
Kan jo oppsummere i spørsmål... :p
1. Hvilke grønnsaker kan jeg spise rå på Atkins VVT (som smaker godt), og som også har nokså mange karber per 100 gram? Hadde det for eksempel vært en god idé å bytte til et merke med brokkoli (og blomkål mikset, f.eks) som har flere karber? Har jo sett noen som har 3.1 gram kh per 100 gram, så hadde jeg ikke vært nødt til å spise like mye som de variantene som har 1.9 g kh...
2. Hva slags kjøtt av svin/kylling/kalkun (spiser ikke oksekjøtt, i og med at vekta går ned myyyye saktere) burde jeg velge som har mye fett? Nakkekoteletter? Finnes det enda fetere?
3. Er det krise om jeg ikke ligger på cirka 20 gram karbohydrater HVER dag? Er noen dager jeg rett og slett ikke klarer å spise 15 gram med bare grønnsaker...
4. Om jeg noen dager får i meg for lite grønnsaker, hjelper det da med kosttilskudd? (Tar Nycoplus Multi hver dag uansett)
5. Med trening 3-4 ganger i uken (har nettopp begynt med det) på cirka 1 time og et kvarter hver, går det da greit å spise så mye som 2000 kalorier? (Igjen - jeg VET at jeg ikke skal stresse med det, men om jeg skal ha i meg 150 gram fett blir det jo fort såpass mye kalorier!)
6. Er det ikke bedre at jeg for eksempel spiser så mye grønnsaker som jeg føler meg komfortabel (kanskje 10 - noen ganger 15 - gram) med? Er jo en livsvarig kostholdsendring dette her, og om jeg skal sitte og stappe i meg grønnsaker - noe jeg egentlig ikke liker for mye av - så tenker jeg at det ikke kommer til å vare lenge... Sier selvfølgelig ikke at jeg skal kutte ut grønnsaker helt, men kanskje ikke så mye som 20 gram kh per dag?
Elsker for eksempel å lage meg pannekake til frokost, dvs med knuste linfrø, kruskakli, fiberhusk, litt seterrømme, egg, (litt vann), søtningsstoff... Bortsett fra søtningsstoffet er vel det en ganske sunn frokost, med fiber, proteiner og litt karbohydrater ihvertfall? Er jo ikke antioksidanter der da, men jeg hadde sikkert kunnet klart for eksempel litt isbergsalat, agurk, purreløk og kanskje noe annet av grønnsaker? Høres dette ut som en okei frokost?
7. Har litt sånn "panikk" ovenfor partystoppere... jeg er så redd for å spise en eller annen partystopper at jeg blir så spent på resultatet på vekten etter at jeg umiddelbart skylder på det om jeg går opp. Noen tips til dette? Har tenkt å redusere til å veie meg en gang i uken, og så tenkte jeg at jeg skulle gjøre som folk har anbefalt og begynne med å innføre produktet (produktene) kanskje tre ganger i uken, for så å spise det hver dag om det ikke ser ut til at det påvirker vekta. Høres dette ut som en grei metode? :)
Føler meg som en skikkelig nybegynner, jeg nå, men jeg fant liksom ikke noen tråd som svarte på det jeg lurte på, så legger det i en post her slik at jeg kan referere til det. Og dessuten lærer man jo av å spørre, ikke sant? :D
(Holder meg forresten helst unna rømme og fløte, da jeg har opplevd at vekta reagerer litt, så dette pleier ikke å være inkludert så mye i dagsmenyen (maks. 2-3 ss seterrømme per dag, som regel i pannekaken)).
Takk på forhånd for svar (og ikke bli sint på meg om jeg spør dumt, vær så snill! *gjemmer seg*)! :)
PS. Ville bare legge til at jeg trives veldig med det karbonivået jeg ligger på nå, og selv om jeg gjerne skulle innført litt bær og kremfløte etterhvert (som dessert), og oksekjøtt når jeg er ferdig med slankedelen av "kuren", er det ikke noe mat jeg spesielt savner! Man får jo laget så mye godt på lavkarbo! :hungry:
Føler som om jeg er i litt samme situasjon som Aeryth beskriver i denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33005&highlight=kj%F8tt+med+h%F8yt+fettinnhold&page=2) tråden, at man finner ut hva det er man trives med. ;)
PPS. Beklager for det lange innlegget, klarer ikke å fatte meg i korthet, tydeligvis! :o
Gikk i går over på Atkins Vedvarende Vekttap, og skal da opp fra 15 til 20 gram karbohydrater. Problemet er at jeg sliter med å få i meg nok grønnsaker - jeg har aldri vært noe særlig til å spise grønnsaker, og så liker jeg liksom ikke så veldig "avanserte" grønnsaker - går liksom på brokkoli og blomkål.
Mamma kjøpte i dag inn sjampinjong, og det tror jeg skal gå bra, men man må jo ha i seg skikkelig mye grønnsaker for å få i seg 20 gram kh hver dag - eller??? Spiste jo 300 gram brokkoli til middag i dag, og det er jo bare 5.-noe g kh!
Skulle gjerne hatt noen tips om grønnsaker som kan spises rå, som jeg for eksempel kan knaske på uten å være nødt til å steke/koke mat. Prøver jo å få i meg litt salat (isberg) til frokost, men det blir liksom aldri mer enn 40 gram...
Jeg har også slitt med å få i meg nok fett, men fikk både i går og i dag til mellom 150 og 160 gram. Men - og jeg VET at jeg ikke skal stresse med dette, men man får jo litt ettertanker likevel - så ligger jeg jo på rundt 2000 kalorier, og er ikke det litt vel mye for meg som egentlig er såpass lite aktiv? Jeg har begynt med trening nå og tenker at det blir kanskje 4 ganger i uken etterhvert (30 minutter intervalltrening og 30-40 minutter styrketrening). Har jo før ligget mellom 1500 og 1800 kalorier, og da gikk jeg ned...
Kan jo oppsummere i spørsmål... :p
1. Hvilke grønnsaker kan jeg spise rå på Atkins VVT (som smaker godt), og som også har nokså mange karber per 100 gram? Hadde det for eksempel vært en god idé å bytte til et merke med brokkoli (og blomkål mikset, f.eks) som har flere karber? Har jo sett noen som har 3.1 gram kh per 100 gram, så hadde jeg ikke vært nødt til å spise like mye som de variantene som har 1.9 g kh...
2. Hva slags kjøtt av svin/kylling/kalkun (spiser ikke oksekjøtt, i og med at vekta går ned myyyye saktere) burde jeg velge som har mye fett? Nakkekoteletter? Finnes det enda fetere?
3. Er det krise om jeg ikke ligger på cirka 20 gram karbohydrater HVER dag? Er noen dager jeg rett og slett ikke klarer å spise 15 gram med bare grønnsaker...
4. Om jeg noen dager får i meg for lite grønnsaker, hjelper det da med kosttilskudd? (Tar Nycoplus Multi hver dag uansett)
5. Med trening 3-4 ganger i uken (har nettopp begynt med det) på cirka 1 time og et kvarter hver, går det da greit å spise så mye som 2000 kalorier? (Igjen - jeg VET at jeg ikke skal stresse med det, men om jeg skal ha i meg 150 gram fett blir det jo fort såpass mye kalorier!)
6. Er det ikke bedre at jeg for eksempel spiser så mye grønnsaker som jeg føler meg komfortabel (kanskje 10 - noen ganger 15 - gram) med? Er jo en livsvarig kostholdsendring dette her, og om jeg skal sitte og stappe i meg grønnsaker - noe jeg egentlig ikke liker for mye av - så tenker jeg at det ikke kommer til å vare lenge... Sier selvfølgelig ikke at jeg skal kutte ut grønnsaker helt, men kanskje ikke så mye som 20 gram kh per dag?
Elsker for eksempel å lage meg pannekake til frokost, dvs med knuste linfrø, kruskakli, fiberhusk, litt seterrømme, egg, (litt vann), søtningsstoff... Bortsett fra søtningsstoffet er vel det en ganske sunn frokost, med fiber, proteiner og litt karbohydrater ihvertfall? Er jo ikke antioksidanter der da, men jeg hadde sikkert kunnet klart for eksempel litt isbergsalat, agurk, purreløk og kanskje noe annet av grønnsaker? Høres dette ut som en okei frokost?
7. Har litt sånn "panikk" ovenfor partystoppere... jeg er så redd for å spise en eller annen partystopper at jeg blir så spent på resultatet på vekten etter at jeg umiddelbart skylder på det om jeg går opp. Noen tips til dette? Har tenkt å redusere til å veie meg en gang i uken, og så tenkte jeg at jeg skulle gjøre som folk har anbefalt og begynne med å innføre produktet (produktene) kanskje tre ganger i uken, for så å spise det hver dag om det ikke ser ut til at det påvirker vekta. Høres dette ut som en grei metode? :)
Føler meg som en skikkelig nybegynner, jeg nå, men jeg fant liksom ikke noen tråd som svarte på det jeg lurte på, så legger det i en post her slik at jeg kan referere til det. Og dessuten lærer man jo av å spørre, ikke sant? :D
(Holder meg forresten helst unna rømme og fløte, da jeg har opplevd at vekta reagerer litt, så dette pleier ikke å være inkludert så mye i dagsmenyen (maks. 2-3 ss seterrømme per dag, som regel i pannekaken)).
Takk på forhånd for svar (og ikke bli sint på meg om jeg spør dumt, vær så snill! *gjemmer seg*)! :)
PS. Ville bare legge til at jeg trives veldig med det karbonivået jeg ligger på nå, og selv om jeg gjerne skulle innført litt bær og kremfløte etterhvert (som dessert), og oksekjøtt når jeg er ferdig med slankedelen av "kuren", er det ikke noe mat jeg spesielt savner! Man får jo laget så mye godt på lavkarbo! :hungry:
Føler som om jeg er i litt samme situasjon som Aeryth beskriver i denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33005&highlight=kj%F8tt+med+h%F8yt+fettinnhold&page=2) tråden, at man finner ut hva det er man trives med. ;)
PPS. Beklager for det lange innlegget, klarer ikke å fatte meg i korthet, tydeligvis! :o