Kan sukrin erstate vanlig sukker helt og holdent? Også sukrin melis? For da kan jeg lage en del kaker tenker jeg, ostekake, brownie (er 1 dl mel i den, men den kan vel byttes til mandelmel?) og nøttekake med gul krem
Det kan den nok ikke - det står litt om det på nettsiden www.funksjonellmat.no:
Baking med Sukrin
Hvor kan jeg bruke Sukrin?
Sukrin kan brukes alle steder du vanligvis bruker sukker. Bruk Sukrin på frukt og bær, på frokostblandingen, på grøten, i te og kaffe, i smoothies, i syltetøy eller andre steder du vil erstatte sukker. Sukrin tåler oppvarming, og kan derfor også brukes til koking og baking. Sukrin og sukker har samme volum, så 1 dl Sukrin tilsvarer 90 gram.
Hvordan bruke Sukrin i egne oppskrifter
Ved bruk av Sukrin i egne oppskrifter er det noen ting du bør passe på for at resultatet skal bli optimalt. Mengden Sukrin bør ikke utgjøre mer enn 1/5-del eller ca. 20% av den totale mengden ingredienser. Eksempel: I en bolledeig på 1 kilo, er det 100 gram Sukrin. Dette utgjør da 10% av totalvekten, og går helt fint. Hvis oppskriften har mye sukker, kan du benytte litt annen søtning i tillegg, f.eks. honning, brunt sukker e.l. Er du usikker, anbefaler vi å prøve først med 50/50 Sukrin og sukker. Alle våre oppskrifter er testet med Sukrin og gir et godt resultat.
Gjærbakst
Når du baker gjærbakst med Sukrin, vil du oppleve at deigen ikke hever på samme måte som med sukker. Deigen trenger lengre hevetid, men ikke bekymre deg underveis. Mye av hevingen vil faktisk skje etter at du har satt bakverket i ovnen, og resultatet vil bli like bra! Husk at du må bruke vanlig gjær, ikke den røde som er for søte deiger.
Du kan altså ikke erstatte sukker med sukrin i alt bakverk, det er litt avhengig av hvor mye sukker som er brukt f.eks.