View Full Version : Lavkarbo - brød
I Allers nr 45 er det oppskrifter pålavkarbo- brød. Kan noen hjelpe med å regne ut karbohydratene..?
arnakristin
04-11-10, 17:59
Hei,
Om noen skal hjelpe deg så bør du vel legge ut oopskriften…
Dersom du lurer på hvor mye kh det er i ulike matvarer/ingredienser så er Matvareguiden (http://www.matvareguiden.no) et kjempeflott verktøy.
Hei,
Om noen skal hjelpe deg så bør du vel legge ut oopskriften…
Dersom du lurer på hvor mye kh det er i ulike matvarer/ingredienser så er Matvareguiden (http://www.matvareguiden.no) et kjempeflott verktøy.
Oppskrift står i Allers , men skal prøve å regne ut selv , takk for tips og svar
arnakristin
06-11-10, 19:23
Hei,
Ikke alle har Aller's liggende hjemme :)
Fant du ut av det, lurer nemlig jeg også :)
Fant du ut av det, lurer nemlig jeg også :)
Næsj - må jeg lete i bladhaugen min og se om jeg har det Allers'et med brødoppskrifter i da mon tro? ;)
I Allers nr 45 er det oppskrifter pålavkarbo- brød. Kan noen hjelpe med å regne ut karbohydratene..?
Har sendt mail til Allers , håper på svar derfra...
Brød med soltørkede tomater
Lag en jevn masse uten klumper med stavmixer av:
5 egg
1 beger cottage cheese
1 dl raps-eller olivenolje
tilsett:
2 dl (60 gr) kruskakli
3 ts bakepulver
2 ts sukrin
2 ts urtesalt
2 ts fiberhusk
2 ts Johannesbrødkjernemel
3 ss glutenmel (kan droppes)
8 soltørkede tomater i olje, kuttes i små biter
3 ss pinjekjerner
krydder etter ønske, f.eks 3 ts tørket koriander
La røren stå 15 min. Tøm i brødform kledd med bakepapir og stek ved 180 i 1 time. Ta så brødet ut av formen og etterstek det 20 minutter på rist ved 180 grader.
Brød med linfrø
Lag en jevn masse uten klumper med stavmixer av:
5 egg
1 beger cottage cheese
1 dl raps-eller olivenolje
tilsett:
4 dl kruskakli
1 1/2 dl havrekli
3 ts bakepulver
2 ts sukrin
2 ts urtesalt
2 ts fiberhusk
2 ts Johannesbrødkjernemel
1/2 dl sesamfrø
1 1/2 dl linfrø
La røren stå 15 min. Tøm i brødform kledd med bakepapir og stek ved 180 i 1 time. Ta så brødet ut av formen og etterstek det 20 minutter på rist ved 180 grader.
Brød med frukt og nøtter
Lag en jevn masse uten klumper med stavmixer av:
5 egg
1 beger cottage cheese
1 dl raps-eller olivenolje
tilsett:
1 1/2 dl (40 gr) kruskakli
0.5 dl havrekli
3 ts bakepulver
2 ts sukker (!)
2 ts urtesalt
2 ts fiberhusk
2 ts Johannesbrødkjernemel
3 ss glutenmel (kan droppes)
30 små biter av tørket frukt etter eget ønske (f.eks mango, melon, papaya)
30 g hakkede valnøtter
La røren stå 15 min. Tøm i brødform kledd med bakepapir og stek ved 180 i 1 time. Ta så brødet ut av formen og etterstek det 20 minutter på rist ved 180 grader.
Skjær tynne skiver og bruk mer sunt pålegg siden brødet inneholder en del sukkerholdige ingredienser.
Hvorfor velger hun sukker da, når sukrin er tilgjengelig og brukt i andre oppskrifter?
Hun sier at brødene hennes har 30% mindre karbohydrater, sammenlignet med vanlig brød. Jeg tror at å erstatte havrekli med noe annet ville gi vesentlig mindre karbohydrater. Det er nok den som har høyest karbohydratinnhold. Unntatt sukkeret da, lol!
Brød med linfrø
Lag en jevn masse uten klumper med stavmixer av:
5 egg
1 beger cottage cheese
1 dl raps-eller olivenolje
tilsett:
4 dl kruskakli
1 1/2 dl havrekli
3 ts bakepulver
2 ts sukrin
2 ts urtesalt
2 ts fiberhusk
2 ts Johannesbrødkjernemel
1/2 dl sesamfrø
1 1/2 dl linfrø
La røren stå 15 min. Tøm i brødform kledd med bakepapir og stek ved 180 i 1 time. Ta så brødet ut av formen og etterstek det 20 minutter på rist ved 180 grader.
Jeg lagde dette i går. Jeg fikk 24 skiver ut av det. Jeg syns også det er vanskelig å regne ut karbohydrater på dette brødet! Så dersom noen har regnet på karbohydratene i disse brødene så feel free:D
Jeg er ikke så flink til å regne ut selv, og jeg har ikke havrekli i huset. Så jeg kan ikke veie havrekli. Har vel ikke kruskakli heller. Skal styre unna for mye "brødsurrogat" på Skaldemann. Men jeg er interessert i å finne et godt brødalternativ til litt senere.
Jeg tenker at det må finnes andre erstatninger for havrekliet. Jeg har googlet og funnet ut at sukkerroefiber har lavt karboinnhold. 5,5 g karbo pr 100 g. https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=2779385&ref=search
Mens havrekli har 54,6 g. http://www.næringsinnhold.no/havrekli.html
Det er i grunn det med linfrø og bakepulver jeg føler meg usikker på. Jeg brukte bare 50 gram havrekli, skulle vært litt mer og 100 gram kruskakli og det gikk helt fint. Det er vel kanskje mulig å bare øke mengden med kruskaklien og droppe havren?
Ja, hvorfor ikke bruke bare kruskakli! Enklere å regne ut blir det også.
Linfrø: null karbohydrater! :D http://www.næringsinnhold.no/linfrø-knuste.html
Bakepulver...(google, google) http://www.næringsinnhold.no/bakepulver.html
1 ts bakepulver = 3-4 gram. Scroll ned på denne siden, så finner du hjelp til å regne ut hva 1 ts, 1 ss, 1 dl er på noen vanlige bakevarer. http://www.matoppskrift.no/sider/maalvekt.asp#Tabell for mål og vekt Jeg ville regna 3 ts bakepulver som 10 gram, altså 3,4 g karbohydrater.
Tusen hjertlig takk!:klem:
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.