View Full Version : Lapper av kokosmel
cillesnuppa
07-11-10, 19:58
Hadde bare lyst til å dele disse med dere. Kokosmel er et nydelig produkt, og disse lappene er helt nydelige!
http://fristendelavkarbo.wordpress.com/2010/11/06/lapper-med-kokosmel/
Det er fint om du legger ut selve oppskrifta her i oppskriftsforumet. :)
Gjerne link i tillegg :)
cillesnuppa
07-11-10, 20:21
Det skal jeg få til!
Kokoslapper:
4 mellomstore egg
4 ss sukrin
4ss kokosmel
1 ts fiberhusk
1 1/2 dl melk
Kanel og/ eller kardemomme etter smak
Visp egg og sukrin raskt sammen. Tilsett deretter kokosmel, fiberhusk og melk. Smak til med kanel og kardemomme til slutt. Jeg foretrekker kun litt kardemomme.
Stekes på litt over middels varme. En spiseskje røre per lapp http://s2.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif?m=1268796201g
Velbekomme :)
Kan vel prøve dette med soyamelk også?
Disse var kjempegode, laget dem nå til kveldsmat!:) Jeg brukte fløte i stedet for melk. Nam, nam!
cillesnuppa
08-11-10, 06:06
Jeg tenker at man kan bruke valgfri væske! Jeg har brukt h-melk ettersom min mann ikke spiser lavkarbo, og da blir det litt voldsomt med fløte. Kan helt sikkert bruke soyamelk!
Så hyggelig at du likte de, fairy21 :)
Hmmm... Denne tror jeg jeg skal prøve meg på i kveld.. Så jeg kanskje finner et bruksområde for kokosmelka... Noen som kjapt klarer å regne over ca karb. innhold? :)
Hmmm... Denne tror jeg jeg skal prøve meg på i kveld.. Så jeg kanskje finner et bruksområde for kokosmelka... Noen som kjapt klarer å regne over ca karb. innhold? :)
Mente kokosmelet.... Ikke melka... Litt trøtt etter en natt på jobb i morges ja.. ;)
cillesnuppa
08-11-10, 20:00
Hehe:) Kokosmel er nydelig, men suger væske, og man må rett og slett øve seg på å bruke det!
Disse skal testes!!! :-) Men selvfølgelig med fløte og ikke melk :-)))
Takk, da var den bloggen bokmerka! :D Har fått en del lavkarboblogger samlet under bokmerkene mine nå.
Jeg tenkte også å bruke fløte, litt mindre enn i oppskrifta, og et par ss smelta smør eller olje. Fett metter. Ungene elsker MHMs frokostpannekake stekt som små lapper, dette blir en god variant.
Noen som vet om mandelmel går bra?
Mente kokosmelet.... Ikke melka... Litt trøtt etter en natt på jobb i morges ja.. ;)
Kokosmel av denne typen: http://www.helseogkost.no/nettbutikk/matvarer/mel_flak_gryn_glutenfritt/kokos_mel_glutenfritt_500_g
Næringsinnhold per 100 gram:
785 kJ / 187 kcal
20 g protein
10 g fett
Karbohydrater 4 g
Kostfiber 60 g
Andre fibere 20 g
Natrium 18 mg
Kokosmasse, slik vi baker kokosmakroner av til jul, er noe helt annet. Men også lavt i karbohydratinnhold. 6.4 g pr 100 g. Lurer på om det kan brukes, eller om det må males først. Noen som vet?
TrillTrall
12-11-10, 11:13
Takk, da var den bloggen bokmerka! :D Har fått en del lavkarboblogger samlet under bokmerkene mine nå.
Jeg tenkte også å bruke fløte, litt mindre enn i oppskrifta, og et par ss smelta smør eller olje. Fett metter. Ungene elsker MHMs frokostpannekake stekt som små lapper, dette blir en god variant.
Noen som vet om mandelmel går bra?
Kokosmel virkelig suger til seg væske i forhold til alt annet mel jeg har prøvd så om du prøver med mandelmel bør du kanskje holde igjen litt på væsken så det ikke blir for tyntflytende?
skaviseeeeeeee.... håper jeg ikke stryker i karbo-matte. :D
Etter beste evne har jeg prøvd å regne ut kh i hele røra. www.næringsinnhold.no og www.matoppskrift.no/sider/maalvekt.asp er gode hjelpere.
Såh,
4 egg, veier 63 g i gjennomsnitt, blir 250 g x 0.3 k = 0.8 k
1 1/2 dl fløte er 150 g, fløte har 2.9 pr 100 g = 4.3 k
1 ss vanlig hvetemel veier 10-12 g. Har ikke peiling på om kokosmel er lettere, men regnet med at 4 ss ikke kan bli mer enn 50 g = 2 k.
Hvis man bruker kokosmel som inneholder 4 k pr 100 g.
Sukrin og fiberhusk har 0 k.
Totalt innhold: 7.1 for hele røra. Deles på antall lapper, det avhenger av hvor store du steker de.
Arrester meg hvis jeg tar feil, jeg er ikke vant til å regne ut slikt. Det ser ganske ok ut. Hvis det blir for mektig å lage det av bare kremfløte, så ville jeg blandet fløte og vann. Lavere karboinnhold også.
Har jeg regna feil? Noen steder er karbohydratinnholdet pr egg 0.3, noen steder 0.9... Jeg må stole på næringsinnhold.no, men er det pr. egg, ikke pr. 100 g? :confused: (Jeg hater matematikk!!!) Ok jeg har googlet masse, egg skal ha 0.3 g karbo pr 100 g. Retter opp igjen. Det ble stryk, dette!
Ihvertfall er det lavt nok selv for de fleste, hvis en ikke spiser alt på en gang. Jeg regner med at ungene tar mesteparten, så sitter jeg igjen med 1-2 lapper. :p
TrillTrall
12-11-10, 12:03
Har jeg regna feil? Noen steder er karbohydratinnholdet pr egg 0.3, noen steder 0.9... Jeg må stole på næringsinnhold.no, men er det pr. egg, ikke pr. 100 g? :confused:
Ihvertfall er det lavt nok selv for de fleste, hvis en ikke spiser alt på en gang. Jeg regner med at ungene tar mesteparten, så sitter jeg igjen med 1-2 lapper. :p
Pr. 100 g. Garantert. Det er jo ikke mulig å oppgi pr. egg, de eggene vi kjøper varierer fra 55-80 g...
Da har jeg laga lapper med mandelmel. Jeg syns det var vellykket. Tilbakemelding fra 7-åringen: "Det smaker som marsipan!" :D
Jeg brukte bare 3 store egg, og tok mindre sukrin. 1 toppa ss kansje. Og en skvett kremfløte. 3 ss mandelmel og 5 dråper mandelessens. Så hadde jeg i en strøken ts bakepulver, for å få de litt høye og lekre. Jeg syns ikke det ble så tykk røre, så jeg slang i en ts fiberhusk. Men jeg skulle latt det stå og svelle litt lenger, det ble tykkere på slutten.
Veldig godt! Jeg stekte ved svak varme, så lappene fikk stivne gjennom før jeg snudde de. De ble gyldne og litt tykke og stivere enn andre lapper jeg har prøvd.
Må testes. Når dere sier kokosmel, er det det som kjøpes på butikken og brukes i kokosmakroner?
nei, kokosmel er bare hva danskene kaller kokosflakene.
Kokosmel i denne sammenhengen er kokos som er litt mer behandlet slik at det er tatt vekk en del av fettet.
Dette er en god variant.
http://www.kinsarvik.no/butikker/kinsarvik/Varebilder/IMNB-6575.jpg
nei, kokosmel er bare hva danskene kaller kokosflakene.
Kokosmel i denne sammenhengen er kokos som er litt mer behandlet slik at det er tatt vekk en del av fettet.
Dette er en god variant.
http://www.kinsarvik.no/butikker/kinsarvik/Varebilder/IMNB-6575.jpg
Å ja, stod faktisk å såg på det på helseskosten i dag, men kjøpte typisk ikke
Murphy slår til igjen. :rolleyes:
Men da vet du jo hvor du skal finne.
Jeg har prøvd denne nå, og likte oppskriften veldig godt! Det eneste er at kokosmel er ganske søtt, så jeg syns det ble litt mye sukrin. Det holder jeg nok tilbake på neste gang jeg lager dem!
Ellers var de yummi!!!! Thanks!
Disse skal testes i helgen med rismelk ;) Takk for oppskrift ;)
Åh, lykke! Takk for oppskrift. Disse kokoslappene er nå blitt laget og skal fortæres med stor glede sammen med rørte blåbær og sukrin. :)
Jeg vet de har falt i god smak hos meg, så nå gjenstår det bare å se om min kjære samboer blir like begeistret. ;)
Oppdatering: disse falt veldig i smak hos samboeren også. Til og med det rørtes syltetøyet med sukrin syntes han var bedre enn kjøpesyltetøy (og tro meg; han er enormt glad i det søte av det søte).
Dette skal gjentas! :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.