Trolljenta
27-11-10, 22:14
Selvfølgelig troner alt det dårlige stekefettet toppen av listen som vanlig..
Jeg sendte journalisten en mail med min mening om artikkelen.
Tror dette må være det mest idiotiske i hele artikkelen.
Dessuten tåler kaldpresset olje steketemperatur dårligere enn raffinerte oljer, og bør derfor kun brukes på kald mat eller helles over ferdigstekt mat.
http://www.klikk.no/produkthjemmesider/shapeup/trening/article628870.ece
Det er allerede en tråd om det her (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=38380). Men ja, fryktelig tåpelig liste.
ada-emilie
27-11-10, 23:59
Selvfølgelig troner alt det dårlige stekefettet toppen av listen som vanlig..
Jeg sendte journalisten en mail med min mening om artikkelen.
Tror dette må være det mest idiotiske i hele artikkelen.
http://www.klikk.no/produkthjemmesider/shapeup/trening/article628870.ece
Hva er idiotisk med det sitatet? (har ikke lest artikkelen). Jeg vet at raffinert olje er usunt, men jeg har lest mange steder at en del kaldpresset olje og cocosa ikke skal brukes til steking siden de ikke tåler like høy temperatur som smør og steke-cocosa (mettet fett). Unntaket du tenker på er raps og olivenolje,kanskje? De tåler ganske høy temperatur.
Trolljenta
28-11-10, 11:34
Hva er idiotisk med det sitatet? (har ikke lest artikkelen). Jeg vet at raffinert olje er usunt, men jeg har lest mange steder at en del kaldpresset olje og cocosa ikke skal brukes til steking siden de ikke tåler like høy temperatur som smør og steke-cocosa (mettet fett). Unntaket du tenker på er raps og olivenolje,kanskje? De tåler ganske høy temperatur.
Cocosa kan du fint bruke til steking fordi kokosolje tåler masse varme. Jeg ble fortalt på et foredrag av Bruce Fife at det til og med kan brukes til fritering.
Som du nevner, så kan kaldpresset olje av oliven og raps (også avocado-olje) brukes til steking på lave temperaturer. Kaldpressede oljer av valnøtt, linfrø og andre oljer som inneholder mye omega3 kan ikke brukes til steking fordi de ikke tåler varme.
Det idiotiske med utsagnet er jo at det ikke er noe bedre å bruke raffinerte oljer som allerede er ødelagt enn å ødelegge oljen selv ved å steke på for høy temperatur. Raffinert olje er ødelagt enten fordi de har brukt for høy temperatur ved produksjonen (varmpressing) eller fordi de er hydrogenisert (en kjemisk prosess hvor de tilfører hydrogenatomer for at oljen som da egentlig er råtten skal få lenger hylletid i butikkene).
ada-emilie
28-11-10, 21:36
Ok, skjønner. Hvis det anbefales raffinerte oljer bør jo fyren saksøkes;)
Det er to cocosa, og kun en av dem egner seg til steking.
Ble litt forvirra nå, hvilken av de to passer til steking of hva er forskjellen på dem som gjør at det ikke er like bra med begge?
Det finnes en cocosa med grønn merkelapp, den smaker kokos, og egner seg dårlig til steking (men godt til baking og i kaffe). Den med brun merkelapp er smakløs, og kan fint brukes til steking!