View Full Version : Hva kan jeg bytte ut med?


Fredrikke07
04-12-10, 11:49
Paibunn
75 g bakemiks (http://minlavkarbomat.blogspot.com/p/ingredienser.html)
25 g mandelmel (http://minlavkarbomat.blogspot.com/p/ingredienser.html)
25 g glutenmel (http://minlavkarbomat.blogspot.com/p/ingredienser.html)
100 g smør
2 ss vann

I denne paibunnen på "Min lavkarbomat", så brukes det 75 g bakemiks, det har jeg ikke, er det noe annet jeg kan bruke? For nå er jeg blakk etter julegaveinnkjøp:rolleyes:.

sæterjenta
04-12-10, 12:52
Paibunn
75 g bakemiks (http://minlavkarbomat.blogspot.com/p/ingredienser.html)
25 g mandelmel (http://minlavkarbomat.blogspot.com/p/ingredienser.html)
25 g glutenmel (http://minlavkarbomat.blogspot.com/p/ingredienser.html)
100 g smør
2 ss vann

I denne paibunnen på "Min lavkarbomat", så brukes det 75 g bakemiks, det har jeg ikke, er det noe annet jeg kan bruke? For nå er jeg blakk etter julegaveinnkjøp:rolleyes:.

Har aldri kjøpt mandelmel, men er det ikke billigere å lage selv av mandler? Jeg kjører mandler i blenderen når jeg skal bake brød.

Kitt
04-12-10, 13:01
Mandelmel er ikke det samme som malte mandler!:nei:

Hva har du da?
Soyaprotein er nesten det samme som bakemiksen. Jeg bytter på etter hva jeg har i huset.
Kanskje du kan øke litt på de to andre ingrediensene så du får like mye "mel" som oppskriften tilsier?

Fredrikke07
04-12-10, 19:59
Jeg har fiberhusk, JBK, mandelmel, glutenmel, kruskakli, alle de vanlige frøsortene og soyamel:)!

Kan prøve å øke mengden på de to og evt ha i litt JBK eller fiberhusk?

Kitt
04-12-10, 20:22
Ville brukt soyamelet, jeg da! I hvert fall noe av det!:)

Fredrikke07
05-12-10, 13:23
da skal jeg teste det en dag snart:)!

Camomilla
08-12-10, 15:37
Mandelmel er ikke det samme som malte mandler!:nei:

Hva er forskjellen :eek:

TrillTrall
08-12-10, 15:50
Hva er forskjellen :eek:

Mandelmelet er fettredusert i forhold til malte mandler og dermed tørrere. Trenger ikke gjøre noe forskjell, men kan sikkert gjøre det i noen oppskrifter.

Kitt
08-12-10, 18:56
Jeg har prøvd å lage kaker med kokosmasse i stede for kokosmel. Ble IKKE bra, for vanlig kokos suger ikke til seg væske.
Det samme skjedde da jeg skulle bruke malte mandler i sted for mandelmel. Konsistensen ble helt feil! Mandelmel ser og kjennes ut som mel, ikke som malte mandler!
Grovmalt hvete har jo ikke akkurat samme egenskaper som hvetemel heller,liksom!:p

Camomilla
08-12-10, 23:45
Ah, skjønner - takk :)