View Full Version : Trøblete marsipan


Cassiopeia
16-12-10, 18:48
Så+ skjedde noe jeg aldri har opplevd før...
Jeg lagde marsipan (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/12/marsipankuler-med-sjokoladetrekk.html) i går, men den er da så utrolig smuldrete!
Den oppfører seg som om den er for tørr, men det bør være nok væske i (2 eggehviter og en klunk konjakk), og den kjennes ikke tørr. Bare smuldrete.

Jeg gjetter at det er sukrinmelisen som ikke "limer" like godt som sukkermelis, men hvordan får jeg den til å henge sammen? Mer egg? Annen væske? Gir jeg opp?

Alternativet er naturligvis å ha i mer eggehvite, bakepulver og litt anna snacks og lage kransekake og biscotti, men jeg har nå veldig lyst på marsipan også da. :)

Hjelp, noen?

Lunaluna
16-12-10, 21:38
Prøv indisk tragant som du får kjøpt på apoteket! :) Brukes i peppermyntekonfekt laget av eggehvite og melis for å gjøre massen seigere, så bør gjøre samme nytten? Holder med en knivsodd eller to. Prisen er jeg usikker på.

LineJM
16-12-10, 21:56
Tror den koster rundt 100,- i noen lavkarbomarsipanoppskrifter jeg har lest, skal det være tragant, hjelper på seigheten. :p

Cassiopeia
16-12-10, 22:08
Da er det bare å hive seg rundt og kjøpe tragant i morra :)
Takk skal dere ha!