Er det noen som har erfaring med å lage brente mandler med sukrin? Vil den smelte og karamellisere seg som vanlig sukker, eller må jeg bite i det sure eplet og lage mander med ordentlig sukker og heller holde meg unna dem selv..?
Sukrin karamelliserer seg desverre ikke....
Ei oppskrift her: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=22667
Har ikke prøvd sjøl :)
Det er den oppskriften som Gerd linker til som de på funksjonellmat.no anbefaler (de som selger Sukrinvaremerket), så regner med at den er testet ut og "trygg":)
Jeg har laget dem på den måten og det fungerte helt greit.
Det ble bedre når jeg fulgte den "vanlige sukker" oppskriften.
300g mandler
150g sukrin
1/2 dl vann
1-2 ss smør
Bland sukrin, vann og mandler i stekepanen og la stå til det begynner å smelte. Når det har smeltet så blir ikke mandlene hvite slik dem blir med sukker men de fester seg liksom rundt dem, da rør jeg inn smøret og la dem avkjøle på bakepapir.
Funker veldig bra! Har laget flere glass og gir som julegave i år.
Jeg laget det i fjor, det funket fint det. Sakte riktig også. Men de ble VELDIG harde!