View Full Version : Del deres beste oppskrifter med mandelmel....Jeg trenger inspirasjon og tips


Live77
03-01-11, 20:11
Jeg har en pose mandelmel, og har stadig lyst på noe nytt. Trenger ikke være så kompliserte oppskrifter, men GODE :D

Tiki
03-01-11, 21:03
Denne er ikke min men Nannahs. En av mine favorittkjeks.

Nannahs knekkebrødkjeks
ca 20 stk.

100 g sesamfrø
25g linfrø(Ev bare sesamfrø)
50 g mandelmel
1 stor ss fiberhusk
2,5 dl vann
1/4 ts salt..liten skvett flytende natren

Rør sammen alt og smør utover bakepapirkledt plate...
Rut opp deigen med pizzahjul.
Stek på 160g varmluft i 45-50 min.

Veldig godt til ost

Taran
06-01-11, 21:14
Denne er ikke min men Nannahs. En av mine favorittkjeks.

Nannahs knekkebrødkjeks
ca 20 stk.

100 g sesamfrø
25g linfrø(Ev bare sesamfrø)
50 g mandelmel
1 stor ss fiberhusk
2,5 dl vann
1/4 ts salt..liten skvett flytende natren

Rør sammen alt og smør utover bakepapirkledt plate...
Rut opp deigen med pizzahjul.
Stek på 160g varmluft i 45-50 min.

Veldig godt til ost

Heisann

Jeg bakte disse i går, supergode!:D
Er selv ikke så veldig glad i for grovt bakverk så disse er supre!

Taran
07-01-11, 16:35
Jeg laget disse gode mandelkjeksene i dag. Supergode.:D

2 dl mandelmel
1 dl sesamfrø
1 ss olje
3 eggehviter
1/2 ts salt
1 ts sukrin
2 ts fiberhusk
Pensle med olje eller eggehvite og strø på maldonsalt.

Stekes 160 grader i ca 20 min på varmluft

Bland alt, trill runde kuler, kjevl de ut mellom to gladpackbiter og stikk ut med et stor kjøkkenglass. Jeg fikk 22 kjeks av en porsjon
:hungry::sikle:

mammaia
18-03-13, 12:24
Jeg laget disse gode mandelkjeksene i dag. Supergode.:D

2 dl mandelmel
1 dl sesamfrø
1 ss olje
3 eggehviter
1/2 ts salt
1 ts sukrin
2 ts fiberhusk
Pensle med olje eller eggehvite og strø på maldonsalt.

Stekes 160 grader i ca 20 min på varmluft

Bland alt, trill runde kuler, kjevl de ut mellom to gladpackbiter og stikk ut med et stor kjøkkenglass. Jeg fikk 22 kjeks av en porsjon
:hungry::sikle:


Ville bare tipse om at jeg laget disse i går, uten fiberhusk, da jeg ikke hadde det i hus, og det funket kjempefint. I tilegg hadde jeg ikke fullt 1 dl sesamfrø, så spedde på med litt linfrø!! Synes de var veldig gode med pålegg på :)
Mine ble kjevlet mellom to bakeark, men ble litt tynne i kantene, så da de begynte å bli brune, så tok jeg de ut, så det som var i modten ble ikke like godt stekt.
Syntes massen trakk til seg all eggehviten jeg penslet over for at maldonsaltet skulle ha noe å sette seg fast i, men noe satt fast likevel. Veldig deilig å ha noe sprøtt under osten :)