View Full Version : Gerds frokostpannekake
Gerds frokost-pannekake
(ca 8,5 karber i hele røra)
4 egg
1dl kremfløte
1dl cottage cheese
1dl vann
10g kruskakli
1ss fiberhusk
0,5 ts salt
1ts kanel eller kardemomme
Bland alt med stavmixer ( unntatt vannet) og la svelle 15-20 minutt.
Spe ut med vann til det blir en vanlig pannekakerørekonsistens (litt tykk)
Stekes på middels varme på ene siden til de er tørka oppå,
snu og stekes videre på andre siden. ( regn med 3-4-5 min pr side, jo lenger de steiker jo lettere blir de å snu og fastere blir de)
Jeg fikk 10 tynne pannekaker av denne røra.
Oppbevarte de i kjøleskap, tildekket med plast..
Kan fryses.
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2661&albumid=327&dl=1294985158&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=2661)
Mmmm, takk, gleder meg til frokost i morra :smile:
grotingeling
14-01-11, 10:24
Abonnerer...... :sikle:
Åsså jeg som er så glad i pannekaker da :hungry: denne må prøves ja
Disse bare må jeg prøve:)
Er så godt med pannekaker m/blåbærsyltetøy og krem :sikle:
Disse laget jeg i dag, men hadde ikke fløte, og brukte soyamelk i stede for fløte og vann. Så såg jeg feil, jeg tok 1dl CF i stede for 1 dl CC. Ble gode og en kjærkommen avveksling til frokost. Jeg hadde rekesalat i majones og CF med sitron, litt sennep, vitløkspulver, vårløk og pepper inni.
Har nå prøvd disse. Smaken var veldig bra, men dem var veldig vanskelig å snu:rolleyes: Kun den siste ble hel:p
Har nå prøvd disse. Smaken var veldig bra, men dem var veldig vanskelig å snu:rolleyes: Kun den siste ble hel:p
Bruk svakere varme og stek lenger :ja:
De tar tid å steke :ja:
LanoGakkGakk
16-01-11, 15:00
Ligner de på 'vanlige' pannekaker på smaken? Kan man lure ungene med de, liksom? (til en felles pannekakestund :) )
Ligner de på 'vanlige' pannekaker på smaken? Kan man lure ungene med de, liksom? (til en felles pannekakestund :) )
Æææ.... vet ikke helt.... husker ikke hvordan vanlige pannekaker smaker :p
Men unga her vil heller ha lavkarbo-pannekaker enn "vanlige". De syns "vanlige" smaker mel nå......
LanoGakkGakk
16-01-11, 15:03
:)
Hva har man på?
Gode ideer?
Jeg er litt nybegynner...
:)
Hva har man på?
Gode ideer?
Jeg er litt nybegynner...
Jeg spiser de med allslags pålegg jeg har lyst på. Oster, smøreoster, skinke, osv.
Disse lagde jeg i går,kjempegode.
Jeg hadde de som dessert jeg da eller til kaffien.Da hadde jeg på rømme og litt sukkerfritt syltetøy:D
Og i dag hadde jeg en med kanel ,meierismør og splenda ,da ble det akkurat som lefse.
Disse lagde jeg i går,kjempegode.
Jeg hadde de som dessert jeg da eller til kaffien.Da hadde jeg på rømme og litt sukkerfritt syltetøy:D
Og i dag hadde jeg en med kanel ,meierismør og splenda ,da ble det akkurat som lefse.
Syns de blir for "grove" til søtt jeg da....
Jeg har laget en dessert-utgave vi skal ha i dag ;) Oppskrifta kommer når/viss de andre godkjenner den :)
Mine gikk veldig greit å snu. Brukte teflonpanne da.
Festina lente
16-01-11, 16:48
Abonnerer til en gråværsdag :)
Mine gikk veldig greit å snu. Brukte teflonpanne da.
Det gjorde jeg også, men den begynner å bli litt slitt.
Christina73
16-01-11, 22:13
Hva er kruskakli og fiberhusk? Hvor får jeg kjøpt det?
Kruskakli kjøpte jeg på ica.Fiberhusk på helsekosten.
Hei !
Jeg lurer på om jeg kan bytte ut kruskakli med fibrex ? Hvis det, skal jeg bestille det i dag, har funnet så utrolig mye jeg har lyst å lage, men kan ikke spise kruskakli.
Ser at det stå frokostpannekaker altså, men lurer på om jeg kan bruke denne til fylte pannekaker?
Hva skal du fylle den med?
Viss søtt, ville jeg heller tatt dessertpannekaka http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=39597
:)
Så da er det håp for kjøttfyll med ostesaus over?
Åhh, disse skal lages nå.
Sitter på jobb og blir kjempesulten av å lese om disse:o. Jeg savner pannekaker, med kjøttfyll, gratinert med ost over i ovnen. Gjett hva jeg skal ha i morgen til middag? (i dag har jeg ikke tid til annen enn en kjapp omelett :()
Eg prøvde noko liknande no. Eg hadde ikkje cottage cheese, so eg bruke mager kesam i staden. Nam, nam!
Røra var ganske grei, men kanskje litt tjukk, so eg satte til rundt ein halv dl vatn (i tillegg til den desiliteren som står i oppskrifta). Dette er nok ei oppskrift eg kjem til å bruke fleire gongar! :)
Etter ei stund blei røra litt gummiaktig. Er det nokon som veit kvifor den blir slik? Kan det ha noko med litt for mykje fiberhusk å gjere?
ladyharley
10-02-11, 08:21
prøve denne nuh :-)
Etter ei stund blei røra litt gummiaktig. Er det nokon som veit kvifor den blir slik? Kan det ha noko med litt for mykje fiberhusk å gjere?
Fiberhusken ja. Blir slik når det har stått en stund. Gjør ingen ting, flyter somregel greit ut i varm panne. Evt. kan en vel ha i litt mere veske etter en stund. Eller bruke litt mindre fiberhusk i utgangspunktet.
Kjempegode pannekaker - jeg kaller de tålmodighets-pannekaker fordi de må ligge LEEEENGE i panna før man snur de hehe :)
Verdt innsatsen dog! Anbefales :)
Jeg begynner i morgen og denne skal jeg prøve! hvor lenge holde de seg i kjøleskap? og hvor får jeg tak i fiberhusk?(aldri hørt om:p)
Tuttelutti
27-02-14, 00:29
Må svare her jeg så jeg finner den igjen ;)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.