View Full Version : Meirerismør til steking? (lchf)
Hva er best å bruke til steking og matlaging?
Noen sier kaldpresset rapsolje? Andre sier masse meierismør?
Kommer vel litt an på hva man skal steke og temperaturen, syns jeg!
Noen ganger kan kjøttet steke i oljemarinaden det har ligget i, fersk sopp er best i meierismør og andre ganger er cocosa like bra!:D
Et lurt triks er å ha i litt olje når man bruker meierismør på høy varme. Da spruter det ikke så fælt. Men da en olje som tåler varme. :)
Klarnet smør er vel det beste synes jeg :)
Jeg bruker bremykt - blanding av smør og olje :) - men også meierismør går det litt av her :)
Jeg bruker stort sett cocosa, men også meierismør innimellom. Kommer litt an på hva som skal stekes :)
Jeg bruker bremykt - blanding av smør og olje :) - men også meierismør går det litt av her :)
....og du får stekt ordentlig i bremykt...?
....og du får stekt ordentlig i bremykt...?
Jepp! Har aldri hatt problem med å få ordentlig stekt verken fisk, kjøtt eller fugl - eller sopp :) Cluet er høy nok temperatur i starten.
Jepp! Har aldri hatt problem med å få ordentlig stekt verken fisk, kjøtt eller fugl - eller sopp :) Cluet er høy nok temperatur i starten.
Åja, jeg trodde det ville bli som å steke i soft flora liksom.
Åja, jeg trodde det ville bli som å steke i soft flora liksom.
Nå ble jeg litt nysgjerrig - brukte soft flora pre-lavkarbo, hvilken erfaring har du med steking i soft flora?
Jeg bruker meierismør til det aller meste, siden jeg synes det smaker kjempegodt, men rapsolje til wok og tilsvarende som "trenger" olje. :)
Klarnet smør er vel det beste synes jeg :)
Jeg også :D nam nam!
(Så lenge du får skilt ut melkeproteinet tåler dette høy varme. Unngå vann også så spruter det lite.)
hvilken erfaring har du med steking i soft flora?
Hvis jeg husker rett swtår det vel på de fleste sånne soft margaring pakningene at de er uenget til steking?
Hvis jeg husker rett swtår det vel på de fleste sånne soft margaring pakningene at de er uenget til steking?
Det er kun småkaker det er uegnet til. (Har aldri fatta det der, hvordan kan det være egnet til alt annet og ikke akkurat til småkaker??)Men det inneholder altså bare 49 % soyaolje, så det er vel en stor porsjon med "vegetabilsk fett" - (de oppgir ikke hvor mye) Som sannsynligvis er raffinert palmeolje. Tror ikke jeg kjøper dette noe mer...æsj...
Som sannsynligvis er raffinert palmeolje. Tror ikke jeg kjøper dette noe mer...æsj...
http://bloggfiler.no/idavaag.blogg.no/images/585014-10-1265467938297.jpg
tror jeg skal printe ut den modellen!!(og ha den med i veska, dele ut til alle smørkritikerne jeg møter) :-) -)
Bor visst en predikant i meg likevel...har i det minste posta det på facebook profilen min ;)
Jeg bruker meierismør til det aller meste, siden jeg synes det smaker kjempegodt, men rapsolje til wok og tilsvarende som "trenger" olje. :)
Samme her ;)
Nå ble jeg litt nysgjerrig - brukte soft flora pre-lavkarbo, hvilken erfaring har du med steking i soft flora?
Har nå vel spist margarin i 23 år før jeg ble lavkarber. Har nå mer en en gang prøvd å steke i brødskivemargarin på tampen av en lønning.:p
Ok - det står på pakken at den er egnet for steking og jeg har aldri hatt problemer med å steke i soft flora FØR i tiden - så derfor jeg lurte :)
INGEN OVER, INGEN VEDSIDEN AV SPØR DU MEG;) hehe
Veloppdragen og høflig som jeg er, skal jeg ikke si hva jeg syns det smaker!;)
Jeg bruker rapsolje som jeg varmer forsiktig opp. Steker jeg på lav varme så bruker jeg smør. Triks for biff og sånn er jo å steke på høy varme først med olje og la det steke med ekstra smør på lavere temperatur etterpå.
Soft flora fungerer til alt, men margariner visstnok ikke så sunt som pakka vil ha det til å være. Jeg klarer ikke å bytte den til fordel for noe annet på brødskiva :eek:
Jeg gjorde et likte forsøk for meg selv her i jula. Jeg hamstret inn smør av ymse sorter, oljer og bremykt... MIN erfaring er at bremykt egner seg best til steking. I allefall på min komfyr. Jeg får penest stekeskorpe og sprøest stekeskorpe av bremykt. Så det så. Så jeg sverger heretter til bremykt når jeg skal steke. Smør når jeg skal smelte smør og olje til salat.
Jeg gjorde et likte forsøk for meg selv her i jula. Jeg hamstret inn smør av ymse sorter, oljer og bremykt... MIN erfaring er at bremykt egner seg best til steking. I allefall på min komfyr. Jeg får penest stekeskorpe og sprøest stekeskorpe av bremykt. Så det så. Så jeg sverger heretter til bremykt når jeg skal steke. Smør når jeg skal smelte smør og olje til salat.
Fint med sånne forskningsforsøk :) Er også ganske fornøyd med bremykt til steking :)
Ok - det står på pakken at den er egnet for steking og jeg har aldri hatt problemer med å steke i soft flora FØR i tiden - så derfor jeg lurte :)
"Vanlige" margarinar går det som regel fint an å steike i (sånn frå eit reint teknisk-ikkje-sunnhetsmessig perspektiv), men light-margarinar er ikkje eigna til steiking, for der er fettet bytta ut med skummamjølkpulver og gelatin og fåglarna veit kva, så det blir berre gugge i panna. Altså skilnad på soft flora og soft light og tilsvarande.
"Vanlige" margarinar går det som regel fint an å steike i (sånn frå eit reint teknisk-ikkje-sunnhetsmessig perspektiv), men light-margarinar er ikkje eigna til steiking, for der er fettet bytta ut med skummamjølkpulver og gelatin og fåglarna veit kva, så det blir berre gugge i panna. Altså skilnad på soft flora og soft light og tilsvarande.
Ok mulig jeg har misforstått her - men temaet TS startet med var vel bremykt - som ikke er et lettprodukt :)
Ja, naturlegvis, mitt svar var berre eit a propos / oppklaring på om ein kan steike i plantemargarinar á la Soft ettersom det vart nemnd. Det kan ein, men ein kan ikkje steike i lettvariantar på grunn av alt den ekstra gugga dei har tilsett franken-fettet sitt.
Tilbake til Bremykt så er det jo suverent til steiking, og det er jo også noko dei reklamerer med - like god både til steiking, baking og på brødskiva :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.