View Full Version : Hva med vårruller?


TanteFloke
20-01-11, 12:32
Jeg har en oppskrift på vietnamesiske vårruller. De skal jo rulles i rispapir, men ellers kan alt inni byttes ut med ting man kan spise når man er i ketolysekuren. Rispapir er jo veldig tynt, så det utgjør ikke så mye. Noen som vet om det er ok å spise? Siden skriften utenpå pakken står på vietnamesisk eller kinesisk er det ikke å lett å se om det står noe om karbohydrater der. ;)

Kitt
20-01-11, 12:41
Nederst på siden her finner du flere tråder om vårruller og der står det at det er veldig mye karber i rispapiret. Mener dr. Torkil sa det var 10 karber i hvert av de tynne små risarkene.:eek:

kamp
20-01-11, 15:35
Det er opptil 15 i hvetemel papirene..

TanteFloke
21-01-11, 00:27
Ok. Ja, da er det jo bare til å glemme det. ;)

kariannefornes
26-09-11, 14:57
neida, det blir ikke så mye. her finner dere næringsinnholdet til rispapir, det har ca 55 gr per 100. å arkene er så lette at d blir jo nesten ingenting :) så d går bra :) bytt ut nudlene med halvkokt brokkoli og tynne skiver gullerøtter og eller blomkål, så blir de kjempegode :) http://www.matvareguiden.no/produkt/Filodeig-v%E5rrulldeig

Dangerous Nan McGrew
15-11-11, 00:14
neida, det blir ikke så mye. her finner dere næringsinnholdet til rispapir, det har ca 55 gr per 100. å arkene er så lette at d blir jo nesten ingenting :) så d går bra :) bytt ut nudlene med halvkokt brokkoli og tynne skiver gullerøtter og eller blomkål, så blir de kjempegode :) http://www.matvareguiden.no/produkt/Filodeig-v%E5rrulldeig

Jeg tror den linken du sender med er til filodeig, altså de tradisjonelle vårrullene, ikke ferske vårruller av rispapir.. :rolleyes:

shailene
15-11-11, 00:26
Det går an å bruke kålblader istede for filodeig. Blir jo ikke helt det samme men.. Det er jo uansett fyllet som gir smaken.

Kitt
15-11-11, 10:03
Det går an å bruke kålblader istede for filodeig. Blir jo ikke helt det samme men.. Det er jo uansett fyllet som gir smaken.
Da blir det kålrulletter og ikke vårruller!:p
Halve greia er jo det sprø, gode skallet rundt!:sikle:

Imse
15-11-11, 11:13
Da blir det kålrulletter og ikke vårruller!:p
Halve greia er jo det sprø, gode skallet rundt!:sikle:
Helt enig! Det er jo en kjempemessig smaksforskjell. Kålruletter og vårruller kan ikke sammenlignes synes jeg.

Jeg elsker vårruller, men holder meg langt unna på ketogen kost.

shailene
15-11-11, 12:46
Helt enig! Det er jo en kjempemessig smaksforskjell. Kålruletter og vårruller kan ikke sammenlignes synes jeg.

Jeg elsker vårruller, men holder meg langt unna på ketogen kost.
Hva med å bruke tørrstekt eggehvite-wrap da, og sprøsteke i ovnen med fyll? Eller blir det "eggerull"? :p

Kitt
15-11-11, 12:53
Hva med å bruke tørrstekt eggehvite-wrap da, og sprøsteke i ovnen med fyll? Eller blir det "eggerull"? :p
Noe av greia med å spise lavkarbo er å finne ting man kan spise. En viktig ting er å ikke finne erstatninger, men nye matretter!:)
En eggerull er vel og bra, men den blir aldri noen vårrull, om du skjønner!:p
Et godt alternativ, man ikke noen erstatning!

Imse
15-11-11, 13:46
Hva med å bruke tørrstekt eggehvite-wrap da, og sprøsteke i ovnen med fyll? Eller blir det "eggerull"? :p
Vil jeg ha vårrull, så spiser jeg skikkelig vårrull. Og tar konsekvensene av det..

Det finnes mye rart av erstatninger, jeg spiser god mat og er ikke ute etter å erstatte det ene og andre. Men en god idè for de som vil ha noe sånt. For meg er og blir vårruller den sprø utsiden med det gode fyllet, ikke kun fyllet.

shailene
15-11-11, 14:12
Ja, en må vel nesten selv avgjøre hvilke karboretter som er greie å lage erstatninger av, og hvilke som er uerstattelige ;)

Er ikke noe superfan av vårruller selv egentlig, siden fritret høykarbo mat alltid har gjort meg skikkelig dårlig.. Tør ikke engang tenke på å spise ekte vårruller nå :eek: