View Full Version : Egg inneholder verken 0,8 eller 0,9 gram karbohydrat.
Sitter her med bokversjonen av "Matvaretabellen" 3. opplag fra 2010 utgitt av Gyldendal på vegne av Mattilsynet, Helsedirektoratet og Avdeling for Ernæringsvitenskap, UIO.
Her står det vitterlig at:
*100 gram spiselig del av egg (altså skallet skal ikke medberegnes) innholder 0,3 gram karbohydrat.
*100 gram eggehvite inneholder 0,4 gram karbohydrat, og
*100 gram eggeplomme inneholder 0,2 gram karbohydrat.
Mitt enorme, kokte egg veide 62 gram uten skall i sta, og inneholdt med andre ord noe sånt som 0,2 gram karbohydrat.
Aner ikke hva bakgrunnen for denne endringen er, men viktig er det uansett for oss ketolysere som er "oppdratt" til å telle et egg som i underkant av 1 g karbo.
:cool:
Nå er vel ikke dette verdens absolutte og endelige fasit da:p Folk teller jo forskjellig uansett, og det kan de nok fint fortsette med..
det står fremdeles 0,9 i esken på mine egg da, og dem er jo ikke gamle.. :)
Nå er vel ikke dette verdens absolutte og endelige fasit da:p Folk teller jo forskjellig uansett, og det kan de nok fint fortsette med..
Jeg skjønner ikke helt hva du mener, jeg. :confused:
I den gamle matvaretabellen (som står på forsida på forumet her) står det jo 0,9 gram karbohydrat pr. 100 gram spiselige vare.
Hvordan teller folk forskjellig?
jeg har 2 pakker egg her. 0,3 står det i billigegga. i de økologiske egga mine står det 0,9..
jeg har 2 pakker egg her. 0,3 står det i billigegga. i de økologiske egga mine står det 0,9..
Det skilles ikke mellom burhøneegg og egg fra frittgående høner i den nye varsjonen.
Jeg vil jo tro de vet hva de driver med når de går til det skritt å endre på dette i tabellen.
vel en skulle jo tro dem visste hva dem drev med dem som skrev innholdsfortegnelsen på egga sine også :| huff ikke til å bli klok på.. men om det er 0,3 eller 0,9 er igrunn ett fett.. spiser ikke 20 egg om dagen ;D
Det jeg mener er at det ikke finnes noe fasitsvar på detta! At matvaretabellen sier det betyr ikke at det er det endelige svaret:) Det er jo snakk om så bittesmå forskjeller, og egg er jo forskjellige, så man får nok ikke noe fasitsvar på hvor mye karbohydrater det er i et egg.
Det jeg mener er at det ikke finnes noe fasitsvar på detta! At matvaretabellen sier det betyr ikke at det er det endelige svaret:) Det er jo snakk om så bittesmå forskjeller, og egg er jo forskjellige, så man får nok ikke noe fasitsvar på hvor mye karbohydrater det er i et egg.
Nei, det skjønner jeg. Og det samme gjelder jo alle andre matvarer selvfølgelig. Men jeg syns det er forskjell på å telle 1 karb pr. egg (er det bare jeg som har gjort det?) og 0,186 g som det altså var i egget mitt:o
Ingen stor deal selvfølgelig, men alt i alt, så velger jeg å følge matvaretabellen når varene ikke deklareres fra produsenten sin side.
Jeg har alltid telt ett egg som 0.5, bare sånn for sikkerhets skyld. Men det er sikkert ikke noe vits, sånn egentlig.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.