View Full Version : Torkil og andre: Er glutenmel farlig?


hønselovisa
08-02-11, 15:20
Hei

Jeg har nylig laget denne oppskriften på pita:

(= Ganske mye glutenmel)

Så leser jeg nå at glutenmel kan være svært helseskadelig?

Hva har dere lest om dette? Stemmer det?

Gracella
08-02-11, 15:23
Det hadde vært kjekt med en link til artiklen som sier at dette melet er farlig.

Selv vet jeg ikke, og har aldri lest noe negativt om glutenmel. Men nå har jeg heller aldri brukt det...

Edit: Var det dette melet som inneholdt så mye proteiner?
Da vil jeg tro at det kan være skadelig for de med nyreproblemer - hvis de spiser MYE av det.

hønselovisa
08-02-11, 15:38
og her er linken til oppskrifta

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=35417

Gerd
08-02-11, 15:43
Torkel? Mener du Torkil?

lifejack
09-02-11, 00:19
Edit: Var det dette melet som inneholdt så mye proteiner?
Da vil jeg tro at det kan være skadelig for de med nyreproblemer - hvis de spiser MYE av det.

Siden gluten er et protein, vil jeg tro at glutenmel inneholder endel proteiner, ja;)

Ang at det er helsefarlig: kan den artikkelen ha referert til at mange reagerer på gluten i større eller mindre grad, og at det derfor kan være dumt å innta i "konsentrerte doser" kanskje?

marjusen
09-02-11, 00:22
tror ikke det finnes en vitenskaplig test om at glutenmel er farlig. men i disse dager er det MANGE som har glutenallergi. det folk er redde for er at glutenallergi blir utløst av å spise mye gluten. derfor kan det kanskje være en ide om å begrense gluteninntaket, og glutenmel er ganske så konsentrert.

Gracella
09-02-11, 09:03
og her er linken til oppskrifta

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=35417
Jo, takk for den, men jeg lurte på hvor du hadde lest at melet var skadelig.

jvb
09-02-11, 09:18
Eating Wheat Gluten Causes Symptoms in Some People Who Don't Have Celiac Disease (http://wholehealthsource.blogspot.com/2011/01/eating-wheat-causes-symptoms-in-some.html)

For MIN del så har jeg ikke cøliaki, eller noen _målbare_ problemer med gluten, men har holdt meg helt unna gluten uansett. Hvis jeg prøver å introdusere gluten igjen (f.eks. i lavkarbo "bakevarer" som pita'ene) så får jeg utslett, munnsår og blir ustø.

Analyse av studier (m kilder) (http://www.zombieinstitute.net/Documents/Parkinsons.doc)

Det er ingen som har GODT av gluten - absolutt ingen.

Edit: mer info på denne siten: http://www.zombieinstitute.net/Viruses.htm