View Full Version : Poteten - lovlig likevel?


mama67
11-02-11, 16:53
Nå tar jeg sjelden det som står i KK så veldig seriøst, men dette er det tydeligvis en lege som hevder, så da lurer jeg på hva "ekspertene" her inne mener :)

http://www.kk.no/862583/trikset-som-gjor-poteten-sunnere

Kitt
11-02-11, 17:15
Dersom 3.5 karber forsvinner, vil det likevel være ca 12 pr 100g vanlig norsk potet!
I meste laget det også, gitt!:p

mama67
11-02-11, 18:01
Det er det jo. Men om man ikke skal være i ketose, er det forsåvidt ok. Ikke at jeg savner potet overhodet, men noen gjør jo det også ;)

marjusen
11-02-11, 18:06
Fedon Lindberg sier vel at to små poteter er ok engang i blandt?

Kanutten
11-02-11, 18:09
Jeg savner faktisk hjemmelaget potetsalat med mye rømme/fløte, syltet agurk og purre... Kanskje jeg skal la tvilen komme poteten tilgode?? :o

Aline
11-02-11, 18:11
Jeg liker potetsalaten når poteten er byttet ut med butter beans også :sikle:

nellie
11-02-11, 18:16
Åååh.. Bønnesalat..mmmm

Kanutten
11-02-11, 18:17
Jeg liker potetsalaten når poteten er byttet ut med butter beans også :sikle:

Fortell fortell!! Oppskrift! :ja:

senorita
11-02-11, 18:52
Jeg spiser en og annen potet av og til.. går helt fint, gått ned masse jeg.. :) Har jo med hva man spiser og hvor mye.. potet er mye bedre enn feks ris og pasta så..

Men stort sett blir det grønnsaker og kjøtt/fisk.. Men det hender jeg tar noen biter potet om jeg er ute og spiser :) Har ikke ødelagt ketosen min engang det så :D

langaard
11-02-11, 19:02
lager (potetsalat) med kokt blomkål,purre ,litt rødløk og sellerirot, saus av majones rømme og litt hakka sylteagurk:) Kjempegodt:D

Kanutten
11-02-11, 19:08
lager (potetsalat) med kokt blomkål,purre ,litt rødløk og sellerirot, saus av majones rømme og litt hakka sylteagurk:) Kjempegodt:D

Er det bare jeg som ikke klarer blomkål til noe annet en vanlig kokt blomkål og ostegratinert blomkål?? :confused:

Kitt
11-02-11, 20:20
Er det bare jeg som ikke klarer blomkål til noe annet en vanlig kokt blomkål og ostegratinert blomkål?? :confused:
:ja::ja::ja:

;):love:

senorita
11-02-11, 20:25
jeg klarer ikke blomkål til noe.. :>

Kitt
11-02-11, 20:27
jeg klarer ikke blomkål til noe.. :>
:eek::eek::eek:
Enda verre!;)

:liste:

Kanutten
11-02-11, 20:54
jeg klarer ikke blomkål til noe.. :>

:eek::eek::eek:
Enda verre!;)

:liste:

:klem: :lol:

Areola
11-02-11, 21:07
I boka til torkil står det da faktisk at man kan spise en liten nypotet tidlig i sesongen..?

Aline
12-02-11, 09:46
Fortell fortell!! Oppskrift! :ja:

Jeg har ikke laget det på eeeevigheter :o men det burde funke på en hvilkensom helst oppskrift uten eple. Bare bytt ut potetene med passelig mengde bønner?

Nannah
12-02-11, 10:38
Unner meg somregel noen av de bittesmå nye potetene som kommer aller først i sessongen. De har ikke på langt nær så mye karber som poteter som er lagrede:)

KarMa40
12-02-11, 10:57
Potet er stivelse. Stivelse er et disakkarid som spaltes til glukose og glukose - det samme monosakkaridet. Bare glukose gir høyere blodskkerstigning enn sukker, et disakkarid som spaltes i forskjellige monosakkarider, glukose og fruktose.

Potet er fiende, mer enn sukker. Og jeg drømmer om bakt potet! men så er jeg smelt på tjukken og har en unnskyldning.