View Full Version : Noen som har tenkt på ...


HP
05-03-05, 11:47
syrebase - balansen og sammenheng med vekt og helse? :snill:

Hørte 9 timer på lydbok igår - og da fikk jeg også med en seksjon om kosthold. Dette omtalte noen av de fremste alternative legenes behandling av allslags helseplager. Alt fra død-imorgen kreft til idrettsskader.



Hva jeg lærte i går:

Blodets ph bør være 7,36
Mye proteiner bidrar med syre
Karbohydrater - "raske" og stivelse bidrar med syre
Varmebehandlede oljer bidrar med syre


Grønne - klorofyllrike grønnsaker er den mest basedannende maten vi har

Så jeg lurte litt på hva dere tenker om viktigheten av den?

Begod
05-03-05, 12:24
Siden jeg har et høyt protein inntak så er det viktig å unngå karbo og varmebehandlede fettsyrer. Kan være noe av årsaken til at jeg får betydelig mer vondt i leddene når jeg tillater meg å spise mye karbo.

mofe
08-03-05, 05:10
Spennende tema - HP!

.. og hva slags mat er basedannende, da?

Marianne
08-03-05, 09:21
Jepp - kommer tilbake HP!

HP
08-03-05, 10:19
Spennende tema - HP!

.. og hva slags mat er basedannende, da?
Grønne Grønnsaker! :D

Marianne
08-03-05, 10:57
I følge makrobiotikken, kinesisk ernæringslære, vegetarianerne og alle steder jeg har lest om syre- og base-balansen, er i hovedtrekk fordelingen av syre og base i matvarer slik:

Grønnsaker, frukt og søtmelk er basedannende.
Kjøtt, fisk, egg, belgfrukter og yoghurt er syredannende.

Se liste over matvarenes innhold av syre- og base her:
(kjøtt er ikke med i listen, sannsynlig pga. at kjøtt ikke skulle spises. Det var vegetarianerne som var mest opptatt av denne balansen den gangen)

http://www.pluslife.dk/syrebase.htm (http://www.pluslife.dk/syrebase.htm)

og her er en mer omfattende liste + masse bakgrunnsstoff om syre- og basebalansen:

http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1182/sprog=1/grp=8/menu=17/ (http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1182/sprog=1/grp=8/menu=17/)

Å SPISE VARIERT TROR JEG ER LØSNINGEN PÅ DETTE! For mye og for lite av noe er ikke bra. Spiser man Atkin, Lindberg, Sone el.l. på den riktige måten, spiser man i balanse i forhold til syre- og basebalansen også.

HP
08-03-05, 11:08
søtmelk er basedannende
Søt melk er syredannende i magesekken. Er en myte som sier at melk balanserer sur mage - med den forverrer faktisk :snill:

Marianne
08-03-05, 11:09
Hvem sier det? Alle mine kilder sier basedannende! :ja:

HP
08-03-05, 11:15
Erfaring fra helsevesenet sier det :snill:

Sur mage - drikk vann, spis en salat.

Å drikke melk er et kortvarig tiltak som i tillegg forverrer problemet gjennom økt slimdannelse. :)

---

Flotte lister!
- Da er jo dette kjempebra for folk som følger Atkins etter boken, og i tillegg er flink med å spise lovlige karbohydrater! :D

Marianne
08-03-05, 11:44
Det er rart, for jeg har erfart selv at melk hjelper mot sur mage, skjønner du.

Og veldig mange føler et behov for å drikke melk når de har spist søtmat, kaker, sjokolade - og alle de tingene virker jo surt på kroppen...
Jeg har alltid tro på at kroppen sier fra, og dette tenker jeg er typiske tegn på det!

luringen
16-03-05, 10:04
jeg sliter med sur mage og har iallefall ikke blitt verre av dette kostholdet...men melk hjelper ikke. Ren kalsium derimot!!

Og sopp er veldig bra som tilbehør. Grønnsaker ja...