View Full Version : Hvordan starte?


Lillelotte01
16-02-11, 12:50
Hei!
Jeg er helt ny, har ikke prøvd lavkarbo (eller noen andre dietter) før. Jeg har kjøpt litt forskjellige bøker, men blir dessverre ikke noe klokere av den grunn:(

Er det noen her som kan gi meg en "1-2-3" på hvordan man starter dette kostholdet? Hva kan man og hva kan man ikke spise, hvor ofte spiser dere? Er det sånn at alle grønnsaker er forbudt? Er også veldig stresset med hvordan jeg skal få dette til å funke til lunch på jobben......

Huff, dette virker neste helt uoverkommelig....:(

Charlott
16-02-11, 12:52
Neida, dette er slett ikke uoverkommelig :D Det er litt å sette seg inn i begynnelsen og så går det mer og mer av seg selv :D
Her (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970&highlight=til+alle+nybegynnere) har du en ypperlig samling med linker som er et knallbra sted å starte! :D

Gerd
16-02-11, 12:53
Hei!
Jeg er helt ny, har ikke prøvd lavkarbo (eller noen andre dietter) før. Jeg har kjøpt litt forskjellige bøker, men blir dessverre ikke noe klokere av den grunn:(

Er det noen her som kan gi meg en "1-2-3" på hvordan man starter dette kostholdet? Hva kan man og hva kan man ikke spise, hvor ofte spiser dere? Er det sånn at alle grønnsaker er forbudt? Er også veldig stresset med hvordan jeg skal få dette til å funke til lunch på jobben......

Huff, dette virker neste helt uoverkommelig....:(

Heisann og velkommen hit :D

Mitt beste råd er å finne deg en retning du vil følge, og holde deg til den.
Ta deg tid til å lese ev. bok som hører til ”kuren”. Kunnskap er makt J
De aller fleste bøker om lavkarbo kan lånes på bibilioteket.
Ved å lese og sette seg inn i det man skal gjøre, så er sjansen for å lykkes, mye større.

Planlegging er viktig.
Sett deg gjerne opp ukeplaner og følg de slavisk i starten.
Det er viktig å lese karboinnhold på alle varer du kjøper.
En pekepinn er å ikke kjøpe noe som ikke er merket. Da vet du ikke hva du får i deg.
Grønnsaker er unntaket da. Det(og de aller fleste andre varer) kan du finne oversikt over her: www.matvareguiden.no (http://www.matvareguiden.no/)

Så anbefaler jeg deg å lese denne tråden:
”Til alle nybegynnere på lavkarbo” (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970)

Her har ArnaKristin samlet masse nyttig info.

Og her (http://kostreform.blogs.capasitlabs.net/files/2010/01/lavkarbo3minutter.pdf)er en kjapp en :D

Håper du vil trives her.

Lykke til :heia:

Charlott
16-02-11, 12:55
Hei!
Jeg er helt ny, har ikke prøvd lavkarbo (eller noen andre dietter) før. Jeg har kjøpt litt forskjellige bøker, men blir dessverre ikke noe klokere av den grunn:(

Er det noen her som kan gi meg en "1-2-3" på hvordan man starter dette kostholdet? Hva kan man og hva kan man ikke spise, hvor ofte spiser dere? Er det sånn at alle grønnsaker er forbudt? Er også veldig stresset med hvordan jeg skal få dette til å funke til lunch på jobben......

Huff, dette virker neste helt uoverkommelig....:(
Vi spiser når vi er sultne og spiser til vi er passe mette. Alt av grønnsaker som vokser over bakken samt løk, men ikke mais. Som en tommelfingerregel styrer vi unna alt som har mer enn 5 gram karbohydrat pr 100 gram vare.
I oppskriftsdelen av forumet finnes det masse masse god mat, til alle døgnets mpltider - inkludert jobblunch :)

Men, les linkene du fikk så spør du mer når de er lest :)
Lykke til! :D

Edit: Hør på Gerd! Hun har kommet med alt du trenger egentlig :D

blucher
16-02-11, 15:39
Det er jo litt forskjellig hva folk tillater seg å spise og ikke.
Du har fått gode tips ovenfor, og det er lurt å lese om både generell lavkarbo, samt om ulike retninger.
Fint å lese rundt i journalene også, så får man en pekepinn på hva folk spsier til de ulike måltidene.
Vi har ikke kantine på jobb, så de vanligste lunsjene mine er medbrakt:
- baconomelett
- reker med majones og et par hardkokte egg
- kotelett (som varmes i mikrobølgeovn) med brie på
- ulike påleggssorter med majones eller rømme
- salat med ulikt innhold, sammen med fetaost og oljedressing
- fisk med majones eller rømme

Jepp, er vel stort sett dette det går i her.