believer
21-02-11, 22:05
Har kikket en del rundt (typisk annenhver post - såå mye interessant å lese), men har ikke funnet noe direkte svar på mine spørsmål.
Har alltid hatt et veldig høykarbo-preget kosthold (er 20 år gammel). Norsk, tradisjonell mat har alltid blitt servert til middag, med mye fisk og sunn mat. So far, so good. Men, har alltid vært det man kan kalle sukkeravhengig, og har tidligere hatt behov for noe sukkerrikt (hvertfall lurt hjernen min til å tro det) hver dag, og pga det daglig spist godteri, nudler, chips, is osv.
Fram til puberteten hadde jeg en veldig spinkel kroppsfasong, og har heller aldri i senere tid vært noe annet enn undervektig/normalvektig.
Pga. helsen har jeg lagt om livsstilen til lavkarbo, da kroppen har store problemer med å fordøye karbohydrater. Jeg har, kombinert med trening, planer om å få bort et par cm, og heller få en stram, frisk kropp. Og, ketolyse er på ingen måte noen mål, da dette kan være vektregulerende.
Mine spørsmål:
1. Dersom jeg lever stort sett lavkarbo, men ikke holder meg under et inntak på 72 g karbohydrater hver dag, vil dette da "tulle" med forbrenningen min?
2. Selv om jeg kutter ut de fleste av karbohydratene, men ligger typisk på rundt 50 g, hvordan bør da fettfordeling - og proteinfordelingen være?
3. Dersom jeg vil ned 2-3 kg (cm) er jeg klar over at jeg bør tenke litt på kaloriinntaket (da jeg har gått opp litt nå når jeg har spist dobbelt opp av energiinntak de siste ukene på lavkarbo), men er dette noe lavkarbo vil "samarbeide" med meg om?
4. Et kosthold preget av minst mulig karbohydrater med noen dager over lavkarbogrensen vil vel uansett være bedre (helsemessig) enn vanlig karbokosthold (300 g)? Eller vil dette gjøre kroppen/forbrenningen "forvirret"?
- Var litt vanskelig å formulere spørsmålene på riktig måte, men håper noen klarer å komme med noen innspill.
Tusen takk for svar på forhånd :) Dere inspirerer virkelig!
Har alltid hatt et veldig høykarbo-preget kosthold (er 20 år gammel). Norsk, tradisjonell mat har alltid blitt servert til middag, med mye fisk og sunn mat. So far, so good. Men, har alltid vært det man kan kalle sukkeravhengig, og har tidligere hatt behov for noe sukkerrikt (hvertfall lurt hjernen min til å tro det) hver dag, og pga det daglig spist godteri, nudler, chips, is osv.
Fram til puberteten hadde jeg en veldig spinkel kroppsfasong, og har heller aldri i senere tid vært noe annet enn undervektig/normalvektig.
Pga. helsen har jeg lagt om livsstilen til lavkarbo, da kroppen har store problemer med å fordøye karbohydrater. Jeg har, kombinert med trening, planer om å få bort et par cm, og heller få en stram, frisk kropp. Og, ketolyse er på ingen måte noen mål, da dette kan være vektregulerende.
Mine spørsmål:
1. Dersom jeg lever stort sett lavkarbo, men ikke holder meg under et inntak på 72 g karbohydrater hver dag, vil dette da "tulle" med forbrenningen min?
2. Selv om jeg kutter ut de fleste av karbohydratene, men ligger typisk på rundt 50 g, hvordan bør da fettfordeling - og proteinfordelingen være?
3. Dersom jeg vil ned 2-3 kg (cm) er jeg klar over at jeg bør tenke litt på kaloriinntaket (da jeg har gått opp litt nå når jeg har spist dobbelt opp av energiinntak de siste ukene på lavkarbo), men er dette noe lavkarbo vil "samarbeide" med meg om?
4. Et kosthold preget av minst mulig karbohydrater med noen dager over lavkarbogrensen vil vel uansett være bedre (helsemessig) enn vanlig karbokosthold (300 g)? Eller vil dette gjøre kroppen/forbrenningen "forvirret"?
- Var litt vanskelig å formulere spørsmålene på riktig måte, men håper noen klarer å komme med noen innspill.
Tusen takk for svar på forhånd :) Dere inspirerer virkelig!