View Full Version : Raffinert rapsolje


tattoogl
25-02-11, 23:31
Hva er raffinert olje? Og forskjellen på det og transfettsyrer??
Kan jeg bruke raffinert rapsolje?

ada-emilie
25-02-11, 23:47
Avgjør selv om du vil velge raffinert: http://www.noble-house.tk/html/noors/Gammabrosjyre_Amanprana/Fordelene_med_extra_virgin_og_ulempene_med_raffine rt_olje.html

Transfettsyrer kan du lese om her:http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=125
og her ser du at rapsolje ikke er herdet fett http://www.helsedirektoratet.no/vp/multimedia/archive/00002/Transfett_2886a.pdf

Tranfett er herdet fett fra planteolje og fiskeolje.

tattoogl
27-02-11, 13:38
Hmm...:( Rapsolje er bra, men ikke raffinert rapsolje... Jaggu meg ikke lett å skjønne seg på dette.

Noen som kan anbefale meg en god olje og frityrsteke i og samtidig bruke i smoothie??
Bruker ellers meierismør/setersmør og cocosa til annet..

ada-emilie
27-02-11, 14:30
Hmm...:( Rapsolje er bra, men ikke raffinert rapsolje... Jaggu meg ikke lett å skjønne seg på dette.

Noen som kan anbefale meg en god olje og frityrsteke i og samtidig bruke i smoothie??
Bruker ellers meierismør/setersmør og cocosa til annet..

Odelia rapsolje er kåret som best i test. Den er kaldpresset og fåes i vanlig matforretning.

tattoogl
27-02-11, 14:34
Odelia rapsolje er kåret som best i test. Den er kaldpresset og fåes i vanlig matforretning.

Har brukt den også, men har bare funnet den til steking...

LenaBeatrice
27-02-11, 14:39
Hmm...:( Rapsolje er bra, men ikke raffinert rapsolje... Jaggu meg ikke lett å skjønne seg på dette.

Noen som kan anbefale meg en god olje og frityrsteke i og samtidig bruke i smoothie??
Bruker ellers meierismør/setersmør og cocosa til annet..

Det er vel aldri bra med frityrsteking, høy temperatur ødelegger oljen

tattoogl
27-02-11, 17:24
Det er vel aldri bra med frityrsteking, høy temperatur ødelegger oljen

:p Jeg synes det er så godt med "frityrstekt" sellerirot pommes frites i stekepanna...

LenaBeatrice
27-02-11, 22:34
:p Jeg synes det er så godt med "frityrstekt" sellerirot pommes frites i stekepanna...

Da synes jeg du skal bruke cocosa, glasset med brun etikett. Du har kanskje prøvd det? Det smaker ikke og lukter ikke og passer bedre enn oljer, tåler varme bedre.