View Full Version : Eggedosis


ninasov
28-02-11, 12:49
blir eggedosisen god med sukrin? jeg eeelsket eggedosis før nemlig, og spiste det hver kveld, så jeg tenkte at jeg kunne jo laget det innimellom dersom jeg fikk lyst på noe søtt en kveld?

Nerthus
28-02-11, 15:09
Jeg bruker flytende natreen og synes det smaker nært vanlig eggedosis :) Bruker ikke mye annen søtning- synes det blir "rart" søtt... natreen føler JEG er det som gir mest naturlig søtsmak, i tillegg trenger man ikke bruke mye når man bruker flytende...

nellie
28-02-11, 15:10
Men blir det eggedosiskonsistens? Smaken alene hjelper liksom ikke..

Nerthus
28-02-11, 15:11
Men blir det eggedosiskonsistens? Smaken alene hjelper liksom ikke..

Tja, bruker man mixmasteren lenge nok blir det litt sånn tykt, "skummete" og lysere gult :) Det er det du mener med eggedosiskonsistens ikke sant? ;)

nellie
28-02-11, 15:14
Tja, bruker man mixmasteren lenge nok blir det litt sånn tykt, "skummete" og lysere gult :) Det er det du mener med eggedosiskonsistens ikke sant? ;)

Ja, eggedosis er jo liksom endel tjukkere enn bare flytende egg:p

Nerthus
28-02-11, 15:35
Ja, eggedosis er jo liksom endel tjukkere enn bare flytende egg:p

Jeg anbefaler en selv-test - JEG synes det er eggedosis god som noen med flytende natreen ihvertfall :)

sistegang
28-02-11, 18:04
Stivpisk hvittene før du tar i søtning og plommene - da syns jeg det ligner mest på "vanlig" eggedosis.

TrillTrall
28-02-11, 18:07
blir eggedosisen god med sukrin? jeg eeelsket eggedosis før nemlig, og spiste det hver kveld, så jeg tenkte at jeg kunne jo laget det innimellom dersom jeg fikk lyst på noe søtt en kveld?

Tja... Jeg synes den er god sammen med bringebær f.eks., men alene er den ikke som vanlig eggedosis nei. Sukrin har en bismak som av og til gjør seg sterkt gjeldende.

Kitsu
28-02-11, 19:15
Beste eggedosisen jeg har fått tilvar med en blanding av noen dråper natreen og litt splenda. Sukrin likte jeg absolutt ikke i den, merket for mye av bismaken.

Ullabulla
01-03-11, 15:41
Min favoritt i øyeblikket er 2 egg pisket med 1 tsk splenda og 1 tsk sukrinmelis.
Dette piskes lenge til det kommer skikkelig volum i eggedosisen. Deretter tilsetter jeg 4-5 dråper vaniljeessens, 1 tsk bakekakao og 1 tsk fiberhusk og pisker igjen.
Fiberhusk holder eggedosisen stiv - det blir nesten som en luftig dessert.
Jeg har en liten kjøkkenmaskin og anvender de små vispene og pisker ved høyeste hastighet i et par minutter.