View Full Version : Et aldri så lite spørsmål fra en nybegynner …


tkarok
28-02-11, 18:39
Hei!

Startet på skaldeman 01.01.2011. Et skikkelig nyttårsfortsett med andre ord. Har sålangt oppnåd enorm suksess, så nå passer ikke et eneste plagg jeg har i klesskapet. :)

Så langt har jeg fokusert mye rundt dette med kjøtt og fett. Mye ost, mye kjøtt. Enkelt å greit. Her om dagen ble jeg anbefalt en oppskrift på pizzabunn av en kollega, som jeg prøvde ut. Ble meget fornøyd med resultatet, men jeg er litt usikker på om dette er helt innafor hva jeg kan/burde spise på dette opplegget.

Oppskriften er som følger:
2 egg
1ss fløte
1/2ts bakepulver
1/2cup ( 1cup=2.25dl) revet ost (bruker gjerne litt mer ost en dette)
litt salt
1ss olje
2ss fiberhusk

Som fyll har jeg litt tomatpuré, peperoni og en god del ost. Kan også finne på å ha noe biff eller kjøttdeig som fyll.

Så da er jo mitt spørsmål til dere erfarne, er dette innafor?

På forhånd takk.

TrillTrall
28-02-11, 18:52
Selve bunnen er i alle fall lavkarbo. :) Jeg er ikke nok ikke i Skaldeman til å kunne si om den passer der eller ikke, men jeg hadde ikke hatt motforestillinger mot å spise den av og til.

TigerTove
04-03-11, 11:15
I min verden er den godt innenfor :)

Nerthus
04-03-11, 11:35
Helt klart innafor :) Og som det heter, alt med måte ;)

Gratulerer med så flott resultat også! Vær bevisst på hva du har gjort som har gitt nedgang slik at du fortsetter med det til du har nådd målet! :)

Skippy
04-03-11, 11:46
Jeg bruker denne som pizzabunn, helt grei for Skaldemann og Ketolyse ihvertfall. Tips: du kan også steke den som litt tykkere rundstykker. Blir litt jukseostebriks av det, og det er jo himla godt med ost og skinke på. Og DER ble jeg klar over hva jeg skal lage når jeg kommer hjem fra arbeid. Må bli pizza det;).

tveda
05-03-11, 13:39
Hvor lenge steker du den? Hvor mange grader?

babydoll
05-03-11, 18:06
Du skal dog være obs på tomatpuréen! Masse carbs i puré, men ikke fullt så mange i krossade tomator.

Skippy
05-03-11, 21:40
Jeg steker bunn eller ostebriks ved 220 grader, til jeg synes de ser pene ut. Liker mat med litt gylden skorpe.

Bøtt
05-03-11, 22:30
Denne er kjempegod bruker bare den jeg, tror den har ca 4 karb.Jeg bruker 2 ss soyprotein istedefor fiberhusk.Den er stor nok så en har dagen etterpå også:D