Makronella
02-03-11, 11:13
Før helgen kom det inn en stor pose med appelsiner i huset. En på utsent handletur fikk sååå lyst på appelsin og tok med litt for mange -Ikke var de visst spesielt gode heller, så jeg tenkte jeg kanskje skulle prøve bruke de til noe, og første offer ble kyllingfiletene som skulle bli middag.
1/2 dl olje i et beger
Press saften av en appelsin -lurt å vri en gaffel rundt i appelsinkjøttet mens en klemmer halve appelsiner.
1 ss estragon.
https://lh4.googleusercontent.com/-vjnUDSDxeXE/TWzahXYaCvI/AAAAAAAAFgQ/I1mLrjpSCC4/s400/DSCF0001.JPG (https://lh4.googleusercontent.com/-vjnUDSDxeXE/TWzahXYaCvI/AAAAAAAAFgQ/I1mLrjpSCC4/s1600/DSCF0001.JPG)
Bland dette sammen og hell det i en plastpose med kyllingfiletene, Lukk posen og la det hele ligge 2-3 timer eller lengre.
https://lh5.googleusercontent.com/-TqZIMt6dEs8/TWzahq7eEfI/AAAAAAAAFgU/A_qy9yCWbbE/s400/DSCF0002.JPG (https://lh5.googleusercontent.com/-TqZIMt6dEs8/TWzahq7eEfI/AAAAAAAAFgU/A_qy9yCWbbE/s1600/DSCF0002.JPG)
Jeg vil ha kyllingfiletene i en form med grønnsaker og legger disse i en smurt form - i dag bruker jeg følgende :
Brokkoli (ikke for store biter)
løk
purre
sopppaprika
sukkererter (disse ligger igjen etter sønnen -det er 5-6 gram karbohydrat i disse, så jeg finner ut at jeg overlever de få som ligger i posen. )
Et par gode klatter med smør og inn i ovnen på 175 grader.
https://lh4.googleusercontent.com/-uwRP8LzhM-M/TWzah3NUO1I/AAAAAAAAFgY/kge9lX8skRE/s400/DSCF0004.JPG (https://lh4.googleusercontent.com/-uwRP8LzhM-M/TWzah3NUO1I/AAAAAAAAFgY/kge9lX8skRE/s1600/DSCF0004.JPG)
Mens dette får begynt å godgjøre seg i ovnen tar jeg kyllingfiletene ut av marinaden, lar det meste av vesken renne av på kjøkken papir før jeg bruner de i en stekepanne med smør. Deretter legges de oppå grønsakene i ovnen. Pannen kokes ut med litt vann og fløte og det hele helles over formen.
La det stå til grønsakene er møre og kyllingen gjennomstekt . 20 -30 min
https://lh4.googleusercontent.com/-dzj_3dTn2JE/TWzakGv7vQI/AAAAAAAAFgg/ZwJL85swWrU/s400/DSCF0015.JPG (https://lh4.googleusercontent.com/-dzj_3dTn2JE/TWzakGv7vQI/AAAAAAAAFgg/ZwJL85swWrU/s1600/DSCF0015.JPG)
https://lh4.googleusercontent.com/-A7zm8COI1_4/TWzakVteiAI/AAAAAAAAFgk/IfX5Y1h9VV0/s400/DSCF0016.JPG (https://lh4.googleusercontent.com/-A7zm8COI1_4/TWzakVteiAI/AAAAAAAAFgk/IfX5Y1h9VV0/s1600/DSCF0016.JPG)
https://lh4.googleusercontent.com/-SngMy1x_28Q/TWzak2pQQ2I/AAAAAAAAFgo/Gt-kyORfldw/s400/DSCF0017.JPG (https://lh4.googleusercontent.com/-SngMy1x_28Q/TWzak2pQQ2I/AAAAAAAAFgo/Gt-kyORfldw/s1600/DSCF0017.JPG)
Litt lite smak av appelsin i kyllingen -mulig jeg skulle droppet oljen -eller hatt lengre tid ...... vel det som er med marinering --skjelden samme resultat to ganger -iallefall ikke her som jeg slumper vel mye med ingrediensene ;)
1/2 dl olje i et beger
Press saften av en appelsin -lurt å vri en gaffel rundt i appelsinkjøttet mens en klemmer halve appelsiner.
1 ss estragon.
https://lh4.googleusercontent.com/-vjnUDSDxeXE/TWzahXYaCvI/AAAAAAAAFgQ/I1mLrjpSCC4/s400/DSCF0001.JPG (https://lh4.googleusercontent.com/-vjnUDSDxeXE/TWzahXYaCvI/AAAAAAAAFgQ/I1mLrjpSCC4/s1600/DSCF0001.JPG)
Bland dette sammen og hell det i en plastpose med kyllingfiletene, Lukk posen og la det hele ligge 2-3 timer eller lengre.
https://lh5.googleusercontent.com/-TqZIMt6dEs8/TWzahq7eEfI/AAAAAAAAFgU/A_qy9yCWbbE/s400/DSCF0002.JPG (https://lh5.googleusercontent.com/-TqZIMt6dEs8/TWzahq7eEfI/AAAAAAAAFgU/A_qy9yCWbbE/s1600/DSCF0002.JPG)
Jeg vil ha kyllingfiletene i en form med grønnsaker og legger disse i en smurt form - i dag bruker jeg følgende :
Brokkoli (ikke for store biter)
løk
purre
sopppaprika
sukkererter (disse ligger igjen etter sønnen -det er 5-6 gram karbohydrat i disse, så jeg finner ut at jeg overlever de få som ligger i posen. )
Et par gode klatter med smør og inn i ovnen på 175 grader.
https://lh4.googleusercontent.com/-uwRP8LzhM-M/TWzah3NUO1I/AAAAAAAAFgY/kge9lX8skRE/s400/DSCF0004.JPG (https://lh4.googleusercontent.com/-uwRP8LzhM-M/TWzah3NUO1I/AAAAAAAAFgY/kge9lX8skRE/s1600/DSCF0004.JPG)
Mens dette får begynt å godgjøre seg i ovnen tar jeg kyllingfiletene ut av marinaden, lar det meste av vesken renne av på kjøkken papir før jeg bruner de i en stekepanne med smør. Deretter legges de oppå grønsakene i ovnen. Pannen kokes ut med litt vann og fløte og det hele helles over formen.
La det stå til grønsakene er møre og kyllingen gjennomstekt . 20 -30 min
https://lh4.googleusercontent.com/-dzj_3dTn2JE/TWzakGv7vQI/AAAAAAAAFgg/ZwJL85swWrU/s400/DSCF0015.JPG (https://lh4.googleusercontent.com/-dzj_3dTn2JE/TWzakGv7vQI/AAAAAAAAFgg/ZwJL85swWrU/s1600/DSCF0015.JPG)
https://lh4.googleusercontent.com/-A7zm8COI1_4/TWzakVteiAI/AAAAAAAAFgk/IfX5Y1h9VV0/s400/DSCF0016.JPG (https://lh4.googleusercontent.com/-A7zm8COI1_4/TWzakVteiAI/AAAAAAAAFgk/IfX5Y1h9VV0/s1600/DSCF0016.JPG)
https://lh4.googleusercontent.com/-SngMy1x_28Q/TWzak2pQQ2I/AAAAAAAAFgo/Gt-kyORfldw/s400/DSCF0017.JPG (https://lh4.googleusercontent.com/-SngMy1x_28Q/TWzak2pQQ2I/AAAAAAAAFgo/Gt-kyORfldw/s1600/DSCF0017.JPG)
Litt lite smak av appelsin i kyllingen -mulig jeg skulle droppet oljen -eller hatt lengre tid ...... vel det som er med marinering --skjelden samme resultat to ganger -iallefall ikke her som jeg slumper vel mye med ingrediensene ;)