View Full Version : Eggallergi


eksbrødelsker
02-03-11, 12:13
Hjelp! jeg har tre barn som gjerne vil spise det jeg baker. Problemet er bare at den ene har egg allergi, den andre melk og den tredje bør holde seg borte fra gluten og sukker. Hva gjør jeg da for å slippe å bake med 2-3 varianter for at alle skal få? Gluten, sukker og melk er ikke noe problem, verre er det med egg. Syns det er egg i alle oppskifter på bakst.

Er det noen som har noen gode lavkarbo oppskifter på bakst uten bruk av egg?
eller evt. har prøvd ut en god egg erstatter som funker?

TigerTove
21-04-11, 07:44
I steden kan man bruke "NoEgg" fås på meny og i helsekost hvertfall, evt en ss rømme so erstatning for 1 egg.

Megvel
21-04-11, 08:35
*luftboller og ventesuppe*?
No-egg i bakverk kan byttes med en ts bakepulver og en ts potetmel.
Ellers har vi noe lignende det du har hos oss, og det er jammen ikke mye fellesmat som er bakverk...
http://www.ricekrispies.com/recipes/the-original-treats.aspx#/recipes/the-original-treats
Du må da bruke veganermarshmallows fra helsekost eller lage selv.
Eller her: http://www.ehow.com/how_4606626_allergen-free-rice-krispy-treats.html