ToreRk
05-03-11, 10:39
Heisann.
Jeg begynte på lavkarbo for 6 dager siden. Jeg har et spørsmål om sopp. Jeg vil gjerne steke sjampinjong i smør med litt krydder og spise den med et stort smil. Fersk sopp. Jeg veier soppen FØR jeg steker den. Men.. Noen plasser er sopp omtalt med 0,3 karb, andre plasser med 3-5 karb.Hva i all verden skal jeg tro da, og hva skjer med det store smilet mitt? Hvis noen av dere er sikker på hvilke verdi som er rett vil jeg sette stor pris på et svar.
Og så tenkte jeg å lure dere trill rundt og stille flere spørsmål..
Som sagt, jeg begynte på lavkarbo for seks dager siden. Før det visste jeg knapt hva det var, og jeg levde for det meste av rent sukker og fett. Det føles i hverfall slik nå.. Etter to dager viste ketostiksen mørkekjempemyeketonfarge med hele sitt bittelille hjerte. Jeg målte om kvelden to timer etter mat, for det leste jeg en plass. Så, jeg er i ketose.
Jeg har lest en del bøker disse dagene, men sliter litt med å finne konkrete svar. Dere virker som dere har god oversikt, så da drister jeg meg til å stille dere noen spørsmål. Jeg måler alt opp supernøye, og ligger på mellom 10 og 15 karb i døgnet. Jeg spiser f.eks reker til frokost, salat, litt agurk, litt seterrømme til lunsj og stekt laks til middag. Noen dager egg, andre dager røkelaks. Så kommer spørsmålene:
1 Har det noe negativt å si at jeg ligger litt under 20 gram karb.
2 Trenger jeg å spise mye mer/mer fett enn det jeg gjør?
Jeg er ikke sulten, men jeg er merkelig "tom" i kroppen, som om jeg er kjempesulten, men jeg har ikke lyst på mat. Dette er helt nytt for meg så jeg håper jeg gjør dette riktig, både bruk av forumet og lavkarbogreiene. Regnes det som om jeg går på egendefinert opplegg når jeg bare holder meg under 20 karb til dagen uten andre hensyn, eller har det et navn?
Det var alt i mitt første innlegg her, håper det er på rett plass.
Jeg begynte på lavkarbo for 6 dager siden. Jeg har et spørsmål om sopp. Jeg vil gjerne steke sjampinjong i smør med litt krydder og spise den med et stort smil. Fersk sopp. Jeg veier soppen FØR jeg steker den. Men.. Noen plasser er sopp omtalt med 0,3 karb, andre plasser med 3-5 karb.Hva i all verden skal jeg tro da, og hva skjer med det store smilet mitt? Hvis noen av dere er sikker på hvilke verdi som er rett vil jeg sette stor pris på et svar.
Og så tenkte jeg å lure dere trill rundt og stille flere spørsmål..
Som sagt, jeg begynte på lavkarbo for seks dager siden. Før det visste jeg knapt hva det var, og jeg levde for det meste av rent sukker og fett. Det føles i hverfall slik nå.. Etter to dager viste ketostiksen mørkekjempemyeketonfarge med hele sitt bittelille hjerte. Jeg målte om kvelden to timer etter mat, for det leste jeg en plass. Så, jeg er i ketose.
Jeg har lest en del bøker disse dagene, men sliter litt med å finne konkrete svar. Dere virker som dere har god oversikt, så da drister jeg meg til å stille dere noen spørsmål. Jeg måler alt opp supernøye, og ligger på mellom 10 og 15 karb i døgnet. Jeg spiser f.eks reker til frokost, salat, litt agurk, litt seterrømme til lunsj og stekt laks til middag. Noen dager egg, andre dager røkelaks. Så kommer spørsmålene:
1 Har det noe negativt å si at jeg ligger litt under 20 gram karb.
2 Trenger jeg å spise mye mer/mer fett enn det jeg gjør?
Jeg er ikke sulten, men jeg er merkelig "tom" i kroppen, som om jeg er kjempesulten, men jeg har ikke lyst på mat. Dette er helt nytt for meg så jeg håper jeg gjør dette riktig, både bruk av forumet og lavkarbogreiene. Regnes det som om jeg går på egendefinert opplegg når jeg bare holder meg under 20 karb til dagen uten andre hensyn, eller har det et navn?
Det var alt i mitt første innlegg her, håper det er på rett plass.