View Full Version : Erstatning for ris, pasta, potet?


Anos
06-03-11, 22:29
Hei!
Jeg trenger tips til hva jeg kan lage til kjøtt/fisk til middag? Istendenfor ris/potet.
Jeg leste at noen av dere likte "blomkålstappe", har dere noen andre forslag?
Jeg er ikke så veldig glad i blomkål, eventuelt noe jeg kunne tilsatt for å gi det bedre smak?
Alle tips taes i mot med takk! Jeg har akkurat begynt med atkins dietten, trenger litt hjelp på veien :)

Husmor27
06-03-11, 22:35
Hva med en god saus til og heller ta mer av grønnsaker du liker + mer kjøtt/fisk til middagen ? Det har vert vår løsning så langt :p

tullemor74
06-03-11, 22:54
Brokkolimos er veldig godt :)
Her om dagen laga jeg en brokkoliblomkålmos,
å det digga tom ongene :D
Ellers har jeg salat, eller steker en blanding av gr.saker
som tilbehør. Savner ikke poteten eller risen :)

mysil
06-03-11, 23:04
Jukseris er godt, kan steikes med div krydder/urter for å få en annen smak enn blomkålen aleine.
Gratinerte grønnsaker er en hit her i huset :)
Mener det var noen som lagde "pommes frites" av sellerirot (trur jeg) her med godt hell :)
Stekte, kokte og wokka grønnsaker i alle (lovlige) former er godt til syns jeg da, men er veldig glad i grønt også da :)

ada-emilie
06-03-11, 23:07
Det er en oppskrift på "pasta" her lagd av kokt squash.

Kitt
06-03-11, 23:26
Scroller du heeeelt nederst på siden her, finner du mange tråder om samme tema!

Og du, blomkålmos med masse meierismør og litt fetaost smaker ikke blomkål!

Furine
07-03-11, 19:27
Blant sellerirot i blomkålstappa. Samt fløte, muskat, salt, pepar og smør. Ein heilt annan smak.

Eg slår igjen eit slag for rosenkål! Her trengs også godt med smør og muskat i tillegg til vanleg krydring.

<insert_scary_name_here>
07-03-11, 19:46
squash kan brukes som pasta-substitutt. Smaker ikke helt det samme, men egner seg likevel. Bruker det i stedet for lasagneplater i lasagne, det blir kjempegodt. Sellerirot blir veldig godt når det blir stekt omtrent pommes frites - enten i frityrgryte, eller som dette (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2011/01/sellerirot-fries.html).

Debussy
07-03-11, 20:06
Sellerirotmos er hærlig! Brukte det mest som festmat tidligere, men nå kan jeg ha det midt i uken.

Var heller ikke særlig glad i blomkål tidligere, men som mos eller aller best, fløtegratinert i ovnen med masse ost - smaker ikke som kokt blomkål i det hele tatt, og er VELDIG godt!

Enkel variant, når du har dårlig tid: brokkolibuketter 4 min i mikroen (litt vann i bunnen av skåla), med smeltet smør/rømme eller lignene - voila!

ada-emilie
08-03-11, 11:42
Blant sellerirot i blomkålstappa. Samt fløte, muskat, salt, pepar og smør. Ein heilt annan smak. Høres godt ut. Hvor mye sellerirot bruker du i forhold til blomkål? Er ikke sellerirot høy på karbo? Skal sjekke. Var visst lavt:)

Furine
08-03-11, 11:49
Høres godt ut. Hvor mye sellerirot bruker du i forhold til blomkål? Er ikke sellerirot høy på karbo? Skal sjekke. Var visst lavt:)

Alt etter kva eg har i hus. 50/50 funkar greit. Sellerirot er berre gull! :)

ada-emilie
08-03-11, 16:17
Alt etter kva eg har i hus. 50/50 funkar greit. Sellerirot er berre gull! :)Så supert. Det er en nesten ukjent grønnsak for meg. Kuult. Tusen takk.