Fant en oppskrift på en skinkegrateng på matprat.no og den virker supergod.
Men jeg lurer på om denne er lavkarbo? Står at det er 7,5 g karb per porsjon, er ikke det litt mye?
300 g kokt skinke i biter
½ stk løk , finhakket
1 stk purre i tynne ringer
1 ss olje til steking
4 stk egg
4 dl skummet melk
4 ss cottage cheese
1 ts salt
½ ts pepper
50 g revet hvitost, halvfet
(Oppskriften er ment for 4 porsjoner)
Eller om jeg kan kutte ut noe for at den skal inneholde mindre karbohydrater? :confused:
4 dl skummet melk = ca 20g karbohydrat. :cool: Bytt ut den med kremfløte!
Foruten å tilføre måltidet nødvendig fett... 4 dl kremfløte = 11,6g karbohydrat. Jeg ville brukt en vanlig fløtekartong og evt litt vann om det skulle skorte på væsken.
Fant en oppskrift på en skinkegrateng på matprat.no og den virker supergod.
Men jeg lurer på om denne er lavkarbo? Står at det er 7,5 g karb per porsjon, er ikke det litt mye?
300 g kokt skinke i biter - 0 karbs
½ stk løk , finhakket - (70gr) 3,99 karbs
1 stk purre i tynne ringer (100gr) 3,6 karbs
1 ss olje til steking rapsolje 0 karbs
4 stk egg - 0,83 karbs
4 dl skummet melk - bør kuttes ut, bytt med fløte
4 ss cottage cheese - mos en boks med cc med stavm. og kutt evt. fløten, funker bra og blir mindre karber
1 ts salt
½ ts pepper
50 g revet hvitost, halvfet - jarlsberg har 0 karber
(Oppskriften er ment for 4 porsjoner)
Eller om jeg kan kutte ut noe for at den skal inneholde mindre karbohydrater? :confused:
Jeg har laget fet skrift der jeg synes at du bør forandre litt på oppskriften din. Du kan ellers bruke nettsiden under for lett å sjekke karber etc...Den er gratis. Du kan også kutte ut den ene av løkene da det er endel karber i løk. Bytt ut purre med litt spinat for fargen eller ha mindre av hver løktype om du vil ha begge i en form.
300 gr fløte har 8,7 karber
300 gr cc har 4,5 karber - moses med stavmikser
Så mye å spare på å kun bruke cc
http://www.diett.no/index.php?page=goal_nutrient&user_id=17943
300 gr fløte har 8,7 karber
300 gr cc har 4,5 karber - moses med stavmikser
Så mye å spare på å kun bruke cc
...Men med kun CC blir det sørgelig lite fett i gratengen. :cool:
...Men med kun CC blir det sørgelig lite fett i gratengen. :cool:
Fettmengden økes lett med mer olje eller lag en god dressing av rømme og server ved siden av:-)