View Full Version : Noen som har brukt hjortekjøttdeig?


Bøtt
09-03-11, 20:22
Har fått noe hjortekjøttdeig her så jeg har aldri laga noe med det.
Er det noen som har tips eller oppskrift ?

Kitsu
09-03-11, 20:24
Hjortekjøttkaker? Tror det er det eneste jeg har smakt som er laget av hjortekjøttdeig.

Furine
09-03-11, 20:29
Viltgryte med sopp, servert med rosenkål?

Bøtt
09-03-11, 21:02
Viltgryte høres godt ut .:)
Men får sjekke her inne da om jeg finner en lavkarbo variant.

Takk for svar begge to:)

Furine
09-03-11, 21:06
Har ikkje laga det med hjortekjøtdeig sjølv, men eg ser for meg å steike kjøtdeig og (sjalot)løk. Kanskje eventuelt kvitløk? Deretter soppen i bitar i, og eventuelt fond, eller berre vatn, salt, pepar, la redusere litt, kremfløte eller creme fraiche/rømme, og kanskje nokre tyttebær i. Er moro å eksperimentere! Det minner meg på at eg har ein pakke grytekjøt av bambi i frysaren. Hm...

Bøtt
09-03-11, 21:07
Ja kan også bare prøve meg frem ja ,høres jo veldig godt ut det du skreiv ja:D:sikle:

Furine
09-03-11, 21:09
Berre fantasien som set grenser! :D

Bøtt
09-03-11, 21:10
Berre fantasien som set grenser! :D

Jepp sant det:D

TrillTrall
09-03-11, 21:11
Vi lagde kjøttkaker av hjortekjøttdeig og spekk og gudbedre - Gilde go home! :sikle:

Heaven
09-03-11, 22:09
Ja jeg også ville laget kjøttkaker! Hjortekjøtt er kijempesnadder så kos deg masse!

Catwoman
09-03-11, 22:12
Karbonader ;)
Bland inn finhakket løk, eggeplommer, og spe med kremfløte. Salt & pepper. Steik i mye smør som litt tjukke karbonader.
Gottgottigottgott :sikle::sikle:

Bøtt
09-03-11, 22:23
mm..:sikle:Høres nydelig ut gleder meg til å prøve.Har flere stykker i frysern så skal prøøve meg på litt forskjellig:)
Takker for oppskrifter.Bare kom med flere:D;)

sistegang
09-03-11, 23:04
Jeg får mye hjortekjøttdeig av faren min, men jeg er ikke glad i den. Syns den har for mye og spesiell smak. Derfor bruker jeg den kun til taco, sursøtsaus og tidligere i lapskaus. Jeg klarer ikke blandinga av den kjøttdeigen og tomatpuré. Med en pappa som skyter 3-4 dyr i året blir det alt for mye hjortekjøtt på meg.

For lenge side da jeg var barn og vi hadde svinekoteletter til middag sa broren min på 8 år: "Å i dag har vi ordentlig kjøtt til middag" og det med et stor smil.

wevi
09-03-11, 23:39
Hei hopp! Vi jakter hjort her i huset og bruker hjortekjøttdeig til det meste, hele året. Det jeg har erfart er at det lønner seg å blande inn litt flesk eller medisterfarse, spesielt hvis du skal lage kaker og karbonader. Det er veldig magert kjøtt og blir veldig godt med litt ekstra fett. Vi gjør det med rein og rådyr også. :) Kan anbefales. Har lget et helt lass med viltkaker og fryst ned så vi kan ta opp når vi skal ha kjapp middag. :)

christinal
10-03-11, 11:35
Jeg bruker en del hjortekjøttdeig, men den trenger mere fett. Jeg blander alltid 50/50. Pakke hjortekjøttdeig og pakke vanlig kjøttdeig

Bøtt
10-03-11, 12:01
:ja: ok det var greit å vite.
Takker for alle tips:)

vimsen85
10-03-11, 12:18
Har ikkje laga det med hjortekjøtdeig sjølv, men eg ser for meg å steike kjøtdeig og (sjalot)løk. Kanskje eventuelt kvitløk? Deretter soppen i bitar i, og eventuelt fond, eller berre vatn, salt, pepar, la redusere litt, kremfløte eller creme fraiche/rømme, og kanskje nokre tyttebær i. Er moro å eksperimentere! Det minner meg på at eg har ein pakke grytekjøt av bambi i frysaren. Hm...

Dersom du og har i en pakke snøfrisk med einebær (det er einebær+noe annet, men husker ikke helt hva. Dersom de ikke har den er det mange av de andre snøfriskene som også er gode) og en dæsj santa maria viltkrydder lover jeg deg at du kommer til å overspise deg.. :sikle: Kanskje overspising ikke var et godt argumen :p Men det er nyyyyydelig!

Furine
10-03-11, 12:25
Dersom du og har i en pakke snøfrisk med einebær (det er einebær+noe annet, men husker ikke helt hva. Dersom de ikke har den er det mange av de andre snøfriskene som også er gode) og en dæsj santa maria viltkrydder lover jeg deg at du kommer til å overspise deg.. :sikle: Kanskje overspising ikke var et godt argumen :p Men det er nyyyyydelig!

Høyrest veldig bra ut! :sikle: Har ikkje Snøfrisk her, vel og merke.

vimsen85
10-03-11, 12:27
Høyrest veldig bra ut! :sikle: Har ikkje Snøfrisk her, vel og merke.

Det er sikkert godt med en liten bit av anna kvit geitost og (snøfrisk har jo ein veldig mild geitemelksmak). Eg syns den går veldig godt med hjort :)

Furine
10-03-11, 12:31
Vi har Chavroux (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/41/Chavroux.jpg), som er som Snøfrisk naturell, den kan nok brukast. :ja: Kan kanskje testast på bambikjøtet eg har i frysaren. Takk for tips! :)

vimsen85
10-03-11, 12:33
Bare hyggelig. Håper du syns det er like godt som meg :D

Furine
10-03-11, 12:37
Er glad i både vilt, snøfrisk, fløte og det heile, så eg trur nesten det! :) Laga gryte av villsvin for nokre veker sidan. Den var god, men hadde nok blitt enda betre med ost, ja.

sistegang
11-03-11, 23:11
Dersom du og har i en pakke snøfrisk med einebær (det er einebær+noe annet, men husker ikke helt hva. Dersom de ikke har den er det mange av de andre snøfriskene som også er gode) og en dæsj santa maria viltkrydder lover jeg deg at du kommer til å overspise deg.. :sikle: Kanskje overspising ikke var et godt argumen :p Men det er nyyyyydelig!

Dette skal jeg prøve, ser kjempegodt ut.