View Full Version : Ned i vekt med muffins
Hei og hopp.
Er bare så utrolig målløs og happy. Har vært mye småsulten og hatt lyst på mye rart en periode, men vært flink på lavkarbo og gått litt ned hver uke. Har jo holdt på et år og gått ned over 20 kg, men de siste 15 må jo også vekk.
Til saken: Jeg har spist 4-5 lavkarbomuffins (små) hver dag i mange dager. Dytta innpå i helga,da. Dette pga flere dager med bursdager. Så viser det seg at jeg på en uke har gått ned 3,7 kg?????????????????
Oh, my.
Må legge til at jeg har trent 3 av disse dagene, men likevel?
Kan jeg ha spist for lite tidligere?
Uansett! Megahappy for at jeg i tillegg til god lavkarbomat kan spise muffins og kose meg om jeg har behov! Går fortsatt ned nesten en halvkilo om dagen. Sprøtt.
Kroppen digger disse...hehe
PS: Har prøvd andre ting som LCHF-vafler,kanelsnurrer og andre ting, men har da gått ut av ketose eller ikke gått ned i vekt.
Ha en strålende muffinsdag:)
Iza
Du må jo nesten dele linken til oppskriften til disse wonder-muffinsene ;)
Ja, det er sant:)
Har ikke link, siden jeg fikk den av mamma, men har oppskriften her:
Blir 12 store eller 24 små muffins. Kan godt halvere oppskriften hvis du vil lage færre. Jeg har byttet ut noe sukrin med splenda, for da blir det ikke sånn "kald"-smak.
1 og en fjerdedel dl sukrin og noen ss splenda vispes porøst med 150 gram smør. OBS! IKKE smelt smøret først. Bare romtemperet i terninger.
6 egg vispes i den porøse massen
Tilsett 200 gram philadelphiaost, 1,5 ts vanilje (jeg brukte vaniljedråper)
3 ts bakepulver, en halv dl fiberhusk og 2 dl mandelmel.
Stekes ca 25 min på 200 grader. FØLG med på slutten. Hvis du liker de mykere, stek litt kortere, liker du hardere litt lenger. Jeg syntes 25 min er perfekt.
Kan også brukes som dessert med krem og bær på toppen, eller du kan fylle de med bær o.l. Kan fryses!
Bon apetit!
Isa
Mmmm! Disse skal testes i hælja :)
Høres godt ut.:) skal prøve disse en dag. Ligger de inne på oppskrifts siden?
Abbonerer på denne og takker for oppskrift :D
Babycherry
10-03-11, 22:43
Er det samme steketid på små og store muffins?
Ahem.. :o Jeg skulle lage disse muffinsene vet du..! Men jeg glemte noe viktig, og tilsatte i tillegg 100 g rømme og brukte appelsin essens i stedet for vanilje. Det jeg glemte var jo av alle ting; mandelmelet :p Og så toppet jeg havparten med kanel og resten med kardemumme. Men fyy så godt det var, selv om jeg glemte mandelmelet! Smakte som arme riddere! ^^ Hihi
(Energifordeling prosentvis i mine(uten mandelmel og med rømme): 10% protein, 2% karbo og 88% fett ca.)
Vi skal avgårde på dagstur for å hente en bil til, dette høres ut som ypperlig turfølge!
Takk for oppskrift :D
Kanskje du har fått et bra tilskudd av fett og proteiner fra disse muffinsene? :)
Takk for oppskrift, skal prøves!
Eucalyptus
11-03-11, 20:36
Nå er muffinsene stekt, og de var gode ja:D
Glemte å putte i fiberhusk, men det får jeg ta neste gangø. Deigen var farlig god...
Første gang jeg baker lavkarbo, og det er kjekt å ha noe godt i fryseren til meg også.
Takk for at du delte oppskriften:)
Disse skal jeg lage i morgen :D
disse skal prøves ! Høres kjempe god ut :)
Nam nam.. disse skal bakes ;) Perfekt som litt knask på jobben når jeg blir småsulten på slutten av dagen.. sliter litt med det... Takk for oppskrift ;)
Hva har du spist utenom disse da??jeg vil også ned ;)
Oi!! Må testes, elsker hjemmebakst:)
Da blir det muffins til Lørdagskosen :)
Takk for at du deler oppskrift!
Disse skal jeg prøve i dag :D
Jeg laget disse igår. Stekte de i 1o minutter på varmluft. Og det var akkurat passe.
De ble kjempegodt. :D
Nå står mine i ovnen :D Er spent.
Ymmi.... disse skal prøves straks..... er sikkert gode med ostekrem på eller.....???? philadelphiaost og sukrin melis , hmmmm det må jo bare testes ut. Men må først lage dessert til middagsgjestene mine imorgen. Blir sitronfromasj laget på sukrin, fløte,egg og litt presset sitronsaft, blir ikke så mye karber i pr. porsjon om det er sitronsaft.
Babycherry
12-03-11, 14:46
Er det samme steketid på små og store muffins?
Noen som har en formening om det?
Noen som har en formening om det?
jeg gjetter noen minutt lengre... bruk en bakepinne og stikk hull for å se når de er ferdige - jeg stoler aldri på minutter og størrelse alene (har brent meg - eller ihvertfall bakverk hehe - på den måten før ;) )
Babycherry
12-03-11, 14:57
jeg gjetter noen minutt lengre... bruk en bakepinne og stikk hull for å se når de er ferdige - jeg stoler aldri på minutter og størrelse alene (har brent meg - eller ihvertfall bakverk hehe - på den måten før ;) )
Off, ja det har jeg også! :p Men her var jeg mer bekymra for at de ikke skulle bli godt nok stekt! ;)
Da har jeg laget disse muffinsene. Jeg brukte 4 ss sukrin og 5-8 dråper stevia vanilje + 2 ts vaniljepulver i mine, fulgte eller oppskriften,neste gang reduserer jeg nok ned til 3 ss sukrin. Jeg har servert de med ostekrem, kun et ord, nyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyydelig smak på disse og de skal iallefall lages flere ganger:-)
Jeg laget 14 stk. og de stekte jeg i ca 20 min, på 200 grader midt i ovnene, passe det.
Laget disse i dag og de var kjempegode!
Jeg hadde ikke Splenda, men tok kun i underkant av 1 dl sukrin for å få litt mindre "kald" smak. Byttet også mandelmelet ut med halvparten så mye kokosmel (1 dl kokosmel), jeg er ikke så glad i mandelsmaken, og brukte 2 ts vaniljepulver istedetfor vaniljedråper. Stekte dem i 15 min på 180 grader. Ble spesielt glad for konsistensen, da det er den jeg oftest har slitt med når jeg baker lavkarbo. Ble veldig luftige og "muffinsaktige", og supergode, særlig når vi spiste dem lunkne rett fra ovnen :D
Min kjappe hoderegning gir meg ca 50 g protein, ca 115 g fett, ca 8 g karbs og ca 1100 kcal i hele røra, rundt regnet. Ble 11 små muffins (halve oppskriften).
Laget disse i dag og de var kjempegode!
Jeg hadde ikke Splenda, men tok kun i underkant av 1 dl sukrin for å få litt mindre "kald" smak. Byttet også mandelmelet ut med halvparten så mye kokosmel (1 dl kokosmel), jeg er ikke så glad i mandelsmaken, og brukte 2 ts vaniljepulver istedetfor vaniljedråper. Stekte dem i 15 min på 180 grader. Ble spesielt glad for konsistensen, da det er den jeg oftest har slitt med når jeg baker lavkarbo. Ble veldig luftige og "muffinsaktige", og supergode, særlig når vi spiste dem lunkne rett fra ovnen :D
Min kjappe hoderegning gir meg ca 50 g protein, ca 115 g fett, ca 8 g karbs og ca 1100 kcal i hele røra, rundt regnet. Ble 11 små muffins (halve oppskriften).
sikkert et teit spm, men er det da 8 karbs i hele røra, eller i halve,-siden du har skrevet halve oppskriften gav 11 små muffins?:)
Tror dere denne kan lages med bakemix i stedet for mandelmel? Har ikke helt skjønt hva bakemixen kan erstatte, så unnskyld hvis dumt spørsmål :)
Tror dere denne kan lages med bakemix i stedet for mandelmel? Har ikke helt skjønt hva bakemixen kan erstatte, så unnskyld hvis dumt spørsmål :)
Hva med kokosmel? Self.... kan du bruke bakemix, men da blir det en annen smak enn de opprinnelige muffinsene. prøv deg frem med 1 dl kokosmel og 1 dl bakemix, men husk fiberhusk, Tror nok at det blir gode muffins av det og. Går jo ann å ha i hakka nøtter,sjokolade, gojibær, blåbær eller bringebær, ja alt mulig kan jo puttes i muffins. Disse smakte ikke mandler om det er det du redd for, de var gode.
Hva med kokosmel? Self.... kan du bruke bakemix, men da blir det en annen smak enn de opprinnelige muffinsene. prøv deg frem med 1 dl kokosmel og 1 dl bakemix, men husk fiberhusk, Tror nok at det blir gode muffins av det og. Går jo ann å ha i hakka nøtter,sjokolade, gojibær, blåbær eller bringebær, ja alt mulig kan jo puttes i muffins. Disse smakte ikke mandler om det er det du redd for, de var gode.
Takk for svar! Nei, grunnen til at jeg spurte var at jeg bare har bakemix i hus, ikke mandel eller kokosmel, og kunne tenkt meg å lage disse nå i helgen ;)
sikkert et teit spm, men er det da 8 karbs i hele røra, eller i halve,-siden du har skrevet halve oppskriften gav 11 små muffins?:)
Det jeg har regnet ut er for halve røra :)
Det jeg har regnet ut er for halve røra :)
ok, da er det altså 16 karbo i hele røra:):)
ok, da er det altså 16 karbo i hele røra:):)
Jepp, men minner om at jeg ikke har finregnet på innholdet. Det ble en kjapp hoderegning mens jeg holdt på, bare for å ha en viss peiling på om jeg kunne spise en eller tre eller kanskje syv... ;)
Skulle aldri lagd disse,spist 7 stykker i dag :o men såååå gode med bringebær inni :p godt jeg bare lagde halv røre,for i kveld er det tomt
<insert_scary_name_here>
12-03-11, 21:28
Dette hørtes deilig ut ja. Om jeg orker å komme meg opp av sofaen i kveld for å kjøpe ost, må jeg prøve det ut i morgen!
ÅÅå, dette skal testes ja :)
Prøvde de igår!
De ble gode, men jeg knøla med oppskriften, som vanlig. Så det er mulig konsistensen skulle vært bedre :D
Jeg hadde litt smeltet sjokolade blandet med mykt smør på toppen :sikle:
røra mi ble helt rar den:o Gikk veldig bra helt til jeg skulle røre inn egg, ble små klumpete og merkelig konsistens.. Mine ble ikke god :(
Jeg måtte bruke stavmikseren med visp og kjøre på full hastighet for å få ut klumpene, da ble den fin :) For hånd fikk jeg ikke til.
Jeg brukte kjøkkenmaskinen.
Og OMG!!! De ble jo vanvittig gode!! Ungene og mannen spiste ivei og jeg fikk beskjed om å lage et lager i frysen :D
Jeg fikk 22 stk, passe store egentlig, fylte ut formen.
Hele røra inneholder ca 25 karber og jeg fikk 14 store muffins av denne oppskriften, så da er det 1,7 karber pr. muffins + ostekremen på toppen om man velger det eller annen topping. Jeg ville nok rekna 2 karber pr muffins og jeg skulle tellt karber veldig nøye:-) bedre å ta i litt enn å være for snau, men gode er di, skal ha de med krem og rørte bringebær til kaffen idag:-)
Hei dere. Så bra at så mange fikk nytte av denne. Har spist en del i helgen selv kan jeg si. Bruker de også som ekstra mat på jobb noen ganger. Svarer på noen spørsmål i tråden: Store muffins må stå lenger,men ikke veldig lenge. Følg med. Tipper 35-40 minutter. For å få riktig konsistens må man bruke mikser,og viktig med mykt og ikke smeltet smør. Blir IKKE samme smak med bakemiks. Mandelmel er best. Male selv,eller helsekost. Ellers spiser jeg mye egg,ost,feite pølser,kjøtt,salat osv...Ha en fin dag.
røra mi ble helt rar den:o Gikk veldig bra helt til jeg skulle røre inn egg, ble små klumpete og merkelig konsistens.. Mine ble ikke god :( Du må røre inn ett og ett egg, og røre godt mellom.
Nå har jeg laget dem, brukte ca 2 dl creme fraise i stedet for Philadelphia. (elendig utvalg i mykoster på bensinstasjonene heromkring...;)) Det gikk veldig bra, ble nydelige. Kvernet så mye mandler at jeg har nok til en porsjon til, så da får jeg kjøpe P.ost i morgen og prøve.
Du må røre inn ett og ett egg, og røre godt mellom.
Ja,jeg var sikkert for utolmodig ! hehe, skal prøve det neste gang :)
Ja,jeg var sikkert for utolmodig ! hehe, skal prøve det neste gang :)
Du må røre inn ett og ett egg, og røre godt mellom.
Jeg tok oppi alle eggene i maskinen og satte den på igjen. Gikk veldig fint ;)
Jeg tok oppi alle eggene i maskinen og satte den på igjen. Gikk veldig fint ;)
Ja, har du en rask maskin går det nok bra. Gjør du det for hånd, er det lurt med ett og ett egg. Eg må bare skryte av Tupperware sin Speedy Chef, den er faktisk raskere enn mixmaster. Brukte den her, både til å røre smør (tok det 10 sek i mikroen på tining først, da blir det mykt) og Sukrin hvitt, og til eggene. Og den er super til eggehvite og krem, til Oopsier, Lena Beatrice sine tekaker - kort sagt perfekt kjøkkenmanskin for oss lchf-ere ;)
Jeg vil vel anbefale alle til å ha en kjøkkenmaskin av et slag. Gjør ting litt lettere :smile:
Namnamnam! Lagde disse i dag, og blandet inn blåbær, rips og bringebær. De falt litt sammen når jeg tok de ut av ovnen, kanskje jeg stekte de litt for lite? Uansett var de veldig gode, så takk for oppskrift! :D
Er dette vanilje/vanlige muffins? mmm:D skal prøves med kakaopulver for å få sjokoladesmak.
takk for tips!
Ja, det er sant:)
Har ikke link, siden jeg fikk den av mamma, men har oppskriften her:
Blir 12 store eller 24 små muffins. Kan godt halvere oppskriften hvis du vil lage færre. Jeg har byttet ut noe sukrin med splenda, for da blir det ikke sånn "kald"-smak.
1 og en fjerdedel dl sukrin og noen ss splenda vispes porøst med 150 gram smør. OBS! IKKE smelt smøret først. Bare romtemperet i terninger.
6 egg vispes i den porøse massen
Tilsett 200 gram philadelphiaost, 1,5 ts vanilje (jeg brukte vaniljedråper)
3 ts bakepulver, en halv dl fiberhusk og 2 dl mandelmel.
Stekes ca 25 min på 200 grader. FØLG med på slutten. Hvis du liker de mykere, stek litt kortere, liker du hardere litt lenger. Jeg syntes 25 min er perfekt.
Kan også brukes som dessert med krem og bær på toppen, eller du kan fylle de med bær o.l. Kan fryses!
Bon apetit!
Isa
Henter denne frem igjen jeg. Laget denne første gang forrige helg, så laget jeg en ny porsjon med sjokoladebiter i uka og idag laget jeg med sjokoladebiter og gojibær, nyyyyyyyyyyyydelig ble det. De ble så luftige og smaken av sjokolade sammen med gojibær var bare helt nydelig:-) Takker masse for at du delte denne oppskriften med oss.
Har de i ovnen nå.
Det overrasket meg at røra faktisk var spiselig, så jeg sitter nå å slikker bolle :P
Hadde litt kakao i noen for å få sjokomuffins. Spent.
Hvordan ble de med kakao?
Hvordan ble de med kakao?
smakte vanlig sjokomuffins. Eller tilnærmet. Og det kommer fra ei som sjelden og aldri finner lavkarbobakevarer særlig spiselige. Men denne går :D
Utrolig gode! Tror kanskje jeg skal ha litt mer smak neste gang, litt kardemomme eller vanilje :) Disse kommer til å bli en slager her hjemme hos meg
Rosalita2011
05-04-11, 21:10
Ja, det er sant:)
Har ikke link, siden jeg fikk den av mamma, men har oppskriften her:
Blir 12 store eller 24 små muffins. Kan godt halvere oppskriften hvis du vil lage færre. Jeg har byttet ut noe sukrin med splenda, for da blir det ikke sånn "kald"-smak.
1 og en fjerdedel dl sukrin og noen ss splenda vispes porøst med 150 gram smør. OBS! IKKE smelt smøret først. Bare romtemperet i terninger.
6 egg vispes i den porøse massen
Tilsett 200 gram philadelphiaost, 1,5 ts vanilje (jeg brukte vaniljedråper)
3 ts bakepulver, en halv dl fiberhusk og 2 dl mandelmel.
Stekes ca 25 min på 200 grader. FØLG med på slutten. Hvis du liker de mykere, stek litt kortere, liker du hardere litt lenger. Jeg syntes 25 min er perfekt.
Kan også brukes som dessert med krem og bær på toppen, eller du kan fylle de med bær o.l. Kan fryses!
Bon apetit!
Isa
Disse står nå i ovnen :D Gleder meg ;)
Rosalita2011
05-04-11, 21:25
Disse var kjempegode ;)
Herregud så gode de var :p:p Tok kanel i de og klarte å stappe i meg 3 stk med engang.. haha :D Men disse kommer absolutt til å bli min favoritt.. Skal prøve med mange forskjellige smaker etterhvert :) TUSEN TAKK for at du delte oppskriften
Jeg har akkurat prøvd meg på disse, og jeg er skrekkslagen. Alt virket så lovende helt til jeg hadde i fiberhusken, og dermed smakte all røra bare fiberhusk og ingenting annet :s Håper virkelig smaken endrer seg etter steking, ellers blir jeg litt fortvilet. Har prøvd meg med halvparten av røra med vanilje, og andre halvparten sjokolade, krysser fingrene.
Og forresten, selv veit jeg ikke om jeg skal le eller grine av mine totalt mislykkede muffins, men jeg tror alle andre kommer til å le, derfor deler jeg et par før-steking-bilder! :D
http://i.imgur.com/cSokrl.jpg
http://i.imgur.com/lDoTll.jpg
Jeg har akkurat prøvd meg på disse, og jeg er skrekkslagen. Alt virket så lovende helt til jeg hadde i fiberhusken, og dermed smakte all røra bare fiberhusk og ingenting annet :s Håper virkelig smaken endrer seg etter steking, ellers blir jeg litt fortvilet. Har prøvd meg med halvparten av røra med vanilje, og andre halvparten sjokolade, krysser fingrene.
Og forresten, selv veit jeg ikke om jeg skal le eller grine av mine totalt mislykkede muffins, men jeg tror alle andre kommer til å le, derfor deler jeg et par før-steking-bilder! :D
http://i.imgur.com/cSokrl.jpg
http://i.imgur.com/lDoTll.jpg
Hvordan gikk det? Ble de gode?
Det luktet død og fordervelse.. eller nei, det luktet FIBERHUSK i hele leiligheten mens de stekte, og jeg synes ikke de var noe gode mens de var varme. Men, plutselig når de fikk kjølt seg ned så var de ikke så verst likevel :D
Hadde i litt ekstra ting i forhold til oppskriften, men tror neppe det var make eller break, så neste gang skal jeg prøve meg fram mer, bare med litt mindre husk ;)
Her er det ferdige resultatet, siden de var små stekte jeg de 10 minutter på 100 grader, tok deretter ut brettet og snudde det, og stekte i 4-5 minutter til. Da ble de perfekte i forhold til formene :)
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/205030_10150533020440058_552670057_17729221_410899 4_n.jpg
Ja også ser de jo ikke ut som noe bikkja har trøkt ut lenger, heldigvis, haha..
Ja også ser de jo ikke ut som noe bikkja har trøkt ut lenger, heldigvis, haha..
:lol: :lol: de ble fine! Jeg har ikke merket noe til fiberhusken, men er enig i at de er mye bedre dagen derpå :)
:lol: De så litt suspekte ut før steking ja :lol:
Jeg brukte plastpose med hull i enden til å trykke ut røra siden den ble så tykk, herav den interessante formen :p Tror disse er gode med pisket krem smaksatt med sjokolade eller vanilje, mmmm! Ble jo gode alene også, forsåvidt, fint å ha litt småsnacks tilgjengelig, ikke minst i fryseren hvis man får kaffegjester :)
Ja også ser de jo ikke ut som noe bikkja har trøkt ut lenger, heldigvis, haha..
http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020468.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10)
Var det første som slo meg også da jeg så bildene.
:D Minnet veldig om muffinsformer fylt med hundskit ja.
Tenker at jeg må prøve oppskrifta til påske, skal se dette blir årets påskesnop :p
Fikk lattis av de før-bildene, he he... :D:D:D
Datteren min på 6 hørte at jeg lo og kom for å se og utbrøt selvfølgelig "Mamma, hvorfor har noen putta b*** i muffinsformer??"
Jeg hadde faktisk tenkt til å prøve å lage disse i dag selv!
Men fløy halve Drammen rundt på jakt etter mandelmel, som selvfølgelig ALLE var tom for, så det blir ingen kabel-muffins i dag... :(
Har alle som har lagd disse hittil fått samme konsistensen, tro?
Jeg hadde en veldig luftig og fin konsistens både på røren og ferdig resultat.. Ble kjempegode. Merket ikke noe til fiberhusk smak heller. Jeg spiste nok litt for mange- Skal prøve å begrense meg neste gang:D
Hvilken type fiberhusk bruker dere? Jeg har to typer og de er det veldig forskjell på. Den ene kjøper jeg på helsekosten i en gul og hvit plastboks, den er litt grov type - Psyllium Husk fra Lepicol (http://www.markensgrode.no/psyllium-husk-300-g-p-1222-c-187.aspx). Den andre kjøper jeg på Meny eller Prix i en gul bok og den heter Fiberhus (http://www.markensgrode.no/fiber-husk--300-g-p-991-c-360.aspx)k, fra Lindros. Det finnes mange andre typer også.
Fiberhusken fra Lindros er mye mer finmalt og man trenger mye, mye mindre (i volum) av den enn den fra Lepicol. Brente meg på det en gang jeg skulle lage knekkebrød og målte opp like mye fiberhusk som jeg pleide å bruke Psyllium Husk. Hjelpe meg, røra stod av seg selv og jeg måtte brekke den utav skålen. HAr brent meg på dette i ander oppskrifter også, jeg måler opp min type husk også blir det for lite eller for mye.
Poenget mitt er altså at man kan få veldig varierende resultat alt etter hvordan fiberhusken er. Jeg synes det hørtes mye ut med 1/2 dl fiberhusk (type Lindros) men ville ikke nølt med å bruke så mye av Lepicol sin. Kanskje derfor du fikk rar konsistens. Ellers kan det jo ha med hvordan du rørte tingene sammen og om røra ble stående og svelle lenge osv.
Hvilken type fiberhusk bruker dere? Jeg har to typer og de er det veldig forskjell på. Den ene kjøper jeg på helsekosten i en gul og hvit plastboks, den er litt grov type - Psyllium Husk fra Lepicol (http://www.markensgrode.no/psyllium-husk-300-g-p-1222-c-187.aspx). Den andre kjøper jeg på Meny eller Prix i en gul bok og den heter Fiberhus (http://www.markensgrode.no/fiber-husk--300-g-p-991-c-360.aspx)k, fra Lindros. Det finnes mange andre typer også.
Fiberhusken fra Lindros er mye mer finmalt og man trenger mye, mye mindre (i volum) av den enn den fra Lepicol. Brente meg på det en gang jeg skulle lage knekkebrød og målte opp like mye fiberhusk som jeg pleide å bruke Psyllium Husk. Hjelpe meg, røra stod av seg selv og jeg måtte brekke den utav skålen. HAr brent meg på dette i ander oppskrifter også, jeg måler opp min type husk også blir det for lite eller for mye.
Poenget mitt er altså at man kan få veldig varierende resultat alt etter hvordan fiberhusken er. Jeg synes det hørtes mye ut med 1/2 dl fiberhusk (type Lindros) men ville ikke nølt med å bruke så mye av Lepicol sin. Kanskje derfor du fikk rar konsistens. Ellers kan det jo ha med hvordan du rørte tingene sammen og om røra ble stående og svelle lenge osv.
Jeg bruker denne fra iherb, og er veldig fornøyd med den. Trenger mindre av den enn den gule esken med FIBERHUSK. Fordi jeg trenger å bruke mindre. Alle oppskrifter med fiberhusk og andre ting som kokosmel, xanthan gum osv - der er det viktig å ikke stole blindt på oppskriften, men ta litt først og heller spe på. Har også brent meg på det :(
Hvilken type fiberhusk bruker dere? Jeg har to typer og de er det veldig forskjell på. Den ene kjøper jeg på helsekosten i en gul og hvit plastboks, den er litt grov type - Psyllium Husk fra Lepicol (http://www.markensgrode.no/psyllium-husk-300-g-p-1222-c-187.aspx). Den andre kjøper jeg på Meny eller Prix i en gul bok og den heter Fiberhus (http://www.markensgrode.no/fiber-husk--300-g-p-991-c-360.aspx)k, fra Lindros. Det finnes mange andre typer også.
Der har vi kanskje ett poeng. Jeg bruker sistnevnte, men fyller vel på med noe fra iherb når den er tom. Røra ble på en måte litt fluffy selv om den var tung, var derfor jeg måte sprøyte det ned i formene.
Og jeg lo godt av "kabel-muffins" haha :D La ut førbilde på facebook, og kommentarfeltet gikk varmt, for å si det sånn!
Kabel-muffins, jeg dauer:lol:
Tror jeg må prøve disse bajse-muffinsene til helga :D og jeg kommer til å bruke Lepicol sin Husk, så blir det kanskje litt mindre dritt :D
Jeg bruker malte mandler istedenfor mandelmel :) Funker finfint!
Fikk lattis av de før-bildene, he he... :D:D:D
Datteren min på 6 hørte at jeg lo og kom for å se og utbrøt selvfølgelig "Mamma, hvorfor har noen putta b*** i muffinsformer??"
Jeg hadde faktisk tenkt til å prøve å lage disse i dag selv!
Men fløy halve Drammen rundt på jakt etter mandelmel, som selvfølgelig ALLE var tom for, så det blir ingen kabel-muffins i dag... :(
Har alle som har lagd disse hittil fått samme konsistensen, tro?
Jeg kjører bare vanlige mandler i blenderen, funker like greit det!
Fikk lattis av de før-bildene, he he... :D:D:D
Datteren min på 6 hørte at jeg lo og kom for å se og utbrøt selvfølgelig "Mamma, hvorfor har noen putta b*** i muffinsformer??"
Jeg hadde faktisk tenkt til å prøve å lage disse i dag selv!
Men fløy halve Drammen rundt på jakt etter mandelmel, som selvfølgelig ALLE var tom for, så det blir ingen kabel-muffins i dag... :(
Har alle som har lagd disse hittil fått samme konsistensen, tro?
Jeg anbefaler deg å handle mandelmel (http://www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Almond-Flour-10-oz-284-g/388?at=0&rcode=TOZ254) på Iherb.
fin pris- bra produkt, lav fraktkostnad, kun 4$, om du bestiller under 1,36 kg.
Bruker du min kode under her i tillegg første gang du bestiller, så får du 5$ avslag.
Fikk tak i mandelmel i dag, og jeg må bare si.... NAM!!
Disse muffinsene ble slurpelicious, jeg spiste 3 på rappen, datteren min gnafsa i seg en, muttern ville smake en liten bit bare og sa øyeblikkelig at hun "kunne jo godt ta hele allikevel" og fattern ble tvangsfora med en bit av datteren min og syns det smakte ok han også, he he..
Lagde flest med vanilje og blanda litt bakekakao i siste resten av røra, men jeg syns de med vanilje var overlegent best, hvis jeg ikke bare var litt raus med kakaoen da... :o
Helt klart en slager disse, skal ta med noen i bilen i morgen når jeg og blivende sambo skal ta båten Sandefjord-Strømstad :)
Tenkte jeg skulle se etter mandelmel i morgen også, på Nordby senteret.
De har det sikkert på helsekosten, men noen som vet om de har det i noen av matbutikkene også, og evt. pris- og vektforskjell?
Prøv å erstatt ALT melet med glutenmel og se :)
Prøv å erstatt ALT melet med glutenmel og se :)
Hvordan funker glutenmel? Vet så lite om det at jeg ikke kan tenke meg hva det kommer til å gjøre :)
Hvordan funker glutenmel? Vet så lite om det at jeg ikke kan tenke meg hva det kommer til å gjøre :)
Vet ikke hvordan det funker, men jeg bakte mine på glutenmel, og røra mi smakte helt som vanlige muffins ;)
Vet ikke hvordan det funker, men jeg bakte mine på glutenmel, og røra mi smakte helt som vanlige muffins ;)
Det gjorde mine og :)
Prøv å erstatt ALT melet med glutenmel og se :)
Fønker dårlig når man er glutenintolerant :(
Her (http://lavkarbo.blogg.no/1200439331_nringsinnhold_i_glute.html)er det informasjon om glutenmel.
Er forresten veldig stor forskjellig kvaliteten på mandelmel har jeg funnet ut. Liker best det jeg får på den økologiske butikken her i byen, men kanskje jeg skal prøve det fra Iherb :)
Har bakt disse nå jeg også - med creme fraiche i mangel på philadelphia-ost.. Snadder snadder :D
4åringen, mannen og mamman min likte de :D
Kan jeg bruke bakepro som erstatter for mandelmel?
Og kan jeg bruke kremost naturell som erstatter for philadelphia ost?
AngelUnderCover
13-04-11, 22:10
Ja, det er sant:)
Har ikke link, siden jeg fikk den av mamma, men har oppskriften her:
Blir 12 store eller 24 små muffins. Kan godt halvere oppskriften hvis du vil lage færre. Jeg har byttet ut noe sukrin med splenda, for da blir det ikke sånn "kald"-smak.
1 og en fjerdedel dl sukrin og noen ss splenda vispes porøst med 150 gram smør. OBS! IKKE smelt smøret først. Bare romtemperet i terninger.
6 egg vispes i den porøse massen
Tilsett 200 gram philadelphiaost, 1,5 ts vanilje (jeg brukte vaniljedråper)
3 ts bakepulver, en halv dl fiberhusk og 2 dl mandelmel.
Stekes ca 25 min på 200 grader. FØLG med på slutten. Hvis du liker de mykere, stek litt kortere, liker du hardere litt lenger. Jeg syntes 25 min er perfekt.
Kan også brukes som dessert med krem og bær på toppen, eller du kan fylle de med bær o.l. Kan fryses!
Bon apetit!
Isa
disse høres veldig gode ut, men jeg tåler ikke melk. litt smør går bra, men det er værre med philadelphia osten...... er det noen som er litt mere erfarne i lav karbo som har forslag til hva jeg kan erstatte den med?
Hvor får jeg tak i vaniljedråper, regner med at vaniljesukker er fyfy!
Jeg bakte disse i dag, og de smakte helt pyton! Vi er 6 i familien, og alle syntes de var fæle. Til og med ettåringen min spyttet ut biten hun fikk.
Jeg brukte sukrin melis i stedet for sukrin sukker. Kan det være det som ble feil? At det ble for lite søtt?
Har for øvrig også prøvd liknende muffins fra boken "bakeglede uten sukker", og de gikk også rett i søpla.
Er det noe galt med smaken min, eller noe galt med bakinga? :confused:
Det er flere som ikke takler sukrinsmaken generelt, men kanskje det ble feil mengder med melisen istedetfor vanlig sukrin? :)
disse høres veldig gode ut, men jeg tåler ikke melk. litt smør går bra, men det er værre med philadelphia osten...... er det noen som er litt mere erfarne i lav karbo som har forslag til hva jeg kan erstatte den med?
Hvor får jeg tak i vaniljedråper, regner med at vaniljesukker er fyfy!
Du kan bruke rent vaniljepulver (brunt) i disse, det får du f.eks. på helsekost. Det koster litt, men er vel ikke sååå ofte man bruker mye av det, med mindre man baker dag ut og dag inn :)
disse høres veldig gode ut, men jeg tåler ikke melk. litt smør går bra, men det er værre med philadelphia osten...... er det noen som er litt mere erfarne i lav karbo som har forslag til hva jeg kan erstatte den med?
Hvor får jeg tak i vaniljedråper, regner med at vaniljesukker er fyfy!
Vaniljessens (dråper) har de fleste butikker i bakeseksjonen, der finner du også mandelessens, konditorfarge osv. Vaniljesukker kan brukes i små mengder, men husk på at det er melis med vaniljearoma så selv liten mengde gir mye kh.
Det er flere som ikke takler sukrinsmaken generelt, men kanskje det ble feil mengder med melisen istedetfor vanlig sukrin? :)Jeg har bakt en kake med sukrin før, og jeg liker sukrinsmaken, selv om det knaser litt når man tygger. Kanskje jeg bør gi det en sjanse til da, med sukrin i stedet for sukrinmelis?
En annen ting: har lest at bakepulver inneholder mye karbo. Hvordan blir disse muffinsene hvis man kutter ut det og lar eggene gjøre hevejobben?
Jeg har bakt en kake med sukrin før, og jeg liker sukrinsmaken, selv om det knaser litt når man tygger. Kanskje jeg bør gi det en sjanse til da, med sukrin i stedet for sukrinmelis?
En annen ting: har lest at bakepulver inneholder mye karbo. Hvordan blir disse muffinsene hvis man kutter ut det og lar eggene gjøre hevejobben?
Jeg bakte med både bakepulver og egg, og selv om muffinsene var en cm over formen, runde og fine, inni ovnen, så ble de ca 1.5 cm høye når de kjølte seg ned.. Prøv og se, det kan sikkert ikke bli verre enn det uansett :p
Nyyyyyydelige muffins! Faktisk bedre en vanlige:p
Jeg stekte de i små former - fant selvfølgelig de store etterpå :rolleyes: men det var greit. 20 min var nok i de små. Jeg brukte vaniljedråper, men var usikker på om jeg skulle bruke tilsvarende mengde som vaniljesukker. Hadde i ca 16 dråper og jeg kunne godt hatt litt til. Brukte litt splenda som anbefalt i oppskriften.
Takk for at du delte denne med oss!
Jeg har følgende oppskrift på en utrolig god krem til gulrotkake: 85 g kavli magerost
1 ts vaniljesukker
50 g margarin
125 g melis
Denne tenker jeg må kunne endres slik at den passer oss - eks ved å bytte melis med sukrinmelis eller annet søtstoff? Sukrinmelisen gir en litt "kald" smak, og jeg kjenner for lite til splenda som søtstoff. Kunne dette gått an eller er det andre ting vi kan bruke?
Fikk lyst å prøve disse.
Må spørre. Er det alle som føler denne "kalde" smaken av sukrin? Startet på nytt med Lavkarbo nå i påska, og tenkte å kjøpe meg sukrin i morgen. Men nå blir jeg litt skeptisk... jeg klarer ikke sånne ettersmaker osv som søtning gir... men kald smak har jeg ikke prøvd ;):p
Og dette med fiberhusk. Jeg bruker denne: Fiberhusk (http://www.google.no/imgres?imgurl=http://www.glutenfritt.no/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/i/m/image_280.jpg&imgrefurl=http://www.glutenfritt.no/annet/baketilsetninger/fiberhusk-300-g.html&usg=__trVSaTVLLMcJSHkTM_3VlwLXEdQ=&h=294&w=250&sz=17&hl=no&start=0&zoom=1&tbnid=ujThkmIz5nre7M:&tbnh=162&tbnw=147&ei=0Py1TZnKOsjX8gPdv7WWDA&prev=/search%3Fq%3Dfiberhusk%26um%3D1%26hl%3Dno%26biw%3D 1579%26bih%3D644%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=252&page=1&ndsp=22&ved=1t:429,r:13,s:0&tx=130&ty=116)
Har ikke noe særlig erfaring med denne - følger bare slavisk oppskriften. Er dette greit å bruke i forhold til de mål som er i denne oppskriften? Har ikke tenkt på at fiberhusken kan gi smak:rolleyes:
Noen som kan hjelpe?
Paris, jeg ville fulgt oppskriften og prøvd :smile:
Jeg liker sukrin og synes ikke den er knasende og gir kald smak.
Fikk lyst å prøve disse.
Må spørre. Er det alle som føler denne "kalde" smaken av sukrin? Startet på nytt med Lavkarbo nå i påska, og tenkte å kjøpe meg sukrin i morgen. Men nå blir jeg litt skeptisk... jeg klarer ikke sånne ettersmaker osv som søtning gir... men kald smak har jeg ikke prøvd ;):p
Og dette med fiberhusk. Jeg bruker denne: Fiberhusk (http://www.google.no/imgres?imgurl=http://www.glutenfritt.no/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/i/m/image_280.jpg&imgrefurl=http://www.glutenfritt.no/annet/baketilsetninger/fiberhusk-300-g.html&usg=__trVSaTVLLMcJSHkTM_3VlwLXEdQ=&h=294&w=250&sz=17&hl=no&start=0&zoom=1&tbnid=ujThkmIz5nre7M:&tbnh=162&tbnw=147&ei=0Py1TZnKOsjX8gPdv7WWDA&prev=/search%3Fq%3Dfiberhusk%26um%3D1%26hl%3Dno%26biw%3D 1579%26bih%3D644%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=252&page=1&ndsp=22&ved=1t:429,r:13,s:0&tx=130&ty=116)
Har ikke noe særlig erfaring med denne - følger bare slavisk oppskriften. Er dette greit å bruke i forhold til de mål som er i denne oppskriften? Har ikke tenkt på at fiberhusken kan gi smak:rolleyes:
Noen som kan hjelpe?
Forsøk og balanser ut sukrinsmaken med flytende natreen. Dette bør gi mindre kaldsmak og mer "vanlig" sukkersmak. Jeg bruker flytende natreen alltid når jeg skal søte noe - med unntak av lavkarbo-bakverk der sukrin er en stor ingrediens (mer for konsistensen skyld).
Takk for svar :) Skal sjekke ut Sukrin :)
Ja, det er sant:)
Har ikke link, siden jeg fikk den av mamma, men har oppskriften her:
Blir 12 store eller 24 små muffins. Kan godt halvere oppskriften hvis du vil lage færre. Jeg har byttet ut noe sukrin med splenda, for da blir det ikke sånn "kald"-smak.
1 og en fjerdedel dl sukrin og noen ss splenda vispes porøst med 150 gram smør. OBS! IKKE smelt smøret først. Bare romtemperet i terninger.
6 egg vispes i den porøse massen
Tilsett 200 gram philadelphiaost, 1,5 ts vanilje (jeg brukte vaniljedråper)
3 ts bakepulver, en halv dl fiberhusk og 2 dl mandelmel.
Stekes ca 25 min på 200 grader. FØLG med på slutten. Hvis du liker de mykere, stek litt kortere, liker du hardere litt lenger. Jeg syntes 25 min er perfekt.
Kan også brukes som dessert med krem og bær på toppen, eller du kan fylle de med bær o.l. Kan fryses!
Bon apetit!
Isa
Mener du 1,5 ts vaniljedråper (vaniljeessens?)
Syntes det er kjempegøy at så mange fikk nytte av muffinsene. Det er ikke kaldsmak på disse hvis du brukes litt splenda som i oppskriften: ) Jeg liker nemlig heller ikke kaldsmak. Skal bake disse i kveld. En stund siden sist...godt som mellommåltid på jobben. Ha en flott kveld alle sammen:)
Paris: Jeg bruker vaniljedråper fra sånn liten flaske.
Har lagd ny runde med disse i dag, de er jo bare digg og funker kjempebra å ha med seg som jobbmat :)
Måtte love å putte to med sjokoladesmak i matpakka til 6-åringen i morgen så hun kunne dele med venninnene sine, de hadde visst falt i smak der også :)
Tror jentungen vet at de ikke er lagd med sukker, jeg bare håper hun ikke forteller det til de som får smake og at de forteller det hjemme..!
Om man vil at ungene sine skal få i seg kunstig søtning eller ikke er et personlig valg og hvis noen familier i klassen har skikkelig skrekken for det så vil ikke jeg ha på meg at jeg putter det i ungene deres...
Kan liksom ikke gi jentungen foredrag om hvorfor sukrin ikke er kunstig søtning heller og håpe hun forklarer det til de andre.. :p
Jeg er i overraskende form i dag - og tenker det blir Helles nøttemarengs med gul krem (livsfarlig god, lite karbo og faktisk lite kalorier også!) - fint mellommåltid for ei som aldri spiser nøtter ellers...
MEN Det jeg skulle si var at det er på tide med en ny runde med muffins - denne gang tror jeg meeeeeed hmmmm skinke og ost som variasjon? ;)
Var på helsekost og kjøpte vaniljepulver. Men skal det 1,5 ts i denne? Da blir det utrolig dyrt?
Og hva er egentlig vaniljepulver? Er det frø fra vaniljestanga eller er det hele greia som er kjørt til en masse - eller bare skallet eller hva er det egentlig...
Og kan man like godt bruke frø fra vaniljestang.
Var på helsekost og kjøpte vaniljepulver. Men skal det 1,5 ts i denne? Da blir det utrolig dyrt?
Og hva er egentlig vaniljepulver? Er det frø fra vaniljestanga eller er det hele greia som er kjørt til en masse - eller bare skallet eller hva er det egentlig...
Og kan man like godt bruke frø fra vaniljestang.
Mener å huske at dette er hel vaniljestanga med frø og det hele som er malt opp. Har lest om de som tørker vaniljestengene litt ovene før de maler de opp i foodprossessor o.l. for å få pulver.
Tror ikke jeg ville brukt så mye av det hvis det er a la dette (http://www.okosjokolade.no/nettbutikk/andre-ingredienser.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=16&category_id=6) du har fått tak i for det gir ganske god vaniljesmak når du varmebehandler det. er nok heller ingenting i veien for å bruke frøene fra en vaniljestang, det gir jo smaken og det er det som teller.
Blir alltid litt usikker når jeg ikke vet helt hvilke mål jeg skal bruke. men kjøpte vaniljepulver for kr 62 for 9 g - og føler ikke det er mer enn 1,5 ts - så blir litt dyre muffins? :O
Bestemamma
29-04-11, 20:35
Blir alltid litt usikker når jeg ikke vet helt hvilke mål jeg skal bruke. men kjøpte vaniljepulver for kr 62 for 9 g - og føler ikke det er mer enn 1,5 ts - så blir litt dyre muffins? :O
Kan garantere deg at du ikke skal bruke dette i muffinsene. Ta heller vanlige vaniljedråper.....:p
Kan garantere deg at du ikke skal bruke dette i muffinsene. Ta heller vanlige vaniljedråper.....:p
Hvor skal hun ikke bruke dette vaniljepulveret? Jeg bruker bare sånt pulver, vaniljedråper er kjemikalier. Riktignok er det noe billigere enn det hun har fått tak i. Bare bruk det om du vil, men ville prøvd med en halv teskje. prøv deg litt frem underveis heller.
Bestemamma
29-04-11, 21:49
Hvor skal hun ikke bruke dette vaniljepulveret? Jeg bruker bare sånt pulver, vaniljedråper er kjemikalier. Riktignok er det noe billigere enn det hun har fått tak i. Bare bruk det om du vil, men ville prøvd med en halv teskje. prøv deg litt frem underveis heller.
Jeg har laget vaniljesukker med sukker og vaniljestenger. Det skal lite til bare av dette i en vanlig dessertsammenheng, så hun må være ytterst forsiktig med dette pulveret.... Ville ha brukt et knapt kryddermål av dette konsentrerte pulveret til en diger porsjon om jeg var henne
Jeg bakte disse idag... men jeg ble litt skuffet :(
Syns lukta var kjempegod - så alle var i ekstase...:p... men for meg ble nøttesmaken for fremtredende.
Hva er det jeg har gjort galt da:confused: Brukte litt kakao i halve røra.
Hei. Hvis du malte mandlene selv,blir det oftere nøttesmak. Ordentlig mandelmel er bedre. MEN! JEG PRØVDE Å BYTTE UT MANDELMEL MED SOYAMEL I GÅR....ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ DET VAR EEEEENDA BEDRE. NYYYDELIGE OG FLOTTE Å SE PÅ OGSÅ. BØR TESTES. SPISTE 3 I GÅR KVELD...NED 200 GRAM I DAG...AT DET GÅR AN:)
Heia; jeg la ut dette på en annen tråd også, men siden denne handler om akkurat disse muffinsene så er det på sin plass å legge samme her:
Jeg bakte dobbel porsjon muffins i dag, men før jeg hadde i mandelmelet delte jeg røra i tre og hadde i kokosmel i en, kakao i en og mandelmel i den siste. Den med kakao var ikke spisende i det hele tatt; lukta godt men smakte plastikk. Den med kokos var god, men jeg tror jeg skal supplere med litt mandelmel neste gang da den falt litt sammen etter steking.
kornettina
30-04-11, 21:19
Kan man bruke finmalte mandler som man har malt selv?
Kan man bruke finmalte mandler som man har malt selv?
Kikk litt i tråden så finner du svar; noen har prøvd og har gitt sine tips.Jeg husker dessverre ikke hva det var :(
Hei. Hvis du malte mandlene selv,blir det oftere nøttesmak. Ordentlig mandelmel er bedre. MEN! JEG PRØVDE Å BYTTE UT MANDELMEL MED SOYAMEL I GÅR....ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ DET VAR EEEEENDA BEDRE. NYYYDELIGE OG FLOTTE Å SE PÅ OGSÅ. BØR TESTES. SPISTE 3 I GÅR KVELD...NED 200 GRAM I DAG...AT DET GÅR AN:)
Ja brukte kjøpt mandelmel. Dagen etter var de masse masse bedre - og jeg spiste litt mange:p opp 200 gram i dag - men spiste litt is også (lavkarbois) og totalt ble det nok for mye kh... I dag har jeg også spist is... slo meg no at fløten faktisk inneholder en del kh.
MEN jeg trekker tilbake alt om at de ikke var noe særlig... de var helt nydelige dagen derpå og idag ;) Så disse blir det garantert igjen... Noen som har regnet på karboinnhold?
mmm...
Disse skal prøves en dag:)
Ja brukte kjøpt mandelmel. Dagen etter var de masse masse bedre - og jeg spiste litt mange:p opp 200 gram i dag - men spiste litt is også (lavkarbois) og totalt ble det nok for mye kh... I dag har jeg også spist is... slo meg no at fløten faktisk inneholder en del kh.
MEN jeg trekker tilbake alt om at de ikke var noe særlig... de var helt nydelige dagen derpå og idag ;) Så disse blir det garantert igjen... Noen som har regnet på karboinnhold?
Jeg har ikke utregninga mi her,men mener jeg fikk 1,3 gram karbo pr.stykk. Jeg kan spise opptil tre på en dag i tillegg til annen mat uten å gå ut av ketose. Men jeg spiser det max to ganger i uka for å venne kroppen av med kaker o.l i uka. Jeg kan få litt vektstopp av de hvis jeg spiser mange. Men de er skikkelig gode,ja!
Om jeg f.eks hadde blandet i en god dose smeltet 70% mørk sjokolade, ville det blitt mer som sjokolademuffins da?
Noen som har prøvd?:P
Har laget muffins ikveld og de var gooooooode!! Hadde bare Splenda i. Og en halv vaniljestang. Men de hevet ikke noe særlig, kan noen bakeproffer svare meg på hvorfor? De datt helt sammen når jeg tok dem ut av ovnen.
En annen ting jeg lurer på er hva som er forskjellen på de forskjellige søtningsmidlene? Hvorfor står det feks både Sukrin OG Splenda i oppskriften her? Og hva gjør Natreen som ikke Splenda gjør? *nysgjerrig*
Jeg har baket disse "ned i vekt muffins", men disse er 100 ganger bedre!!
Her er oppskrift på Kryddermuffins:
3 egg piskes til eggedosis
125 g malte mandler
1 dl splenda
1 ts kanel
1 ts bakepulver
75 g smeltet smør has i til slutt.
Dette blir ca 10 muffins. Stekes på 175 g i 12 min :)http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif Og de er gode med pistasje-nøtter, valnøtter eller bringebær i :)http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif
Mye bedre smak og konsistens!
Jeg har baket disse "ned i vekt muffins", men disse er 100 ganger bedre!!
Her er oppskrift på Kryddermuffins:
3 egg piskes til eggedosis
125 g malte mandler
1 dl splenda
1 ts kanel
1 ts bakepulver
75 g smeltet smør has i til slutt.
Dette blir ca 10 muffins. Stekes på 175 g i 12 min :)http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif Og de er gode med pistasje-nøtter, valnøtter eller bringebær i :)http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif
Mye bedre smak og konsistens!
Jeg hadde i 1 ts kardemomme i tillegg, og du så gode :sikle:
Nå kan 17.mai bare komme!
Jeg hadde i 1 ts kardemomme i tillegg, og du så gode :sikle:
Nå kan 17.mai bare komme!
Så bra du likte dem! Jeg har prøvd SÅ mange oppskrifter på lavkarbomuffins, men disse er desidert di beste! Og ingridienser som man lett finner.
Ja, det er sant:)
Har ikke link, siden jeg fikk den av mamma, men har oppskriften her:
Blir 12 store eller 24 små muffins. Kan godt halvere oppskriften hvis du vil lage færre. Jeg har byttet ut noe sukrin med splenda, for da blir det ikke sånn "kald"-smak.
1 og en fjerdedel dl sukrin og noen ss splenda vispes porøst med 150 gram smør. OBS! IKKE smelt smøret først. Bare romtemperet i terninger.
6 egg vispes i den porøse massen
Tilsett 200 gram philadelphiaost, 1,5 ts vanilje (jeg brukte vaniljedråper)
3 ts bakepulver, en halv dl fiberhusk og 2 dl mandelmel.
Stekes ca 25 min på 200 grader. FØLG med på slutten. Hvis du liker de mykere, stek litt kortere, liker du hardere litt lenger. Jeg syntes 25 min er perfekt.
Kan også brukes som dessert med krem og bær på toppen, eller du kan fylle de med bær o.l. Kan fryses!
Bon apetit!
Isa
Kan noen skrive mer spesifikke målenheter for oppskriften?:P
Jeg har dyskalkuli(tallvansker etc) og er litt usikker på hvordan jeg skal måle opp denne oppskriften.
Har veldig lyst til å lage disse til min venninnes bursdagsfeiring om to uker!
Kan noen skrive mer spesifikke målenheter for oppskriften?:P
Jeg har dyskalkuli(tallvansker etc) og er litt usikker på hvordan jeg skal måle opp denne oppskriften.
Har veldig lyst til å lage disse til min venninnes bursdagsfeiring om to uker!
Jeg vet ikke helt om jeg skjønte hva du mente, spør igjen om det er noe mer jeg kan gjøre, men her er listen over ingredienser: :smile:
1,25 desiliter sukrin
2-3 spiseskjeer splenda
150 gram smør
6 egg
200 g philadelphia
1,5 teskje vaniljedråper
3 teskjeer bakepulver
0,5 desiliter fiberhusk
2 desiliter mandelmel.
når ble en halv dl fiberhusk til 1,5 dl? :p
disse så gode ut, men jeg har ikke sukrin... jaja, fri imorgen så får vel ta en tur innom helsekosten
når ble en halv dl fiberhusk til 1,5 dl? :p
disse så gode ut, men jeg har ikke sukrin... jaja, fri imorgen så får vel ta en tur innom helsekosten
Haha, fiberhusk har den egenskapen.. Takk for at du ga beskjed!
Jeg lagde disse i går kveld, og de ble utrolig gode! Tilogmed sambo likte dem :D
De er forresten end bedre dag to! :D
Takk skal du ha!
Det var slik du satt det opp, jeg mente x)
Da kan jeg også få skrevet den ned i en egen liten bok, om oppskriften blir godkjent, hehe.
Takk skal du ha!
Det var slik du satt det opp, jeg mente x)
Da kan jeg også få skrevet den ned i en egen liten bok, om oppskriften blir godkjent, hehe.
Bare hyggelig :stortsmil
Disse skal jeg selv bake i morgen for første gang. Blir spennende :smile:
Hvordan gikk det, supah?
De er jo så vanvittig gode disse :D
syns de ble heller merkelige jeg.. smakte ikke så mye. men de ble spisendes ihvertfall
Disse muffinsene var UTROLIG gode!! Har aldri prøvd å bake noe lavkarbo før, men disse var seriøst amazing. Hadde ca 20 g mørk sjokolade som jeg rev og strødde over dem. Hvor mange karbo er det i hver muffins, når jeg lager 22 små?? Kan ikke være så mye vel? :)
Hvordan gikk det, supah?
De er jo så vanvittig gode disse :D
Haha, jo ja.. Joda, de ble gode. Tror jeg.. :stortsmil Hele bakeprosjektet mitt gikk litt i vasken, da jeg skulle bare 3 forskjellige ting på samme tid. Når jeg var ferdig var jeg så sliten og kvalm av all smakingen at jeg ikke helt klarte å smake på. Hehe.
Smakte en senere neste kveld, men da hadde jeg drukket en del, :o så husker ikke heeelt. Men tror de var gode..
jannesnuppa
20-05-11, 20:17
Disse må prøves.Noen som vet karbo innhold?
Disse må prøves.Noen som vet karbo innhold?
19 i hele oppskriften, tror jeg.
syns de ble heller merkelige jeg.. smakte ikke så mye. men de ble spisendes ihvertfall
De kan fint deles i to og ha pålegg på.
litt for søte for akkurat det.. og jeg har ikke pålegg i hus da jeg ikke lager juksebrød :p
Neida, jeg har hatt makrell i tomat på mange ganger ;)
Men hvis du ikke har pålegg, så får du bare dytte nedpå og late som om det er verdens beste muffins.
Disse må prøves..må bare handle inn det jeg mangler:)
Noen som har regnet antall karber?
19 i hele oppskriften, tror jeg.
Oops...må ha sett forbi denne... bare overse mitt spm over:D hehe
kan jeg kanskje bruke kokos mel i steden for mandelmel siden jeg ikke har det?
kan jeg kanskje bruke kokos mel i steden for mandelmel siden jeg ikke har det?
Jeg har brukt kokos og de ble ikke så luftige som med mandelmel - men desto bedre på smak! Nå blander jeg mandelmel og kokos for å få begge gode smaker ;) Mener å huske jeg måtte ha i litt mer kokos for at de skulle bli bra. Prøv deg fram og nyt.
Jeg har brukt kokos og de ble ikke så luftige som med mandelmel - men desto bedre på smak! Nå blander jeg mandelmel og kokos for å få begge gode smaker ;) Mener å huske jeg måtte ha i litt mer kokos for at de skulle bli bra. Prøv deg fram og nyt.
TUUUSEN TAKK!!!:blomster:
Lagde disse med kavli naturell ost med 0 karber og da kom hele røra på 9,3 karb...
0,77 per muffins når jeg lagde 12... helt fantastisk!!!
Åhh! Desse høyrtes nydelige ut! :D
trønderjente29
12-07-11, 13:59
Ja, det er sant:)
Har ikke link, siden jeg fikk den av mamma, men har oppskriften her:
Blir 12 store eller 24 små muffins. Kan godt halvere oppskriften hvis du vil lage færre. Jeg har byttet ut noe sukrin med splenda, for da blir det ikke sånn "kald"-smak.
1 og en fjerdedel dl sukrin og noen ss splenda vispes porøst med 150 gram smør. OBS! IKKE smelt smøret først. Bare romtemperet i terninger.
6 egg vispes i den porøse massen
Tilsett 200 gram philadelphiaost, 1,5 ts vanilje (jeg brukte vaniljedråper)
3 ts bakepulver, en halv dl fiberhusk og 2 dl mandelmel.
Stekes ca 25 min på 200 grader. FØLG med på slutten. Hvis du liker de mykere, stek litt kortere, liker du hardere litt lenger. Jeg syntes 25 min er perfekt.
Kan også brukes som dessert med krem og bær på toppen, eller du kan fylle de med bær o.l. Kan fryses!
Bon apetit!
Isa
disse skal jeg bake i løpet av uka! (jeg som ikke går ned, men opp i vekt... verdt et forsøk, kanskje jeg går ned litt jeg òg.. :o )
trønderjente29
13-07-11, 17:34
har nettopp laget og spist disse muffinsene - guud så gode! perfekt for dager hvor man "må ha" noe søtt og godt! Tusen takk for oppskriften!:D
har nettopp laget og spist disse muffinsene - guud så gode! perfekt for dager hvor man "må ha" noe søtt og godt! Tusen takk for oppskriften!:D
Det var godt å lese nå som jeg satt å så på oppskriften og planla handling til disse så jeg kan lage i kveld eller imorgen :ja:
Tusen takk for en super oppskrift :) rett og slett super gode. Jeg byttet ut 1dl av mandelmelet med soyaprotein for å spare litt karber.... Og for at jeg synes soyaproteinet har så forferdelig tam smak, så jeg kan ikke BARE bruke det. Blandingen ble super, og toppet det hele med litt kardemomme..
mmmmm , hærlig :D
Fikk 21 stk små muffins, og med min røre ble det ca 1 karb pr muffins!;)
Må man bruke fiberhusk?
Ja det tror jeg i og med at det får røra til å svelle og bli tjukk nok.
Men kan hende det finnes andre tilsvarende produkter.. JohannesBrødKjerneMel kanskje?
Disse er bare SÅ gode!
Har bakt en hel kakeform som jeg skal spise i sommer :)
Tusen takk for en super oppskrift :) rett og slett super gode. Jeg byttet ut 1dl av mandelmelet med soyaprotein for å spare litt karber.... Og for at jeg synes soyaproteinet har så forferdelig tam smak, så jeg kan ikke BARE bruke det. Blandingen ble super, og toppet det hele med litt kardemomme..
mmmmm , hærlig :D
Fikk 21 stk små muffins, og med min røre ble det ca 1 karb pr muffins!;)
Hvis du bruker atco mandelmel og kavli naturell smøreost istedet for philadelphiaost så blir det 0,77 karber per muffin når du lager bare 12
Atco mandelmel har bare 3,7 karber pr 100 gram og kavli smøreost har 0:D
Nå står mine i ovnen.. syns ikke røren smakte så altfor godt, så er spent på det endelige resultatet... Jeg er jo egentlig en skikkelig sukkerholiker :p
har smakt på en avkjølt vaniljemuffins.. helt ok smak.. kunne stekt de 5 min lenger, for de var litt svampete inni... men altså... savner vanlig sukker altså....
nå venter jeg på sjokomuffinsen som skal bli kald... så får vi se om det blir en bedre variant
Stjernelill
20-07-11, 16:59
Må testes en dag, må jo være ypperlig å ha i fryseren! :)
har smakt på en avkjølt vaniljemuffins.. helt ok smak.. kunne stekt de 5 min lenger, for de var litt svampete inni... men altså... savner vanlig sukker altså....
nå venter jeg på sjokomuffinsen som skal bli kald... så får vi se om det blir en bedre variant
manglet vanlig sukker de også :P
Bakte disse nå i kveld, og de var supergode!!:D
stjernedryss
21-07-11, 20:53
Bakte disse i går, knallgode! Vanskelig å bare spise en :)
Disse skal jeg prøve. Bra som lunsjmåltid?
ahh har bakt to ladninger allerede og alle er nå spist opp :=) jeg har ladg en digg topping som er super. er så lite karber per porsjon at jeg tillater meg den :=) 150 g philadelfia, 75g smør og litt søtningstoff. jeg har hermaseta, aner ikke om det er bra eller ikke, merker ingenting på vekta i allefall :=)
åååhåhå, de står i ovnen!!! :ja:
Chamomilla
03-01-12, 21:43
Disse må testes - om p-osten som har gått ut på dato er brukbar.. Så blir det kanskje i morgen.
Har mandelmel fra skoldede mandler fra funksjonellmat. Kanskje teste med forskjellige typer mandler.. Har også ferdigmalte mandler og "grovt" mandelmel som jeg synes blir for, eh hardt..
Noen som har erfaring? Jeg haar lest hele tråden :p
Tenker jeg tester varianten tidlig i tråden med sukrin og stevia. Har brukt den kombien i det siste og synes det funker bra i forhold til å fjerne kaldsmaken av sukrin. Og så er jo stevia naturlig i motsetning til splenda og natreen vel? Om man er opptatt av det da.
Jeg har bare prøvd kokosmel og det funker fin-fint ;)
pappaegøyen
05-01-12, 13:58
Disse bakte jeg i går , hadde ikke noe av ingridiensene så tok meg en hadle runde . HALLO det var dyrt det . men men no er det kommet i hus . å kresne meg så likte jeg di . spiste 5 i går ,å i dag har jeg spist 4 :) grådig god til kaffen . lett frokost å mellom måltid på jobb :) glad jeg fant denne siden .
Tenker jeg tester varianten tidlig i tråden med sukrin og stevia. Har brukt den kombien i det siste og synes det funker bra i forhold til å fjerne kaldsmaken av sukrin. Og så er jo stevia naturlig i motsetning til splenda og natreen vel? Om man er opptatt av det da.
Har du noe mål å gi meg? Har begynt å prøve ut Stevia - men syns det er litt vanskelig å finne mengden avogtil! :o
....mmm...disse skal jeg prøve så fort jeg får en philadelfia innom dørene igjen. Hvordan kan man lage en god ostekrem for å ha opp?
pappaegøyen
24-01-12, 10:38
jeg gikk ikke ned på disse , tror jeg spiser for mange av di med krem til ,gud så mammenan :)
Jeg har baket disse "ned i vekt muffins", men disse er 100 ganger bedre!!
Her er oppskrift på Kryddermuffins:
3 egg piskes til eggedosis
125 g malte mandler
1 dl splenda
1 ts kanel
1 ts bakepulver
75 g smeltet smør has i til slutt.
Dette blir ca 10 muffins. Stekes på 175 g i 12 min :)http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif Og de er gode med pistasje-nøtter, valnøtter eller bringebær i :)http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif
Mye bedre smak og konsistens!
Har akkurat laget disse og det lukter nyydelig i hele huset :p
Hele familien synes de var utrolig gode og så var de så raske å lage.
Lagde de i små former (ble ca18stk) - men tror jeg skal prøve i store neste gang.
Bør prøves:)
Prøvde meg også på disse i går. Brukte halvparten glutenmel og haøvparten mandelmel, og Kavli smøreost, og Natreen istedet for Splenda. Røra smakte pføy, så jeg var sabla skeptisk til hele prosjektet.. Men så etter 10 min i ovnen begynte en deilig nybakt-lukt å bre seg i huset og etter enda 10 min til var mine klare for avkjøling.. Spenningen var til å ta og føle på når jeg satte tenna i herligheten, men jeg ble faktisk positivt overraska! Smakte ganske så godt i grunn, ikke helt fantstisk, men gode nok. Skal prøve meg frem med andre tilsetninger som fks smeltet sjokolade, urter etc, og vurderer også å prøve i en ringform. Fungerer sikkert bra som "sukkerbrød" (Sukrinbrød?:D)
Takk for fin oppskrift iallefall, og de var faktisk enda bedre etter ei natt i kjøleskap.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.