View Full Version : Noen som har forsøkt sellerirot i moussaka/lasagne?
Og OM noen har testet, blir det veldig sellerirotsmak?
Ser for meg å skjære tynne sellerirotskiver, event trekke dem litt først for å få de skikkelig myke for så å legge dem lagvis. Eller noe slikt :p
Og OM noen har testet, blir det veldig sellerirotsmak?
Ser for meg å skjære tynne sellerirotskiver, event trekke dem litt først for å få de skikkelig myke for så å legge dem lagvis. Eller noe slikt :p
Til moussaka vil eg anbefale å bruke aubergine, kjempegodt! Dessuten er det jo det grekerane brukar opprinneleg, poteter er jo den norske varianter, ikkje så godt i det heile tatt! Viss du vil ha ein oppskrift, kan eg poste den her inne?:)
Hva smaker egentlig aubergine??
Hva smaker egentlig aubergine??
Ganske lite, det tek vel gjerne smaken frå det du lagar den saman med, kvitløk etc. Er ikkje så veldig glad i konsistensen på aubergine sjølv, så eg brukar det ikkje så mykje.
Modern har små sellerirot- biter i lasagne, ikke som plater, liksom, og det er utrolig godt!:sikle:
Til moussaka vil eg anbefale å bruke aubergine, kjempegodt! Dessuten er det jo det grekerane brukar opprinneleg, poteter er jo den norske varianter, ikkje så godt i det heile tatt! Viss du vil ha ein oppskrift, kan eg poste den her inne?:)
Jeg synes også aubergine er knallgodt i moussaka!
Men, jeg har ikke helt fått sambo til å like det enda, var derfor jeg funderte på å prøve med sellerirot :)
Har en liten plan om å snike inn litt aubergine sånn litt om litt, ser ikke bort fra at han liker det, at han bare ikke helt vet det enda :p
Er forøvrig konsistensen og ikke smaken som er problemet....
Må gjerne poste oppskrifta! :D
Da skal jeg sannelig prøve, Kitt, kommer tilbake med rapport når sambo har smakt :p
Er forøvrig konsistensen og ikke smaken som er problemet....
Nettopp, det eg også meiner. Eg et det jo, det smakar jo greit, men konsistensen altså, den er ikkje heilt mi greie.
Nettopp, det eg også meiner. Eg et det jo, det smakar jo greit, men konsistensen altså, den er ikkje heilt mi greie.
Er enkelte ting som bare skjærer seg helt.... jeg klarer virkelig ikke konsistensen på rosiner jeg....
Kan ikke tenke meg noe mer ekkelt enn å tygge rosiner... *grøøøøss*
sambo takler ikke konsistensen på sopp... hehe
<insert_scary_name_here>
23-03-11, 13:55
Har ikke prøvd sellerirot i lasagne, men hvis det du er ute etter er lasagneplater kan jeg virkelig anbefale squash. Skjær med ostehøvel, legg på tørkepapir og dryss salt over. Det gjør jeg gjerne noen timer i forveien, så får jeg ut mye vann. Tørker av dem med tørkepapir flere ganger. Da får jeg også vekk endel av saltet, du skal ikke stryke med når du spiser maten ü
Har ikke prøvd sellerirot i lasagne, men hvis det du er ute etter er lasagneplater kan jeg virkelig anbefale squash. Skjær med ostehøvel, legg på tørkepapir og dryss salt over. Det gjør jeg gjerne noen timer i forveien, så får jeg ut mye vann. Tørker av dem med tørkepapir flere ganger. Da får jeg også vekk endel av saltet, du skal ikke stryke med når du spiser maten ü
Det var eit godt tips, thanks!:)
<insert_scary_name_here>
23-03-11, 14:29
Det var eit godt tips, thanks!:)
Start med squash'n nederst, det blir best er min erfaring. Foretrekker en oppskrift uten ostesaus, men hvor jeg heller litt fløte oppå etter å ha lagt squash og saus lagvis. Snaddermat, og veldig god dagen derpå!
Har ikke prøvd sellerirot i lasagne, men hvis det du er ute etter er lasagneplater kan jeg virkelig anbefale squash. Skjær med ostehøvel, legg på tørkepapir og dryss salt over. Det gjør jeg gjerne noen timer i forveien, så får jeg ut mye vann. Tørker av dem med tørkepapir flere ganger. Da får jeg også vekk endel av saltet, du skal ikke stryke med når du spiser maten ü
Har lagd med squash, den måtte jeg spise selv ;)
Er så fornøyd med at han klarte å kutte ut både potet, pasta, brødskive og brunost så jobben med å lage noe godt av det han liker får jeg foreløbig bare ta :p (så snikinnfører jeg litt skumle ting etterhvert :cool: )
Skal lage i dag! Og jeg tror det blir knall! Det ER faktisk utrolig lite sellerismak på rota i forhold til stengene. Fløtesellerirot gratinert med ost er i allefall knallgodt! Og de som testet spurte hva slags poteter jeg hadde brukt siden disse "potetene" smakte så mye bedre enn vanlige poteter. :lol:
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.