View Full Version : Skåldede mandler


|Ingrrid
24-03-11, 18:57
Jeg skal lage en ostekake med bunn av skåldede mandler som jeg fikk tips om her inne, men jeg har vært i tre butikker + helsekost, og ingen har hatt det. Kan jeg bruke vanlige mandler? Vil det bli noen smaksforskjell, eller er det kun utseende?

Takk for hjelp :)

Gerd
24-03-11, 19:22
Mandler skålder du selv ved å ha de i kokende vann til skallet slipper ( 1 lite minutt eller så )
Og så la de lufttørke, eller tørke de på svak varme i stekeovnen.

:)

Nerthus
24-03-11, 20:27
Nå er det lenge siden jeg skåldet mandler sist - men når de har ligget lenge nok i det varme vannet - ha de over i et rent kjøkkenhåndkle og gni de så skallet kommer av :)

Ellers som Gerd sier ;)

Gerd
24-03-11, 20:28
Nå er det lenge siden jeg skåldet mandler sist - men når de har ligget lenge nok i det varme vannet - ha de over i et rent kjøkkenhåndkle og gni de så skallet kommer av :)



Jepp, det er ganske viktig :D