View Full Version : Løk


Jabba
26-03-11, 10:54
Fant dette på nettet:

"Karbohydrater i løk lagres ikke i form av stivelse slik som hos poteter, men i form av fruktan som spaltes først i tykktarmen, og gir derfor ikke noen økning i blodsukkeret.
Forsker Ingunn Vågen ved Bioforsk Øst Landvik er leder for forskningsprosjektet «Karbohydrater og polyfenoler i løk». Prosjektet er et samarbeid mellom Larvik Løk, Dybesland gård, ScandTech Pharma AS, Universitetet i Agder, Matforsk, Universitetet i Oslo og Sveriges lantbruksuniversitet. "

Betyr dette at løk ikke er så "farlig" ? Har alltid hørt at løk inneholder en del karber og at man må være litt forsiktig....

Gerd
26-03-11, 11:08
Litt løk brukes :ja: har 5,7 karber pr. 100 Og man bruker ikke så masse om gangen :) Karbene skal telles med :)

Changes
26-03-11, 11:26
Kvifor skal karbohydrater frå løk reknast med, om det fyst splittast i tykktarmen, og ikkje auker blodsukkeret?

I følge forsker Ingunn Vågen trengs det absolutt ikkje reknast med.

Kan Gerd forklare nærmare kvifor karbohydrater frå løk skal reknast med?

Change

nellie
26-03-11, 12:09
Kvifor skal karbohydrater frå løk reknast med, om det fyst splittast i tykktarmen, og ikkje auker blodsukkeret?

I følge forsker Ingunn Vågen trengs det absolutt ikkje reknast med.

Kan Gerd forklare nærmare kvifor karbohydrater frå løk skal reknast med?

Change

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28649

Litt ned på siden i denne tråden finner du svar på det!:)

Kitt
26-03-11, 12:09
Dette har vært diskutert før! I denne tråden! (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28649)

Kitt
26-03-11, 12:10
Jamen har vi like god hukommelse, Nellie!:)

nellie
26-03-11, 12:13
Hehe, ja, jeg mintes at det hadde blitt diskutert før:)