Jaja, så var den billig og et fint stykke kjøtt - men jeg finner kun Viestads oppskrift på 4 kg som skal i ovnen i 3-4 timer... så jeg er litt desperat etter hvordan jeg skal tilberede denne? Bare skjære ruter i svoren, krydre med salt og pepper og la den stå i ovnen til done?
Temperatur og tid hadde vært fint om noen vet... eller kanskje vet noen kjernetemperaturen svinebogen skal ha - har termometer :D
Skal ikke serveres før "sjefen" kommer fra jobb i 17-tiden så jeg har god tid - langsteker gjerne ;)
Tilbehør blir grønnsaker og ertestuing og muligens brunsaus... (ja faktisk ertestuing! ;))
Står det ikke noe på pakken?
Tenker 125 grader, en time pr kg til kjernetemp på 70 grader. Pakkes så i folie og la hvile i ca 30 min mens du ordner ferdig det andre!
Står det ikke noe på pakken?
Tenker 125 grader, en time pr kg til kjernetemp på 70 grader. Pakkes så i folie og la hvile i ca 30 min mens du ordner ferdig det andre!
Du e en knupp! Nei sto ingenting... vanligvis gjør det jo det :) Da beregner jeg en times tid - siden den er under 1 kilo. :)
Ser du har fått god hjelp, men legger ved denne (http://www.matprat.no/nyttig-a-vite/steke-og-koketips/svinekjott/) som jeg konsulterer stadig vekk i forhold til kjernetemperaturer for forskjellige typer kjøtt (se høyre marg) :) Her i huset pleier vi ofte langsteke på lavere temperatur enn de anbefaler, men det kommer jo litt an på hva og når vi vil spise :)
Ser du har fått god hjelp, men legger ved denne (http://www.matprat.no/nyttig-a-vite/steke-og-koketips/svinekjott/) som jeg konsulterer stadig vekk i forhold til kjernetemperaturer for forskjellige typer kjøtt (se høyre marg) :) Her i huset pleier vi ofte langsteke på lavere temperatur enn de anbefaler, men det kommer jo litt an på hva og når vi vil spise :)
Takk! Er vanligvis flink til å google, men svinebog var ikke den med mest treff ;) Da blir det i ovnen til tempen er riktig :)
Hei:)
Når jeg steker svinebog, ruter jeg svoren og steker den på 150 grader, men i den gamle oppskriftboka står det 175 grader en time, pluss en halv time pr kg, og da blir den god! det beste jeg vet! du har litt vann i langpanna, og når steka er ferdig, heller du stekeskyen oppi en kjele, og koker ned litt, så har du i fløte.:sikle: Den blir så god!
Lykke til!:)
Hei:)
Når jeg steker svinebog, ruter jeg svoren og steker den på 150 grader, men i den gamle oppskriftboka står det 175 grader en time, pluss en halv time pr kg, og da blir den god! det beste jeg vet! du har litt vann i langpanna, og når steka er ferdig, heller du stekeskyen oppi en kjele, og koker ned litt, så har du i fløte.:sikle: Den blir så god!
Lykke til!:)
Jeg var skeptisk i utgangspunktet, men stekte den kun krydret med salt og pepper i panne med vann på 150 grader til 70grader kjernetemp. Skrudde opp litt på slutten for å få svoren litt bedre. Den var pakket inn i nett, så litt vanskelig å rute svoren, men sambo spiser grisehud i alle varianter hehe - så det gikk bra ;)