arnakristin
30-03-11, 12:28
Kostrådene. Hva er det med rødt kjøtt? (http://www.aftenposten.no/fakta/innsikt/article4075651.ece)
Vel halvparten av oss spiser for mye rødt kjøtt. Forskerne er enige om at vi bør spise mindre, men er ikke sikre på hvorfor.
Kostrådene. Hva er det med rødt kjøtt? (http://www.aftenposten.no/fakta/innsikt/article4075651.ece)
Vel halvparten av oss spiser for mye rødt kjøtt. Forskerne er enige om at vi bør spise mindre, men er ikke sikre på hvorfor.
Hm - det er vel best å gjøre som forskerne sier selv om de ikke har noe argument for påstandene sine? Eller? ;) For forskerne VET jo bedre enn vi? Gjør de ikke? ;) *ler*
Savagedlight
31-03-11, 16:21
Oi. Jeg syns at dette blogg-innlegget (http://paljabekk.blogspot.com/2011/03/hva-er-egentlig-problemet-med-rdt-kjtt.html), lenket i kommentarfeltet til artikkelen, er veldig opplysende.
Hvis du ikke er så voldsomt interesert i å lese så mye, så hopp ned til "tilføyninger" (nesten helt nederst) for å se noen interesante ting, f.eks:
"Mellom 1963 og 1998 gikk forbruket av rødt kjøtt ned hele 25% i Storbritannia, mens forekomsten av tykk- og endetarmskreft økte med 64%."
"I den nylig publiserte og enorme randomiserte kontrollerte studien, Womens Health Initiative, spiste gruppen som skulle følge et sunt kosthold langt mindre rødt kjøtt enn kontrollgruppen. Likevel var det ingen forskjell i kreftforekomst etter 8 år."