View Full Version : Aftenposte 29/3-11: Kostrådene. Hva er det med rødt kjøtt?


arnakristin
30-03-11, 12:28
Kostrådene. Hva er det med rødt kjøtt? (http://www.aftenposten.no/fakta/innsikt/article4075651.ece)

Vel halvparten av oss spiser for mye rødt kjøtt. Forskerne er enige om at vi bør spise mindre, men er ikke sikre på hvorfor.

Nerthus
30-03-11, 13:52
Kostrådene. Hva er det med rødt kjøtt? (http://www.aftenposten.no/fakta/innsikt/article4075651.ece)

Vel halvparten av oss spiser for mye rødt kjøtt. Forskerne er enige om at vi bør spise mindre, men er ikke sikre på hvorfor.


Hm - det er vel best å gjøre som forskerne sier selv om de ikke har noe argument for påstandene sine? Eller? ;) For forskerne VET jo bedre enn vi? Gjør de ikke? ;) *ler*

Savagedlight
31-03-11, 16:21
Oi. Jeg syns at dette blogg-innlegget (http://paljabekk.blogspot.com/2011/03/hva-er-egentlig-problemet-med-rdt-kjtt.html), lenket i kommentarfeltet til artikkelen, er veldig opplysende.

Hvis du ikke er så voldsomt interesert i å lese så mye, så hopp ned til "tilføyninger" (nesten helt nederst) for å se noen interesante ting, f.eks:
"Mellom 1963 og 1998 gikk forbruket av rødt kjøtt ned hele 25% i Storbritannia, mens forekomsten av tykk- og endetarmskreft økte med 64%."
"I den nylig publiserte og enorme randomiserte kontrollerte studien, Womens Health Initiative, spiste gruppen som skulle følge et sunt kosthold langt mindre rødt kjøtt enn kontrollgruppen. Likevel var det ingen forskjell i kreftforekomst etter 8 år."