View Full Version : Soyamel


Engledans
09-04-11, 20:18
Mannen min har kjøpt soyamel til meg, jeg har aldri vært borti det før, jeg har leita litt i oppskriftstrådene, men ikke funnet soyamel oppskrifter, noen som har linker til gode oppskrifter?

Engledans
11-04-11, 20:38
Ingen?

Gerd
11-04-11, 20:41
Jeg flytta tråden til spørsmål om matvarer og oppskrifter, kanskje du får svar da :)

Har ikke kjennskap til soyamel. Men kan ikke tenke annet at de kan brukes til det man bruker soyaprotei og bakemix til :ja:

Googlesøk oppe til venstre her på soyamel, så finner du nok noen tråder :)

Engledans
11-04-11, 20:45
Takk for at du flyttet tråden. Jeg googlet før jeg la inn tråden,men ble ikke så mye klokere, prøvde og den søkesaken her på forumet.

knh
18-04-11, 11:55
Her er en oppskrift med sojamel

Frokostlappene mine har jeg laget med utgangspunkt i sprø pizzabunn oppskrift som jeg har funnet her inne på forumet:

2 egg
1ss fløte
1/2ts bakepulver
1/2cup ( 1cup=2.25dl) revet ost
litt salt
1ss olje
2ss bakemiks( her brukte jeg 15g sojamjøl og en liten ss fiberhusk)

Rør sammen, spre ut på bakepapir og stek i ca 10min på 225g, eller til bunnen blir sprø og brun.

Jeg fant den i tråden sprø pizzabunn, og synes den er veldig enkelt og grei. Har laget pizza med den noen ganger, og ellers er den veldig grei som frokostlapper :) Denne røra er ganske liten, så det er greit å doble den for å få nok til ca en langpanne :) Pleier å justere litt med det jeg har, f.eks en dæsj creme fraishe, eller litt kremost... kanskje noen linfrø eller sesamfrø innimellom... Er egentlig bare fantasien som setter grenser :) Men jeg synes kombinasjonen sojamel/fiberhusk gjør seg bra i bakst :) Jeg har forresten brukt spielberger sojamel (kun 3g kh per 100 g).

Engledans
18-04-11, 12:14
Her er en oppskrift med sojamel



Jeg fant den i tråden sprø pizzabunn, og synes den er veldig enkelt og grei. Har laget pizza med den noen ganger, og ellers er den veldig grei som frokostlapper :) Denne røra er ganske liten, så det er greit å doble den for å få nok til ca en langpanne :) Pleier å justere litt med det jeg har, f.eks en dæsj creme fraishe, eller litt kremost... kanskje noen linfrø eller sesamfrø innimellom... Er egentlig bare fantasien som setter grenser :) Men jeg synes kombinasjonen sojamel/fiberhusk gjør seg bra i bakst :) Jeg har forresten brukt spielberger sojamel (kun 3g kh per 100 g).

Takk:)