Julie
10-04-11, 16:32
Hei alle kunnskapsrike folk :D
Hadde noen spørsmål angående noe som jeg har lurt på en liten stund.
Jeg har, gjennom mine måneder på lavkarbo, prøvd forskjellige sjokolader uten sukker. Blant annet har det blitt Cleotta 72% mørk sjokolade, Cloetta melkesjokolade, Atkins Decadence, Atkins Chocolate Hazelnut, Sjokoladeprinsen og Cavalier mørk sjokolade.
Nå kan jeg ikke huske hvordan jeg har reagert på alle disse, da noen rett og slett ikke falt i smak, men blant annet har jeg funnet ut at jeg blir veldig oppblåst/"øm" i magen - samt at jeg stikker på flere dobesøk i løpet av kvelden - når jeg spiser Cloetta-sjokoladene. Derimot kan jeg spise oppimot tre-fire Atkins barer (kanskje mer? Har aldri spist mer enn fire på én dag, og den ene gangen jeg gjorde det var det fordi jeg hadde syklet i halvannen time, og sårt trengte energi) uten å merke noe!
Noen som har noen tanker om hva dette kan skyldes? Jeg mener, jeg vet jo at disse sjokoladene er søtet med ulike ting (maltitol, maltitolsyrup, sucralose, xylitol - tyggegummi - m.m), men jeg kan for eksempel ikke spise mer enn et par sukkerfrie karamelldrops (som jeg kjøpte på helsekosten for en stund siden) uten å få helt syyykt vondt i magen!
Og en annen ting (dette var i utgangspunktet hovedspørsmålet mitt): når man får vondt i magen av én type bar/sjokolade, men ikke en annen, hvordan tar kroppen da i bruk det som er i dem? Jeg, for eksempel, som tåler Atkins-barene, men ikke Cloetta-sjokoladene (noe særlig); er det mer sannsynlig at jeg stopper opp i vekt av den ene eller den andre? Og isåfall, hvorfor? Er det kanskje slik at kroppen min tolker de sukkeralkohol-karbene i Atkins-barene som "ordentlige" karber? Jeg levde jo for eksempel høykarbo i jula, og har funnet ut at jeg tåler "vanlige" karber bedre enn sukkeralkoholer i f.eks Cloetta-sjokolade og sukkerfritt godteri. F.eks. blir jeg litt små-oppblåst i magen av "vanlige" karber, men får på langt nær like vondt i magen som jeg får av å spise de sukkerfrie karamelldropsene!
Ble veldig mange spørsmål her nå, men jeg har bare aldri sett at dette har blitt diskutert i så stor grad rundt på forumet, så jeg tenkte jeg kunne lufte noen spørsmål angående dette. ;)
Hadde noen spørsmål angående noe som jeg har lurt på en liten stund.
Jeg har, gjennom mine måneder på lavkarbo, prøvd forskjellige sjokolader uten sukker. Blant annet har det blitt Cleotta 72% mørk sjokolade, Cloetta melkesjokolade, Atkins Decadence, Atkins Chocolate Hazelnut, Sjokoladeprinsen og Cavalier mørk sjokolade.
Nå kan jeg ikke huske hvordan jeg har reagert på alle disse, da noen rett og slett ikke falt i smak, men blant annet har jeg funnet ut at jeg blir veldig oppblåst/"øm" i magen - samt at jeg stikker på flere dobesøk i løpet av kvelden - når jeg spiser Cloetta-sjokoladene. Derimot kan jeg spise oppimot tre-fire Atkins barer (kanskje mer? Har aldri spist mer enn fire på én dag, og den ene gangen jeg gjorde det var det fordi jeg hadde syklet i halvannen time, og sårt trengte energi) uten å merke noe!
Noen som har noen tanker om hva dette kan skyldes? Jeg mener, jeg vet jo at disse sjokoladene er søtet med ulike ting (maltitol, maltitolsyrup, sucralose, xylitol - tyggegummi - m.m), men jeg kan for eksempel ikke spise mer enn et par sukkerfrie karamelldrops (som jeg kjøpte på helsekosten for en stund siden) uten å få helt syyykt vondt i magen!
Og en annen ting (dette var i utgangspunktet hovedspørsmålet mitt): når man får vondt i magen av én type bar/sjokolade, men ikke en annen, hvordan tar kroppen da i bruk det som er i dem? Jeg, for eksempel, som tåler Atkins-barene, men ikke Cloetta-sjokoladene (noe særlig); er det mer sannsynlig at jeg stopper opp i vekt av den ene eller den andre? Og isåfall, hvorfor? Er det kanskje slik at kroppen min tolker de sukkeralkohol-karbene i Atkins-barene som "ordentlige" karber? Jeg levde jo for eksempel høykarbo i jula, og har funnet ut at jeg tåler "vanlige" karber bedre enn sukkeralkoholer i f.eks Cloetta-sjokolade og sukkerfritt godteri. F.eks. blir jeg litt små-oppblåst i magen av "vanlige" karber, men får på langt nær like vondt i magen som jeg får av å spise de sukkerfrie karamelldropsene!
Ble veldig mange spørsmål her nå, men jeg har bare aldri sett at dette har blitt diskutert i så stor grad rundt på forumet, så jeg tenkte jeg kunne lufte noen spørsmål angående dette. ;)