View Full Version : Hvordan lage mandelmel?
Det er umulig å få tak i mandelmel i Stavanger. Utsolgt fra leverandør og jeg er desperat. Det er jo så mange oppskrifter med mandelmel, og jeg har jo satt av påsken til å eksperimentere og kose meg. :)
Kan man lage mandelmel? På helsekosten sa hun at hun forestilte seg at man måtte skolde mandlene for så å la dem ligge og tørke på benken i noen døgn før man malte dem, og så igjen la dem tørke på bakepapir på benken, snu og vende og holde på noen dager.
Noen med erfaring? Er det så komplisert?
Jeg kjører dem bare lenge i mixeren på høy hastighet. Man kan sikkert skolde dem, men det gidder jeg ikke ;)
Fungerer det da likt som kjøpt mandelmel?
Og det blir ikke for fuktigt til baking altså?
Jeg har aldri sumla meg til å få kjøpt mandelmel, så det vet jeg ikke. Men jeg har brukt malte mandler i en del oppskrifter der det skulle ha vært mandelmel, det har gått fint.
det funker også å tørke massa litt i stekovnen etter man har malt de, da blir det mere likt kjøpt mandelmel.
Jeg kjøpte en manuell mandelkvern på Claes Ohlson til 140 kroner. Maler med skall og alt og det fungerer kjempefint til baking. Oppbevarer det i en boks i kjøleskapet og selv om det er mye fett i det så ble det ikke harsk på 3 måneder i hvert fall.
Hør med Manne du, hun er flink på å lage det.
det funker også å tørke massa litt i stekovnen etter man har malt de, da blir det mere likt kjøpt mandelmel.
Hvor mange grader og hvor lenge?
Jeg kjøpte en manuell mandelkvern på Claes Ohlson til 140 kroner. Maler med skall og alt og det fungerer kjempefint til baking. Oppbevarer det i en boks i kjøleskapet og selv om det er mye fett i det så ble det ikke harsk på 3 måneder i hvert fall.
Jeg vet Tupperware hadde en sånn liten kvern som malte det kjempefint. Tror muligens jeg må bestille en slik om jeg ikke får somlet med til Clas Ohloson. Hørtes veldig greit ut.
Regner med at jeg kan bruke blenderen i mellomtiden. :)
jeg brukte 80 grader i ca 3 timer, med varmluft. Men lot det også stå inne i ovnen etter jeg hadde slått den av, men det trenger du ikke å gjøre.
jeg brukte 80 grader i ca 3 timer, med varmluft. Men lot det også stå inne i ovnen etter jeg hadde slått den av, men det trenger du ikke å gjøre.
Flott, det er jo en fin ting å gjøre med det samme jeg står opp i morgen tidlig. Det skal jeg jammen prøve. :-)
Flott, det er jo en fin ting å gjøre med det samme jeg står opp i morgen tidlig. Det skal jeg jammen prøve. :-)
Jeg syns det fungerte veldig bra, hvor lenge det bør stå inne kan nok variere fra ovn til ovn, så er greit å holde litt øye med det.
Jeg har lagd mandelmel hjemme nå, men hvordan oppbevarer jeg det? Jeg har lagt det i en tett boks, men noen nevnte at det skulle stå i kjøleskapet, stemmer det? Tviler på at jeg har plass til det. Hvor lenge holder det seg bra?
Jeg har lagd mandelmel hjemme nå, men hvordan oppbevarer jeg det? Jeg har lagt det i en tett boks, men noen nevnte at det skulle stå i kjøleskapet, stemmer det? Tviler på at jeg har plass til det. Hvor lenge holder det seg bra?
Hjemmelaget mandelmel bør oppbevares i kjøleskap p.g.a. fett innholdet. Det blir harskt om du har det rett i kjøkkenskapet. Sett det i kjøleskapet du, sliter du med plassen, ha det i en brødpose og knyt igjen da får du jo presset det inn de fleste plasser, men vil anbefale deg å ha det i en tett boks. Ha det i en som ikke er så høy, men lang og flat, så er den enkel å plassere:D eller ha det i en beholder som passer til en av hyllene i døra:D
Jeg var på helsekost for å kjøpe mandelmel. Da sa hun at det mandel-melet er avfettet (og fjernet skall) Men er det nødvendig? Er vi ikke bare glad for fett? Men da er det kanskje like greit å lage det selv? Men blir ikke melet veldig dyrt? Mandler er dyrt:o
Hvis man lager mandelmelk og tørker det som blir igjen, så blir det et mel av det som jeg innbiller meg er ganske fettredusert og dermed holder seg godt. Jeg hadde i alle fall en boks med dette i skapet et par måneder minst, uten at det ble harskt :)
mandelmel du lager selv av male mandeler har ikke helt de samme egenskapene som det du kjøper. I de fleste oppskrifter må du bruke mer av det melet du lager selv.
Mandelmel er dyrt å kjøpe, men drøyt i bruk:)
mandelmel du lager selv av male mandeler har ikke helt de samme egenskapene som det du kjøper. I de fleste oppskrifter må du bruke mer av det melet du lager selv.
Mandelmel er dyrt å kjøpe, men drøyt i bruk:)
Takk :) Ja de hadde det ikke inne før neste uke - så må nok bare vente... desverre...
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.