View Full Version : MÅ man telle karber og veie maten?


dakota
01-05-11, 22:46
Jeg vet jo at man ikke MÅ noen ting, det velger man jo selv. Men jeg bare lurer på om det er nødvendig for å få i seg riktige mengder når man vil ned i vekt, eller er det nok at man kutter ut brød, pasta osv og spiser det som anbefales? (Muligens litt teit formulering, men jeg håper dere forstår hva jeg spør om...) :o

Jeg har nå spist lavkarbo i 4 uker og føler på de positive effektene av det heldigvis. Men jeg spiser bare på "følelsen", altså har jeg ikke regnet ut antall karber jeg har fått i meg. Har spist balanserte måltid med kjøtt, grønt og meieriprodukter. Er dette nok når jeg ønsker å gå ned i vekt? Har jo også kjøpt meg Lutz-boken og satt meg inn i matvaretabellene her inne. Kan jeg bare fortsette slik jeg har begynt eller bør jeg gå enda mer inn i dette med feks å veie maten og regne karber?

arnakristin
01-05-11, 23:01
Hei,
Som du sier man må ingenting…
Men… hvordan vet du at du spiser balansert når du ikke vet hvor mye du spiser av de ulike matvarene/ingrediensene? Lavkarbo handler ikke bare om å kutte ned på kh.
Jeg har et godt øyemål men valgte likevel å veie alt i begynnelsen og noterte ned hva som var min normal posjoner av ulike matvarer/ingredienser. For meg ble det en viktig faktor for en grundig innsikt i lavkarbo og sammensetningen av kostholdet.

Nerthus
01-05-11, 23:21
Arnakristin kommer med et viktig poeng - så får du finne ut om du skal fortsette og nyte maten uten å telle en stund til - eller om du skal bruke feks www.diett.no (http://www.diett.no) for å se an hvordan du ligger på fordelingen av næringsstoffene :)

Jeg spiste generelt som du i 6 mnd før jeg begynte og sette meg inn i mer detaljer. Jeg mistet ikke et gram heller da på den perioden - men ble kvitt 95% av chronssymptomene mine;) For min del måtte jeg ned i kalorier bla ved og spise spisdegslank-ferdigmat for å oppnå vekttap - jeg opprettholdt dette noe i tiden etter ferdigmaten - men så var det slutt.

Kjenn på magefølelsen du - har du vekttap (tatt at du er reelt overvektig) og føler deg ok - fortsett som før. De aller fleste gjør ikke justeringer/teller og veier før de evt har stans i vektnedgang :)

Jeg er sååå for nytelse og minst mulig stress når det gjelder mat! (Selv om jeg ikke er ekspert på dette selv innimellom :D)

dakota
02-05-11, 13:34
Takk for svar, begge to! Jeg tror nok at jeg skal følge "magefølelsen" en stund til for å bli vant til dette kostholdet og denne livsstilen. Så skal jeg heller sette meg enda mer inn i næringsinnholdet i de vanligste matvarene vi spiser for å holde noenlunde kontroll. Jeg har jo gått litt ned på disse 4 ukene og er jo fornøyd med det! Har BMI på 30 så det er soleklart at jeg bør nedover ja. :p