View Full Version : Pizzabunnoppskrift? (Ketosevennlig)
Noen som har en god oppskrift på lavkarbo pizzabunn. Jeg er i ketose så må være ketose vennlig. Ser det er en haug av oppskrifter på pizzabunn der ute men hva er din favoritt? Jeg liker ikke for tynn bånd.
Jeg, personlig liker ikke disse erstatningsbunnene. Men jeg smelter litt ost i en paiform eller ildfast form, legger så på pizzafyll, ost på toppen og steker :ja:
Jeg liker best å ha denna:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29336&highlight=sm%F8rbr%F8d
eller denna:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27866&highlight=pizzabunn
Men.. som vanlig pizzabunn smaker det ikke. Tror det er greit å være forberedt på det:p
Denne spiser ungene og, og minstejenta er skikkelig kresen:
Kjempegod pizzabunn
4 egg
7 ss kremfløte
2-3 never ost
1 ts bakepulver
3 ss olje
Litt salt
4 ss mandelmel
2 ss glutenmel
2 ts fiberhusk
Litt oregano/timian
Pisk egg lett, ha i resten.
La røra svelle litt.
Smør utover bakepapir, steik på 200 grader i 15. min.
Ha på fyll og ost, steik vidare i 10-15 min.
Denna er kjempegod, Smakte vanlig pizza.
Bare pass på å ikke ha for mye væske i fyllet, da blir den litt vassen.
To bokser med hakka tomater ble for mye.
Denne spiser ungene og, og minstejenta er skikkelig kresen:
Kjempegod pizzabunn
4 egg
7 ss kremfløte
2-3 never ost
1 ts bakepulver
3 ss olje
Litt salt
4 ss mandelmel
2 ss glutenmel
2 ts fiberhusk
Litt oregano/timian
Pisk egg lett, ha i resten.
La røra svelle litt.
Smør utover bakepapir, steik på 200 grader i 15. min.
Ha på fyll og ost, steik vidare i 10-15 min.
Denna er kjempegod, Smakte vanlig pizza.
Bare pass på å ikke ha for mye væske i fyllet, da blir den litt vassen.
To bokser med hakka tomater ble for mye.
Ser veldig ok ut :D Har du regnet på antall karber i denne ??
Odde
Ser veldig ok ut :D Har du regnet på antall karber i denne ??
Odde
Nei, men spiser mange stykker uten å gå ut av ketose.
Peppa Gris
06-05-11, 13:55
Må man ha i glutenmel og hvor kjøper man det?
Må man ha i glutenmel og hvor kjøper man det?
Kan sikkert lage uten, men da vet jeg ikke om den blir like god. Gluten er det som holder deigen sammen, gjør den litt seig. Kjøper glutenmel på helsekost. Må ikke forveksles med glutenfritt mel.
Peppa Gris
06-05-11, 15:53
Ok, da får jeg gå på jakt :) Er det dyrt?
Her er min favoritt; Lavkarbo Pizza
Du trenger:
2 egg (store)
en klype salt
1/2 boks Cottage Cheese
tomatpuré fra Landlord
250g revet ost
Bacon
Pepperbiff
Sånn gjør du:
1. Ha 2 eggeplommer i en bolle og bland inn CC og 75g revet ost.
2. Pisk eggehviten stiv sammen med litt salt.
3. Bland forsiktig sammen eggekremene, men pass på å ikke slå ut luften.
4. Stek midt i ovnen ved 200g i ca 15 minutter, til den er gylden.
5. Når bunnen har fått avkjølt seg litt, smør så på tomatpuré.
4. Dekk bunnen med resten av osten, og så ha på biff og bacon.
5. Stek ved 200c til osten er smeltet og baconet igjennomstekt.
- Dersom du ikke kjøper ferdigstekt biffkjøtt så må dette stekes før du legger det på pizzaen. Jeg brukte peppes pepperbiff og var derfor ferdigstekt.
Du kan variere hvilket kjøtt du vil ha oppå selv, men i dette tilfellet så inneholder denne pizzaen 6g karbo og går fint å dele på 2 personer.
http://3.bp.blogspot.com/-u60p3HwAIsc/TcJEA6isndI/AAAAAAAABT0/NkyBN84mflA/s400/IMG_8154.JPG
Pizzaen er superrask å lage, men bunnen er ikke tykk slik du liker da.. Men den er i såfall min favoritt og verd å prøve :)
Jeg fant denne i går og vi koste oss stort her i stua med den. :)
Det er til en porsjonspizza, men nå lagde jeg dobbel posjon da vi var flere og jeg ikke orket stå å lage mange posjonpizzaer. Skal heve i en time etter den er kjevlet ut, men behøver ikke forhåndssteke. Den smakte så og si som en vanlig pizzabunn.. :) Sto opplyst at den inneholder ca 3g.
3 ss spielberger sojamel
3 ss glutenmel
1 ss fiberhusk
2 ts tørrgjær
1 ts salt
0,7 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
http://oi51.tinypic.com/32zrpck.jpg
Jeg fant denne i går og vi koste oss stort her i stua med den. :)
Det er til en porsjonspizza, men nå lagde jeg dobbel posjon da vi var flere og jeg ikke orket stå å lage mange posjonpizzaer. Skal heve i en time etter den er kjevlet ut, men behøver ikke forhåndssteke. Den smakte så og si som en vanlig pizzabunn.. :) Sto opplyst at den inneholder ca 3g.
3 ss spielberger sojamel
3 ss glutenmel
1 ss fiberhusk
2 ts tørrgjær
1 ts salt
0,7 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
http://oi51.tinypic.com/32zrpck.jpg
Hvor kjøper du spielberger sojamel, og kan man ev bruke vanlig sojamel eller bakemix?
Før har jeg kjøpt det på Ica Maxi, men denne gangen var de selvsagt tomme, så da kjøpte jeg et økologisk sojamel med 14,3 g karbo pr 100 på meny... :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.