View Full Version : Stevia - vanskelig å bruke


Paris
07-05-11, 02:47
Nå las jeg så mye positivt om stevia her inne - og bestilte en boks selv. Men jeg får jo ikke til å bruke denne jeg...:confused: Syns det er umulig å dosere den...

Klarer ikke kjenne om det er søtt nok eller... for den har en sånn veldig til smak. Jeg syns faktisk stevia gir mye mer ettersmak enn kunstig søtning som feks Splenda. Er det bare meg? Er det mulig å "lære" å bruke den slik at den føles grei? Prøvde den i is - men syns ikke isen ble noe god :( Mye bedre med Sukrin - men da fikk du disse sukkerlignende frøa å tygge - men tross alt bedre det? :p

Her trenger jeg masse gode råd fra dere!

Modezty
07-05-11, 08:45
Jeg bruker forskjellige typer søtning til ulike ting. Til å ha på grøt/yoghurt bruker jeg Splenda - synes den smaken er best "bart". Stevia bruker jeg for det meste i te og kaffe, og til baking sammen med Sukrin.

Bruker sukrinmelis de gangene jeg lager puddinger eller is, da slipper du sukkerkrystallene :)

kiril
07-05-11, 08:48
jeg og kjøpte stevia, som jeg skulle bruke i eggemelk, stevia med engelsk toffefe, men jeg måtte bare kaste hele eggemelken klarte ikke drikke det...

nellie
07-05-11, 09:09
Det beste er nok å bruke den sammen med noe annet, hvertfall hvis det er snakk om store porsjoner. Jeg bruker den til små porsjoner, som oftest. F.eks 0.5 gram i havregrøt, noen korn i te.

Modezty
07-05-11, 09:17
Mengden er nok også avgjørende, ja. Glemte å skrive at jeg bruker 1/4 ts til en kopp te ..... eller litt mindre også..

Rin
07-05-11, 09:31
...Og jeg synes det er mer enn søtt nok med bare bittelitt stevia ytterst på teskjeen til én kopp te. :p Bruker litt mindre enn en halv teskje til å søte to liter med iste.

Man må nesten "lære" stevia, og det stemmer at det ikke passer til alt. Jeg synes det er kjempegodt i både te og eggemelk og pannacotta, men er obs på at ren pulverstevia egner seg bedre som søtning enn diverse flytende smakssatt stevia - de er det vanskeligere å bruke, synes jeg.

kiril
07-05-11, 09:51
jeg har brukt mellom 5-8 dråper som jeg syntes det stod på flasken, kansje jeg burde prøve med mindre

Timiane
07-05-11, 10:14
Det er nok doseringen som gjør at det er vanskelig å bruke. Jeg hadde det slik i begynnelsen, men ved litt bruk er jeg så fornøyd at jeg bruker stort sett stevia.
Jeg bruker å ta ca 1/4 av hva jeg ville brukt i sukker. Gjerne litt mindre og heller smake det til. Bruker man litt for mye, blir det VELDIG søtt og uspiselig.

Timiane
07-05-11, 10:15
Må bare tilføre at det er pulver jeg snakker om i innlegget ovenfor.

Paris
07-05-11, 11:50
Må bare tilføre at det er pulver jeg snakker om i innlegget ovenfor.

Men 1/4 ? Min boks er jo så konsentrert. Er det ikke 300 ganger søtere enn sukker?

Timiane
07-05-11, 12:01
Men 1/4 ? Min boks er jo så konsentrert. Er det ikke 300 ganger søtere enn sukker?

Jeg bruker denne:
http://www.iherb.com/NuNaturals-NuStevia-White-Stevia-Powder-12-oz-340-g/4319?at=0

Jeg tenkte ikke på at noen kanskje er mere konsentrert.